برگزاری کارگاه تربیت مربی «سواد رسانه‌ای» در سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی

۱۳ اسفند ۱۴۰۱ | ۱۰:۱۱ کد : ۵۴۶۱۶ فرهنگی
به همت معاونت فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی کارگاه تربیت مربی سواد رسانه‌ای با حضور ۴۰ نفر از علاقمندان و مدرسان ۱۲ اسفندماه در محل سالن اجتماعات جهاددانشگاهی استان برگزار شد.
برگزاری کارگاه تربیت مربی «سواد رسانه‌ای» در سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی، مهندس علی اصغر فاتحی فر سرپرست سازمان جهاددانشگاهی استان، در ابتدای این کارگاه، گفت: فضای مجازی همانند چاقوی دولبه است که درصورت داشتن سواد و دانش لازم، می‌تواند مفید و موثر بوده و درصورت ورود بدون دانش و سواد کافی، ممکن است فرد را در گرداب خود فرو ببرد.

وی، با اشاره به وظایف و تکالیف این نهاد از بدو تاسیس تاکنون، اظهار کرد: هدایت دانشگاه‌ها به سمت نهضت جمهوری اسلامی از جمله وظایف جهاددانشگاهی در بدو تاسیس بود که بعدها با شگل‌گیری نهادها و تشکل‌های انقلابی در بطن دانشگاه، وظایف جهاددانشگاهی نیز متفاوت‌تر شد.

وی با بیان این‌که جهاددانشگاهی در حال حاضر به عنوان یک نهاد عمومی غیردولتی و به صورت خودگردان نقش ایفا می‌کند، افزود: این مجموعه هزینه‌ها را با درآمدهای خود پوشش داده و حدود هفت تا ۱۰ درصد بودجه جهاددانشگاهی از خزانه تامین می‌شود و مابقی درآمدها درنتیجه زحمت و تلاش همکاران در این مجموعه است.

وی با تاکید بر این‌که جهاددانشگاهی در حال حاضر دو ماموریت در حوزه فرهنگ و علم بر عهده دارد، گفت: البته سازمان‌ها، نهادها و ارگان‌های دیگری این مسئولیت‌ها را عهده‌دار هستند و دیدگاه رهبر معظم انقلاب مبنی بر این است که جهاددانشگاهی در این دو حوزه، کارهای بر زمین مانده را انجام داده و اثربخش شود.

فاتحی فر، افزود: جهاددانشگاهی حسب توانمندی‌ها و امکانات خود، برخی کارها و فعالیت‌ها را در این رابطه شروع کرده و برخی فعالیت نیز در حال انجام است؛ در این رابطه اخیرا ارتقای سواد رسانه‌ای را در دستور کار قرار داده‌ایم، چراکه در حوادث اخیر ضعف‌های بسیاری در حوزه سواد رسانه به چشم خورد.

وی در این خصوص افزود: طبق مطالعات و بررسی‌های انجام شده، دیدگاه‌هایی مبنی بر ضعف در حوزه سواد رسانه‌ای مطرح شد و بر این اساس، معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی استان طرح نامه‌ای در راستای ارتقای سواد رسانه‌ای آماده کرد تا بتوانیم در این رابطه گام‌هایی برداریم.

وی با بیان این‌که انقلاب اسلامی ایران برای رسیدن به سرمنزل مقصود و سپردن پرچم اسلام به دست صاحب اصلی، پیچ‌هایی مقابل خود دارد، خاطرنشان کرد: نباید از دو عامل "ولایت و فرهنگ ایثار و شهادت" که باعث شده انقلاب اسلامی ایران پابرجا و استوار به مسیر خود ادامه دهد، غافل شده و باید همواره بدان‌ها تمسک کنیم.

سرپرست سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی، در این رابطه افزود: رهبر معظم انقلاب همواره ارتباط‌گیری خوبی با آحاد مردم داشته‌اند و مسیر حرکت را نشان داده‌اند و مردم نیز همیشه در صحنه حاضر شده‌اند؛ همچنین فرهنگ ایثار و شهادت نیز از عوامل استواری این انقلاب بوده و جوانان بسیاری در این راه جان خود را فدا کرده‌اند تا نهضت ادامه یابد.

وی در ادامه سخنانش با تاکید بر گسترش روزافزون ارتباطات مجازی و همچنین بسط آن در بطن زندگی مردم، گفت: طی سال‌های اخیر دریچه‌ای تحت عنوان "فضای مجازی" در جهان ظهور و بروز یافته اما متاسفانه از ارائه‌های آموزش‌های لازم در این رابطه غفلت کرده‌ایم، چراکه برای ورود و فعالیت موثر و مفید در این فضا، دریافت یک‌سری آموزش‌ها لازم و ضروری است.

وی با تاکید بر نگاه تخصصی به این حوزه و ارائه آموزش‌های لازم در سطوح مختلف به کاربران فضای مجازی، خاطرنشان کرد: با وجود این‌که در معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی استان صرفا دو نفر مشغول فعالیت هستند، اما با توجه به اهدافی که داشتیم در راستای طرح ارتقای سواد رسانه‌ای گام برداشته و خداوند را شاکریم که گروه‌های مختلفی در کنارمان آمدند تا بتوانیم فعالیت‌های موثری در این رابطه انجام دهیم.

سرپرست سازمان جهاددانشگاهی استان با تاکید بر این‌که کار در حوزه رسانه بسیار حساس بوده و در این رابطه باید دقت بسیاری مبذول شود، افزود: هدف اصلی ماه راه‌اندازی سفیران رسانه در راستای روشنگری و تبیین صحت و سقم اطلاعاتی است که در فضای مجاری منتشر می‌شود؛ در این رابطه باید در کوتاه‌ترین زمان، محتوای مورد نیاز به مخاطبان عرضه شود.

وی با اشاره به جمله "الاعمال بالنیات" و با تاکید بر این‌که باید با نیات خیر در مسیر گام برداشت تا به سرمنزل مقصود برسیم، افزود: جهاددانشگاهی هماهنگی‌های لازم در ارتباط گیری مربیان با اقشار و مجموعه‌ها و همچنین آماده سازی محتوا تمام تلاش خود را به کار می‌گیرد، اما وقت گذاشتن و به کارگیری تکنیک‌های مختلف هنری است که باید مورد توجه عزیزان باشد.

گفتی است، معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی در راستای اجرای طرح استانی ارتقای سواد رسانه‌ای و تشکیل کمیته علمی طرح بدنبال تربیت مربی سواد رسانه است که با استفاده  و کمک از مربیان آموزش دیده نسبت به اجرای طرح در مدارس و دانشگاه‌ها در مقاطع سوم دبیرستان و سال اول دانشگاه اقدام نماید.

کلیدواژه‌ها: جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی سواد رسانه ای


نظر شما :