مدیر توسعه بانک خون بند ناف رویان خبر داد:

تلاش برای راه‌اندازی مرکز ساماندهی امور گردشگری سلامت در کردستان

۲۹ بهمن ۱۳۹۷ | ۱۶:۲۵ کد : ۵۴۲۹
اشکان مزدگیر مدیر توسعه و تعالی پژوهشگاه رویان گفت: با توجه به مجاورت استان کردستان با اقلیم کردستان و ظرفیت مرزی موجود در مریوان تلاش می‌کنیم، در این شهرستان با همکاری جهاد دانشگاهی استان، مرکزی برای ساماندهی به امور گردشگری سلامت راه اندازی کنیم.
تلاش برای راه‌اندازی مرکز ساماندهی امور گردشگری سلامت در کردستان

 

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از ایسنا، اشکان مزدگیر اظهار کرد: مجموعه فناوری بن یاخته‌های رویان از سال ۸۴ شروع به فعالیت کرده و طی این مدت توانسته، تعداد استان‌های تحت پوشش خود را به ۳۱ استان افزایش دهد و در کل کشور دفاتر نمایندگی جمع آوری خون بندناف را راه اندازی کند.

وی تعداد نمونه‌های ذخیره شده در سطح کشور را بیش از ۱۰۰ هزار نمونه اعلام کرد و افزود: این تعداد نمونه در سال گذشته، ۳۰ درصد رشد داشته و همچنین در این مدت ۲۰ هزار قرارداد با خانواده‌های متقاضی استفاده از خون بند ناف منعقد شده است.

مدیر توسعه و تعالی پژوهشگاه رویان، عنوان کرد: خدمات قابل ارائه در دفتر نمایندگی استان کردستان که از سال ۸۸ راه اندازی شده، از رشد کیفی و کمی بسیار مناسبی برخوردار است.

وی حجم خون ذخیره شده در هر نمونه را به طور متوسط بین ۹۵ تا ۱۰۰ میلی لیتر ذکر کرد و ادامه داد: یکی از مهم‌ترین شاخص‌های کیفی ما حجم خون ذخیره شده است، که خوشبختانه این شاخص در کردستان از لحاظ کیفی و آمار، رشد مطلوبی داشته است.

مزدگیر تعداد نمونه‌های ذخیره شده در کردستان را تا کنون ۱۰۰۰ نمونه اعلام و عنوان کرد: آمار کمی قراردادهای استان کردستان، طی سال گذشته ۴۰ درصد افزایش داشته و این روند طی امسال هم، از رشد مثبتی برخوردار بوده است.

وی گفت: ارائه خدمات بانک خون محیطی، از مهمترین خدمات رویان است، بسیاری از بیماران، بعد از شیمی درمانی به پیوند سلول‌های بنیادی خون ساز، نیازمند هستند که در این راستا، توسط شرکت فنآوری بن یاخته‌های رویان از سال ۹۶، خدمات وسیعی در سراسر کشور ارائه می‌شود.

مدیر توسعه و تعالی پژوهشگاه رویان افزود: در حال حاضر سالانه حدود ۳۰۰ نفر از خدمات بانک خون محیطی بهره‌مند می‌شوند. در استان کردستان هم در صورت تمایل مراکز پیوند، می‌توانیم این خدمات را ارائه دهیم.

وی از اخذ مجوز از وزارت بهداشت، در زمینه تولید پانسمان‌های بیولوژیک مشتق از پرده آمنیوتیک، خبر داد و گفت: این پانسمان بیشتر برای درمان سوختگی‌های درجه ۲ و ۳ در درمان زخم‌های پای دیابتی، برخی از جراحی‌های داخلی، جراحی‌های چشمی و بیماران پروانه‌ای قابل استفاده است.

مزدگیر عنوان کرد: بحث سلول درمانی از دیگر خدمات رویان است، در حال حاضر در پژوهشکده رویان در زمینه ۱۹ بیماری پژوهش را شروع کرده‌ایم و در ۴ بیماری موفق به اخذ مجوزهای لازم از وزارت بهداشت شده‌ایم و در بیماری‌های قلبی، آرتروز، پوست و زیبایی مجوز گرفته‌ایم.

وی تعیین (HLA)یا مارکر های ژنتیکی سطحی سلولی را از خدمات قابل توسعه در کردستان ذکر کرد و افزود: امید است بتوانیم این خدمات را در کردستان، با محوریت جهاد دانشگاهی برای افراد نیازمند و متقاضی ارائه دهیم.

مدیر توسعه و تعالی بانک خون بند ناف رویان، تشریح کرد: در حال حاضر پژوهشگاه رویان از بیش از ۴۲ کشور دنیا در راستای گردشگری سلامت مراجعه کننده دارد که بخش قابل توجهی از این بیماران از خاورمیانه و به ویژه کشور عراق و اقلیم کردستان هستند.

وی تصریح کرد: با توجه به مجاورت استان کردستان با اقلیم کردستان و ظرفیت مرزی موجود در مریوان، تلاش می‌کنیم در این شهرستان با همکاری جهاد دانشگاهی استان، مرکزی برای ساماندهی به امور گردشگری سلامت راه اندازی کنیم، چرا که یکی از خدمات اصلی پژوهشگاه رویان ارائه خدمات در درمان ناباروری است و امیدواریم بتوانیم از طریق راه اندازی این مرکز، خدمات شایسته‌ای به بیماران کشور عراق ارائه دهیم


نظر شما :