مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاددانشگاهی؛
افتتاح نخستین مرکز توسعه و تولید قراردادی کشور/این مرکز می تواند الگویی برای تکثیر و توسعه آن در سراسر کشور باشد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، اولین مرکز توسعه و تولید قراردادی کشور با حضور دکتر روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی و فناوری رییس جمهور و دکتر حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی و جمعی از مدیران ارشد این نهاد و مسئولان استانی با تلاش بخش خصوصی و سهامداران صندوق پژوهش و فناوری البرز و همت پارک علم و فناوری البرز جهاددانشگاهی در مجتمع تحقیقاتی شهدای این نهاد افتتاح و در این مراسم از ۲ نماد شهید سردار سلیمانی و نماد دانش و صنعت رونمایی شد.
مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاددانشگاهی یک فرصت بزرگ است
دکتر روحالله دهقانی فیروزآبادی در این مراسم اظهار کرد: در زمانی که بسیاری ترجیح میدهند سرمایه خود را به موارد دیگر تبدیل کنند ایجاد چنین مرکزی جای تقدیر دارد.
وی افزود: کاری که در این مجموعه انجام شده یک اشعه از نور است. هیچ کاری مقدستر، بالاتر و ارزشمندتر از ایجاد زمینه اشتغال و توسعه اقتصاد کشور نیست.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه ما صاحب یک دین مترقی هستیم که پیامبرش میفرماید" ۹جز از ۱۰ جز عبادت، کسب و کار حلال است"، افزود: اقتصاد پیروان چنین دینی نباید به این شکل باشد، این نشان میدهد که یک جایی کم کاری شده و به اندازهای که باید برای کارآفرینان ارزش قائل نشدهایم.
دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: فرزندان ما باید بدانند همانقدر که عبادت واجب است کار کردن هم اهمیت دارد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور با اشاره به اهمیت فعالیت این مرکز تصریح کرد: مفهوم مراکز هم آفرینی که در دنیا آن را با نام cdno میشناسند این است که در دنیا همه ارزشها به سمت داراییهای نامشهود میرود و فرمولها و دستاوردهای علمی هستند که در حال ارزش پیدا کردن هستند. از ۱۰۰ شرکت بزرگ دنیا ۹۰ درصد ارزش بازار این شرکتها دارایی نامشهود و فناوری است. بنابراین در این فضایی که زیرساخت کمتر ارزش دارد جوانان و دانشمندانی هستند که فکر دارند و حتی طرحها و ایدههای پیاده شده دارند اما سرمایه ثابت ندارند. در همین راستا زیرساخت را در اختیار آنها قرار میدهند تا تولید اشتراکی انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: ما در معاونت علمی آماده هر گونه کمکی در این زمینه هستیم.
وی با اشاره به اهمیت مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاددانشگاهی گفت: این مجتمع یک فرصت بزرگ است که میتواند مرکز رفت و آمد جوانان استان باشد. ما آمادهایم که تماما این وسعت ۱۰۰ هکتاری به زیست بوم زندگی جوانان با استعداد و نخبه تبدیل شود.
این مرکز می تواند الگویی برای تکثیر و توسعه آن در سراسر کشور باشد
دکتر مسلمی نائینی، جهاد دانشگاهی را حلقه واسط بین صنعت و دانشگاه توصیف کرد و گفت: جهاددانشگاهی همواره برای ارتباط بیشتر بین دانشگاه و صنعت و رفع نیاز های جامعه و کشور تلاش می کند.
رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی از ابتدا متکی به مردم و بخش خصوصی بود خاطرنشان کرد: امام (ره) و همچنین رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره محور توسعه را مردم می دانند و ما در جهاد دانشگاهی می بینیم که مردم و بخش خصوصی می توانند محور واقعی توسعه باشند و کار ها را در کمترین زمان و با کیفیت بالا به نتیجه می رسانند.
وی حمایت از جوانان و محققان و فناوران را محور اصلی کار جهاد دانشگاهی بر اساس اساسنامه این نهاد عنوان کرد و گفت: جهاد دانشگاهی در 43 سال گذشته منشاء خدمات بسیار زیادی بوده و توانسته دستاوردهای بسیاری برای کشور عزیزمان به همراه داشته باشد.
رئیس جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه دولت نیازمند حضور جدی بخش خصوصی در انجام طرح های مختلف است گفت: امروز شاهد به بار نشستن همکاری و تعامل بخش خصوصی و جهاد دانشگاهی در قالب راه اندازی مرکزی هستیم که می تواند برای به کارآفرینی و اشتغال جوانان و فناوران کمک کند.
وی جهاد دانشگاهی را حلقه واسط بین صنعت و دانشگاه توصیف کرد و اظهار نمود: جهاد دانشگاهی همواره برای ارتباط بیشتر بین دانشگاه و صنعت و رفع نیاز های جامعه و کشور تلاش می کند.
وی از دست اندرکاران راه اندازی مرکز توسعه و تولید قراردادی که به اختصار ( CDMC) نامیده میشوند تشکر کرد و گفت: این مرکز می تواند الگویی برای تکثیر و توسعه آن در سراسر کشور باشد.
