رییس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان:
تولیدات قرآنی جهاددانشگاهی به جامعه منعکس شود
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان، دکتر سیدمحمدجواد شوشتری رییس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و مدیرعامل خبرگزاری ایکنا با حجتالاسلام والمسلمین سیدمحسن شفیعی رییس دفتر استانی نهادنمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان دیدار و گفتوگو کرد.
حجتالاسلام والمسلمین شفیعی در این نشست با تاکید بر اینکه نباید در جهاد دانشگاهی از ماموریت اصلی و فلسفه وجودی جهاد کوتاه آمد، گفت: مادامی که عنوان جهاد دانشگاهی، جهاد است، توقف و استراحتی در کار نیست. جهاد یعنی کار خستگی ناپذیر، کار بدون توقف و حرکت مستمر. مادامی که انقلاب اسلامی بار بر زمین مانده دارد، جهاد دانشگاهی باید باشد.
وی با اشاره به اقدامات جهاد دانشگاهی خوزستان در عرصه ساخت مته، گفت: مستند فرهنگی ورود جهاد دانشگاهی به پروژه مته این مطلب است که از کیان و حیثیت انقلاب اسلامی دفاع شود.
شفیعی ماموریت اصلی جهاد دانشگاهی را دفاع از فرهنگ و آرمانهای انقلاب اسلامی دانست و گفت: در این زمینه بسیار کار سنگین وجود دارد که بخشی از آن در ماموریتهای جهاد هست و بخشی از آن هم به ضرورت ایجاد میشود. این خیلی مهم است که ببینیم کجا بار بر زمین مانده وجود دارد که به نظر من بار اصلی بر زمین مانده، بار فرهنگ انقلاب اسلامی است چون اگر فرهنگ انقلاب اسلامی دستخوش تغییر شد، همه حوزه سخت افزاری معنی خود را از دست میدهند.
رییس دفتر استانی نهادنمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان با بیان اینکه یکی از بایستههای کار در این مساله این است که فرهنگ انقلاب اسلامی با همان معیارهایی که امام راحل ترسیم کرد باید تببین شود، افزود: بخش عمدهای از مشکلاتی که امروز هست و پای نظام جمهوری اسلامی نوشته میشود، به دلیل انحراف مسئولان نظام اسلامی از منشور انقلاب اسلامی است، یعنی اینها بر کرسیها تکیه میزنند، منتها مطابق نسخههای دیگران آن مجموعه را میچرخانند. بعد از آن کار خراب میشود و به گردن انقلاب اسلامی میافتد.
وی با تاکید بر اینکه انقلاب اسلامی بدون نسخه امام - که مبتنی بر اعتماد به خود و بی اعتمادی به غرب است - معنا پیدا نمی کند، با اشاره به خبرگزاری قرآن به عنوان یکی از مأموریتهای فرهنگی جهاد دانشگاهی گفت: کار ایکنا، خیلی کار سخت و سنگینی است، به این دلیل که خبرگزاری قرآن نباید از سطح کار تنزل بکند، میخواهد کار را فاخر انجام دهد و آن را عوامی نکند. وقتی کار فاخر است و سطح آن بالاست، برقراری ارتباط آن با بدنه سخت است چون کار عوامی خیلی آسان با بدنه ارتباط برقرار می کند.
شفیعی گفت: این هنر جهاد است که کار قرآنی را فاخر و در سطح بالا انجام دهد و بتواند جامعه هدف را هم با کار مرتبط کند. ننشینیم برای خودمان بحث تولید کنیم بدون اینکه به این موضوع توجه کنیم که مخاطب این را دریافت میکند یا نه. ایجاد این ارتباط خیلی سخت است. این هنر امام بود؛ امام یک حکیم و یک فیلسوف و عارف بود ولی در صحبت این هنر را داشت که با آحاد جامعه ارتباط برقرار می کرد.
