معاون فرهنگی جهاددانشگاهی:
فرهنگ متعالی عاشورا، عامل هویتبخشی و مقاومتپذیری جامعه ما بوده است
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی زنجان، دکترعیسی علیزاده عصر سه شنبه 30 بهمن ماه در آیین اختتامیه چهارمین سوگواره ملی میعادگاه عاشورایی دانشجویان که در سالن حسینیه اعظم زنجان برگزار شد، اظهار کرد: عاشورا صحنه هنرنمایی و عرصه تجلی متعالیترین هنرهای انسانی در حوزه ایثار، اخلاق و مقاومت است و شاید رمز ماندگاری این حرکت بیبدیل در طول اعصار گذشته، استفاده از زبان هنر برای معرفی این حرکت سرنوشتساز تاریخی است.
وی ادامه داد: سوگواره ملی میعادگاه عاشورایی دانشجویان در سال ۹۳ به عنوان یکی از اجزای مهم برنامه کلان فرهنگی جهاددانشگاهی برای تحقق الگوی فارغالتحصیل شایسته دانشگاهی، در حوزه معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی بنیان شده است و تلاش میکند از طریق تشویق دانشجویان به تفکر و خلق آثار فاخر در بخشهای مختلف، در جهت تعمیق باورهای دینی و مذهبی در میان نسل آیندهساز کشور، گامی هرچند کوچک بردارد.
وی افزود: این رویداد ملی که امسال شاهد برگزاری چهارمین دوره آن هستیم بیش از آنکه خود یک رقابت فرهنگی باشد، اجتماع و میعادگاهی برای علاقهمندان نهضت اباعبداللهالحسین (ع) است و میکوشد تا جوانان این مرز و بوم و تشنگان حق و حقیقت را با زوایای مختلف این حرکت فرهنگی و با بهرهگیری از ذوق و خلاقیت هنری آشنا سازد.
دکترعلیزاده با بیان اینکه اغراق نیست اگر بگوییم در طول قرنهای متمادی، فرهنگ متعالی عاشورا، عامل هویتبخشی و مقاومتپذیری جامعه، در فراز و نشیبهای تاریخی بوده است، تصریح کرد: این دانشگاه بزرگ در طول تاریخ انسانهای حقطلب و عدالتجوی فراوانی را تربیت کرده و از این منظر، پرداختن مستمر به فرهنگ عاشورایی و تعمیق آن در میان نسلهای بعدی، حتی بیش از آنکه وظیفه و مسئولیتی دینی تلقی شود، باید به عنوان مسئولیتی اجتماعی و ملی مورد توجه متولیان و دلسوزان فرهنگی جامعه قرار گیرد.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی گفت: مایه مباهات است که در چهار دوره فعالیت این رویداد ملی، دبیرخانه آن با جمعآوری بیش از ۱۵ هزار اثر دانشجویی، مرتبط با فرهنگ عاشورا در بخشهای مختلف هنری و ادبی، گنجینه ارزشمندی از روایت ایستادگی و دلدادگی مردمان این مرز و بوم فراهم آورده است.
وی عنوان کرد: چاپ چهار جلد کتاب، تولید سه مجموعه نمایشگاهی و انتشار مجموعه چندرسانهای از جمله محصولات فرهنگی است که از میان آثار فاخر این رویداد ملی به جامعه عرضه شده است. همچنین باید حسننظر و نگاه عمیق سیاستگذاران این رویداد را به خاطر انتخاب زنجان که پایتخت شور و شعور حسینی است، به عنوان دبیرخانه دائمی این حرکت ارزشی ستود.
چهارمین سوگواره ملی میعادگاه عاشورایی دانشجویان، در سالن اجتماعات حسینیه اعظم زنجان برگزار شد که از ۳۸۴۲ اثر ارسالی به این جشنواره، از نفرات برگزیده تجلیل به عمل آمد.
در بخش ویژه شعر، وحید طلعت از دانشگاه آزاد اسلامی مهاباد حائز رتبه نخست شد و هیئت داوران اثر حسین طاهری از دانشگاه پیامنور زنجان را شایسته تقدیر دانستند. همچنین در بخش شعر سکینه اکبری از دانشگاه قم و محمدمهدی خانمحمدی از دانشگاه شهید بهشتی تهران به طور مشترک دوم شدند و سعید مبشر از دانشگاه تهران سوم شد. همچنین مهدی حنیفه از دانشگاه تهران شایسته تقدیر شناخته شد.
در بخش قطعه ادبی، ثریا عبدی از دانشگاه پیامنور خوزستان عنوان نخست را از آن خود کرد. حنان سالمی از دانشگاه پیامنور اهواز رتبه دوم را کسب کرد و الهام مریمی از دانشگاه فردوسی مشهد سوم شد.
محمد عمارلو از علمیکاربردی خیام الکتریک نیشابور و محمد قجر از دانشگاه آزاد اسلامی کتول گلستان در بخش عکس به طور مشترک دوم شدند. مجتبی ملکپوریان از دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال و حامد نیرومند از دانشگاه تهران نیز به طور مشترک عنوان سومی را بهدست آوردند.
حسین الماسی از دانشگاه آزاد اسلامی زنجان رتبه نخست این سوگواره در بخش قطعات تصویری را از آن خود کرد. نیما کزازی از دانشگاه علمیکاربردی فرهنگ و هنر واحد 46 تهران حائز رتبه دوم شد. محسن ذوالقدر از دانشگاه علمیکاربردی فرهنگ و هنر قزوین نیز مقام سوم را کسب کرد.
گفتنی است، سوگواره ملی میعادگاه عاشورایی دانشجویان به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی استان زنجان و با همکاری حسینیه اعظم زنجان، شهرداری زنجان و حوزه هنری استان زنجان برگزار شد.
نظر شما :