عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی:

در گام دوم انقلاب جهاددانشگاهی باید به نیازهای آینده کشور توجه داشته باشد/ فعالیت افراد متخصص و متعهد در این نهاد

۱۶ اسفند ۱۴۰۱ | ۰۹:۵۵ کد : ۵۴۸۵۶ عمومی تاپ خبر
عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی در بازدید از نمایشگاه جهاددانشگاهی، گفت: در گام دوم انقلاب جهاددانشگاهی باید با بازبینی به نیازهای آینده کشور توجه داشته باشد.
در گام دوم انقلاب جهاددانشگاهی باید به نیازهای آینده کشور توجه داشته باشد/ فعالیت افراد متخصص و متعهد در این نهاد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر احمد نادری عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی در جریان بازدید از نمایشگاه «معرفی گزیده‌ای از دستاوردهای جهاددانشگاهی» با بیان اینکه جهادی هستم و مدتی ریاست جهاددانشگاهی واحد تهران را بر عهده داشتم عنوان کرد: با جهاددانشگاهی به معنای نهادی و سازمانی آن آشنایی تقریبا کاملی دارم و از گذشته این نهاد را می‌شناسم.

وی در رابطه با فلسفه وجودی جهاددانشگاهی عنوان کرد: فلسفه تاسیس جهاددانشگاهی از ابتدای تاسیس در سال ۱۳۵۹ این بود که با حرکتی جهادی پیشرفت کشور در حوزه علمی را محقق کند و انصافا امید زیادی نیز به این نهاد وجود داشت. در ابتدای انقلاب اعتقادی وجود داشت مبنی بر اینکه نهاد قدیمی دانشگاه نمی‌تواند پاسخگوی حرکت جهادی علمی باشد، بنابراین نهاد جدید و انقلابی تحت عنوان جهاددانشگاهی تاسیس شد و اینگونه کار خود را در حوزه‌های مختلف شروع کرد.

این عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی افزود: البته نمی‌توان گفت که جهاددانشگاهی در همه حوزه‌ها موفق بوده اما برخی حوزه‌ها که جهاد به طور ویژه‌تر به آن ورود کرده تبدیل به بازیگر اول در این عرصه‌ها شده است. مانند حوزه سلول‌های بنیادی که نه تنها فقط در ایران تبدیل به برند شده بلکه در جهان اسلام و منطقه غرب آسیا حرف اول را می‌زند. به طور مثال پژوهشگاه خوبی مانند رویان و رسانه ایسنا سرمایه‌های ملی کشورمان هستند، لذا از این منظر جهاددانشگاهی در این حوزه‌ها موفق عمل کرده است و این حرکت الحمدلله ادامه دار خواهد بود.

دکتر نادری با بیان این که مجلس نظر ویژه‌ای برای پیشرفت نهادهایی دارد که این گونه فعالیت می‌کنند، عنوان کرد: به نظرم با توجه به اینکه بیش از چهار دهه که از تاسیس نهاد جهاددانشگاهی می‌گذرد این نهاد باید ارزیابی انتقادی از خود انجام دهد، چرا که بهتر از خود جهادگران کسی نمی‌تواند این ارزیابی را انجام دهد که کجا بوده، چه مسیری را طی کرده و در آینده چه کاری می خواهد انجام دهد.

وی افزود: اگر این بازبینی انجام شود برخی از فعالیت‌های جهاد شاید تعطیل شود و برخی از فعالیت‌ها در حوزه‌های جدیدی که نیاز است جهاددانشگاهی به آن ورود کند و تاکنون فعالیتی نداشته است ایجاد می‌شود. این رویکرد لازمه جدی است که از دهه چهارم به بعد باید در نظر گرفته شود و در گام دوم انقلاب جهاددانشگاهی باید بازبینی جدی در خود داشته باشد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: بچه های جهاددانشگاهی افراد متخصص و متعهدی هستند و دارای رویکردهای علمی و اخلاقی هستند، لذا این افراد می‌توانند ادامه مسیر را هم با سرعت بیشتر و هم با توجه به نیازهای آتی کشور پیش ببرند. اگر همه جهادگران به این نکته توجه کنند، به نظرم جهاد دانشگاهی بیش از پیش موفق خواهند بود.

دکتر نادری در خصوص حمایت مجلس از دستاوردهای جهاددانشگاهی در عرصه‌های مختلف گفت: مجلس یازدهم از ابتدا نظر مساعدی نسبت به جهاد دانشگاهی در مباحث بودجه‌ای داشته است، اما گاهی این موضوع مطرح است که کلیت کشور از لحاظ بودجه‌ای دارای انقباض است و الان نیز در این حالت قرار داریم و جهاددانشگاهی نیز از نظر بودجه‌ای در مضیقه قرار گرفته است. اما در مجموع نظر ما در مجلس شورای اسلامی این است که هر آنچه که می‌توانیم بیش از لایحه بودجه و تا جایی که سقف جابجا نشده و مباحث کلی لایحه خدشه دار نشود بتوانیم کمک کنیم و تمام رویکردمان اینگونه است. با توجه به اینکه در اواخر بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۲ در صحن قرار داریم می‌توانیم کمک ویژه‌ای به جهاددانشگاهی داشت و این کار را حتما انجام خواهیم داد.

گفتنی است، نمایشگاه «معرفی گزیده‌ای از دستاوردهای جهاد دانشگاهی» با شعار «جهاددانشگاهی؛ الگوی ایرانی ـ اسلامی پیشرفت دانش‌بنیان» و با هدف آشنایی بیشتر نمایندگان مجلس شورای اسلامی با دستاوردهای این نهاد از روز شنبه (۱۳ اسفندماه) آغاز شده است و امروز سه‌شنبه (۱۶ اسفندماه) در محل نمایشگاه‌های مجلس شورای اسلامی به کار خود پایان می‌دهد.

کلیدواژه‌ها: جهاددانشگاهی


نظر شما :