رئیس دفتر استانی نهادنمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان افزود: ایکنا در این زمینه خیلی میتواند کار کند، این سرمایه وجود دارد، مهم این است که شما مخاطب را شناسایی کنید و در کار قرآن عوام زده نشوید، سکولار نشوید. امروز جامعه مذهبی در خطر جدی سکولاریسم است، یعنی ما در جاهایی برای اینکه از عهده دفاع از نظام اسلامی بر نمیآییم، یک طریق عافیتی برگزینیم. حال اینکه جهاد چطور این کار را انجام دهد، خیلی هنر است. باید ذائقه مخاطب را بشناسد و با او ارتباط برقرار کند. جهاد دانشگاهی، قبلا نشان داده است که کارهای نشدنی زیادی را شدنی کرده است و این امید را به جهاد زیاد میکند.
شفیعی بر ضرورت انتقال و انعکاس کارهای جهاد دانشگاهی به بدنه اجتماعی تاکید کرد و گفت: کارهای تولیدی را که در مجموعههای قرآنی جهاد انجام میشود، دریغ نکنید و آن را انعکاس دهید. برای مثال نشریه رایحه آیتالله کرمی یک اتفاق بزرگ است و پیش از آن منبعی در ارتباط با ایشان نداشتیم.
وی در پایان با بیان اینکه جهاددانشگاهی بدون نسخه انقلاب اسلامی معنا ندارد، گفت: آنچه در فضای انقلاب تاسیس شده است، ضرورتهای انقلاب بوده و مادامی که آن ضرورت هست، آن مجموعه هم باید باشد. از جهاد کوتاه نیایید و با افتخار باید گفت ما جهادگر هستیم.
دکتر سید محمدجواد شوشتری نیز در این دیدار به تشریح آخرین اقدامات و برنامههای معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی در حوزه قرآن پرداخت و گفت: مسئله مهم کسب و کارهای اسلامی و استارتاپها و خلاقیت که پیش از این در ایکنای کشور راه اندازی شده بود، باید مورد توجه ویژه قرار گیرد. همچنین اخیرا مجموعهای با موصوع طراحی زیورآلات اسلامی در معاونت فرهنگی شکل گرفته که هفته گذشته حدود ۶۰ مجموعه مد و لباس طی نشستی با هدف بررسی طراحی زیورآلات با نگاه اسلامی دور هم جمع شدند.
وی با اشاره به فعالیت مجموعه مرکز مشاوره در معاونت فرهنگی جهاد گفت: با توجه به آسیبهایی که در مشاورهها وجود دارد، این مجموعه با این نگاه که بتوانیم سبک و سیاقی به مشاوره بدهیم در حال فعالیت است. همچنین در مرکز آموزش سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور به توانمندسازی ۶۰۰ بانوی مبلغ در تهران در بخشهای اعتقادی، فن سخنوری و قرآن کریم پرداخته شد.
دکترشوشتری ادامه داد: همچنین در مرکز مطالعات سازمان که در سه حوزه بین رشتهای قرآن و سلامت، قرآن و علوم تربیتی و قرآن و رسانه فعالیت میکند به مباحث پژوهشی پرداخته میشود. مرکز فعالیتهای دانشجویی زیر نظر معاونت فرهنگی در زمینه جشنوارههای قرآنی فعالیت می کند. خبرگزاری قرآن هم با ۹ سرویس خبری و انتشار اخبار به ۱۹ زبان پرجمعیت دنیا دیگر مرکز ما به شمار میرود.
مدیرعامل خبرگزاری ایکنا گفت: در این خبرگزاری، مباحثی همچون سبک زندگی و اقتصاد اسلامی مورد توجه جدی ما قرار دارد. مسالهای که به دنبال آن هستیم، موضوع حرکتهای جهادی است. همچنین بحث عرفانهای نوظهور، خرافات و آسیبهای اجتماعی نیز مورد توجه این خبرگزاری در کنار بحثهای اندیشهای و معرفتی است.
وی در پایان با اشاره به نشریه رایحه گفت: این نشریه با محوریت شخصیت علامه کرمی صد و سی و نهمین شماره منتشر شده است.
نظر شما :