دکتر مسلمی نائینی در مراسم افتتاحیه نخستین مرکز توسعه و تولید قراردادی ایران در پارک علم و فناوری البرز خاطرنشان کرد: از ابتدای انقلاب با مشکلات فراوانی مواجه بودیم و این مردم بودند که با حضور خود مشکلات را حل کردند؛ اصولا هیچ رهبری بدون حضور مردم نمی تواند مشکلات را حل و فصل کند.
وی با تصریح اینکه انجام کارهای بزرگ با حضور بخش خصوصی و مردم میسر است یادآور شد: صندوق پژوهش فناوری استان البرز و مجتمع علمی و تحقیقاتی جهاد دانشگاهی و پارک علم و فناوری البرز ظرفیت خود را برای حمایت از جوانان و دانش آموختگان بسیج کرده است و باید این حمایت را به عنوان چتری برای همه جوانان نوآور و فناور بگسترانیم و انها را به سوی بخش صنعت و نیاز های مختلف تشویق و هدایت کنیم.
رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به دستاوردهای جهاددانشگاهی افزود: رهبر معظم انقلاب به دستاوردهای این نهاد توجه ویژه ای دارند و رویان و تولید سلول های بنیادی تنها بخشی از این دستاوردهاست که باید تکثیر شود.
مهندس محمد علیزاده رییس هیات عامل صندوق پژوهش و فناوری البرز نیز در آیین افتتاح نخستین مرکز توسعه و تولیدی قراردادی استان البرز، اظهار کرد: افتتاح این مجموعه همزمان با ولادت حضرت صاحب الامر (ع) ومصادف با یک روز باشکوه برای شیعیان شد.
وی ادامه داد: هر اقدامی در این مجموعه انجام گرفته به همت و نیت جمعی مسئولان ذیربط انجام شده است.
رییس هیئت مدیره صندوق پژوهش و فناوری استان البرز، تصریح کرد: بنا به فرمایشات رهبر انقلاب برای نجات کشور و ارتقاء تولید باید آغوش مان را به بخش خصوصی باز کنیم و نمونه آن افتتاح این مجموعه است.
وی با بیان اینکه یک سال پیش با تفاهم این مجموعه تحویل گرفته شد و کمتر از ۷ ماه ساخته شد، تصریح کرد: ۲۵ سهام دار در کنار ما قرار گرفتند و با اختصاص بودجه و مشورت و راهنمایی توانستیم این مجموعه را به بهره برداری برسانیم.
مهندس مهدی عباسی رییس پارک علم و فناوری البرز نیز در حاشیه این رویداد، گفت: این ساختمان با سرمایه گذاری و همکاری صندوق پژوهش و فناوری استان البرز ، معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و مجتمع شهدای جهاد دانشگاهی در چهار طبقه بنا شده است. در این ساختمان ۱۱ شتابدهنده تخصصی در ۱۱ حوزه اصلی و مورد نیاز صنایع استان البرز و با هدف ایجاد پیوند میان دانشگاه و صنعت فعالیت خواهند داشت.
مهندس عباسی خاطرنشان کرد: به همت بخش خصوصی در صندوق پژوهش و فناوریِ استان البرز با همراهی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و پارک علم وفناوری البرز جهاد دانشگاهی، بهره برداری از نخستین مرکز توسعه و تولیدقراردادی ایران در کشور، آغاز می شود.
رییس پارک علم و فناوری البرز با اشاره به اینکه مراکز توسعه و تولید قراردادی که به اختصار (CDMC) نامیده می شوند، مدلی موفق در سطح بین المللی برای ارتباط بین صنعت و دانش هستند که هدف اصلی آن ها عبارت است از: کاهش هزینه های تحقیق و توسعه در صنایع، افزایش نوآوری در محصولات و فرایندهای صنایع و تجاریسازی فناوریهای جدید است.
وی افزود: یازده CDMC مستقر در این مرکز همآفرینی، در حوزه های صنعتیِ مختلف از قبیل غذایی، برق والکترونیک، ساختمانی، شیمیایی، لوازم خانگی، صنایع خلاق و غیره، فعالیت خواهند داشت. تلاش دست اندرکاران این مجموعه و تمام گروه ها و نهادهایی که در پیشبرد و تسریع ساختمان مرکز همآفرینی شهید سلیمانی همکاری داشته اند، ایجاد فضایی مناسب برای بهره برداری نخبگان و پژوهشگران کشور در جهت سربلندی نام جمهوری اسلامی ایران، همچون همیشه درعرصه های بین المللی است.
گفتنی است، در این مراسم سه توافق نامه وموافقت نامه شامل موافقت نامه بین صندوق پژوهش و فناوری البرز و معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، در خصوص راه اندازی مراکز توسعه و تولید قراردادی و توافقنامه همکاری سه جانبه بین صندوق پژوهش و فناوری استان البرز ومجتمع تحقیقاتی شهدای جهاد دانشگاهی وپژوهشگاه رویان به امضا رسید.
همچنین با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهور و رئیس جهاد دانشگاهی و مسئولان ملی و استانی از تندیس سردار حاج قاسم سلیمانی و نیز نماد دانش و صنعت نیز در این افتتاحیه رونمایی شد.
نظر شما :