صدوسیونهمین شماره نشریه «رایحه» ویژه علامه کرمی رونمایی شد
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان، آیتالله سیدعلی شفیعی نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری در این مراسم ضمن قدردانی از دستاندرکاران تولید این نشریه، گفت: آیتالله کرمی یکی از علمای عرب در خوزستان بودند که بیت ایشان در هویزه بود و تا ده پشت از پدران ایشان، همه از علما و دانشمندان هستند. آقاشیخ محمد طه پدر آیتالله کرمی ساکن اهواز بودند و ورع و تقوای ایشان زبانزد خاص و عام بود و پیکرشان در نجف دفن شده است.
وی ادامه داد: شیخ محمد کرمی مردی بسیار جامع و دانشمند بود و ویژگیهای خاص خود را داشت. در مصاحبهای آمده در این نشریه قسمت معظمی از کلیات حالات آیتالله کرمی را بیان کردهام؛ ایشان در قم تلمیذ آیتالله العظمی بروجردی و آیتالله العظمی حجت بودند و گفته شده فلسفه و حکمت خودشان را در محضر امام راحل تلمذ کردند.
آیتالله شفیعی بیان کرد: آیتالله کرمی در اهواز حوزه علمیه داشتند و عربهای خوزستان نوعا از ایشان تقلید میکردند و بیاندازه مرید ایشان بودند. وقتی در خارج از اهواز بودند امام راحل به ایشان نامه نوشتند و ایشان را دعوت کردند که برای خبرگان قانون اساسی کاندید شوند و همینطور هم شد. در دوران تصویب قانون اساسی به قم رفتند و در خبرگان آن روز شرکت کردند.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: وی در زندگی فراز و نشیبهای ژرفی داشتند و از همه آنها عبور کرد. وقتی آیتالله کرمی از دنیا رفت، مقام معظم رهبری، آقای محمدی گلپایگانی را با پیام تسلیت بلندبالایی به اهواز فرستادند. ۳۰۰ هزار نفر در تشییع پیکر آیتالله کرمی شرکت کردند و در مدرسه علمیه خودشان به خاک سپرده شدند.
وی با اشاره به توجه علامه کرمی به منابع و کتب درسی حوزه در پایان گفت: چون کتابهای درسی حوزه علمیه نوعا سنتی و قدیمینویس بودند، ایشان برای تمام دورههای درسی همچون صرف، نحو، منطق، معانی، بیان، فقه، اصول و حکمت کتاب نوشتند و کتب خود را تدریس میکردند.
دکتر سید محمدجواد شوشتری رییس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور نیز در این مراسم گفت: از همکارانمان در جهاد دانشگاهی خوزستان تشکر میکنم. این شماره رایحه، صد و سی و نهمین شماره رایحه است و بیشتر شمارههای این نشریه به شخصیتهای مهم قرآنی و دینی کشور اختصاص دارد، برخی از شمارهها هم به رویدادهای قرآنی و دینی کشور پرداختهاند.
وی اظهار کرد: دوستان ما در خوزستان بسیار زحمت کشیدند تا این کار آماده شد و در کنار آن حمایتها و پیگیریهای حجتالاسلام والمسلمین شفیعی در نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان هم تاثیرگذار بوده است. البته همکاران ما در تهران هم زحمت کشیدند و ان شاﺀالله بتوانیم سالی یک بار این نشریه را ویژه علمای استان منتشر کنیم.
سیدعلیرضا علوی رئیس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان نیز در این مراسم گفت: از سال گذشته به لطف الهی و با همکاری سازمان فعالیتهای قرآنی با برنامهریزی صورت گرفته و با توجه به جایگاه تشیع در استان و ظرفیتهای موجود در خوزستان که کمتر به دنیا معرفی شده و همچنین بر اساس سیاست کلان سازمان فعالیتهای قرآنی، تلاشمان بر این بود که یک شماره در هر سال از نشریه رایحه را به معرفی علمای استان اختصاص دهیم.
وی اظهار کرد: سال گذشته اولین نشریه استانی رایحه مربوط به علامه شیخ شوشتری منتشر و امسال هم با همکاری سازمان فعالیتهای قرآنی و به خصوص دفتر نهادنمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان، شماره دوم این نشریه ویژهنامه مرحوم آیتالله کرمی از علمای بزرگ استان تهیه شد.
این نشریه که یکصد و سی و نهمین شماره نشریه رایحه در سطح کشور است، دومین شماره تدوین شده از سوی معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی خوزستان، پس از نشریه ویژه علامه شیخ شوشتری است.
این نشریه که با عنوان «شیخ کرمی، علامه واقف» به چاپ رسیده در گفتوگو با علمای استان، شاگردان و مریدان مرحوم علامه کرمی به تالیفات ایشان و همچنین وقف بیمارستان علامه کرمی در ۹۰ صفحه و ۴ فصل پرداخته است.
نشریه رایحه ویژه علامه کرمی به همت سازمان قرآنی دانشگاهیان و خبرگزاری ایکنا در استان خوزستان گردآوری، تهیه و چاپ شد.
نظر شما :