رییس پارک علوم، فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی خبر داد:

اشتغال موفق با بهره‌گیری از صنایع فرهنگی/ اعطای جایزه ملی تعالی گردشگری

۲۹ بهمن ۱۳۹۷ | ۱۴:۳۴ کد : ۵۴۲۷ تجاری سازی و اقتصاد دانش بنیان تاپ خبر
رییس پارک علوم، فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی به تشریح برنامه اعطای جایزه ملی تعالی گردشگری پرداخت و گفت: حوزه فرهنگ و به ویژه گردشگری منبعی است که می‌تواند در اشتغال نقش ایفا کند و کشور با کمک این منبع و بدون وابستگی به منابع خارجی و با تکیه بر نیروهای داخلی می‌تواند موفق باشد.
اشتغال موفق با بهره‌گیری از صنایع فرهنگی/ اعطای جایزه ملی تعالی گردشگری

 

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از سیناپرس، دومین نشست خبری پارک ملی علوم، فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی به منظور اعلام برنامه‌ها و فعالیت‌های سال آینده و ارائه گزارش نهایی جایزه ملی تعالی گردشگری امروز دوشنبه ۲۹ بهمن‌ماه، با حضور محمدحسین ایمانی خوشخو،در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.

رئیس پارک ملی علوم، فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی به تشریح برنامه اعطای جایزه ملی تعالی گردشگری پرداخت و گفت: حوزه فرهنگ و به ویژه گردشگری منبعی است که می‌تواند در اشتغال نقش ایفا کند و کشور با کمک این منبع و بدون وابستگی به منابع خارجی و با تکیه بر نیروهای داخلی می‌تواند موفق باشد

دکتر محمد حسین ایمانی خوشخو درابتدا با بیان اینکه طبق فرمایش رهبری اقتصاد فناوری می‌تواند در چهل سال دوم انقلاب اقدامی راهبردی باشد، خاطرنشان کرد: فرهنگ منبعی است که می‌تواند در اشتغال نقش ایفا کند و کشور با کمک این منبع می‌تواند بدون وابستگی به منابع خارجی و با تکیه بر نیروهای داخلی فعالیت کند.

وی از استقرار ۱۷ شرکت در پارک ملی علوم، فناوری‌های نرم خبر داد و گفت: فراخوان آزمایشی اولیه برای استقرار شرکت‌ها صادر شد که بیش از ۶۰ داوطلب برای استقرار در این پارک اعلام آمادگی کردند که پس از داوری توسط متخصصان ۱۷ شرکت برای استقرار در پارک انتخاب شدند.

رییس پارک ملی علوم،فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی گفت: این پارک به‌ این‌ دلیل شکل گرفت که ظرفیت‌های فرهنگی امروز جزئی از اقتصاد کشور هستند و این بخش مولد اصلی اقتصاد است. با مطالعه روی فرهنگ و حوزه‌های مختلف آن، می‌توانیم به آمار و ارقام زیاد در گردش‌های مالی دست پیدا کنیم. اما علی‌رغم ظرفیت بالای فرهنگی ایران، گردش مالی در حوزه فرهنگی و گردشگری بسیار کم است و کمترین میزان درآمدزایی را دارد. لذا پس از سه سال به این نتیجه رسیدیم که باید از الگوهای فرهنگی نیز در داخل کشور استفاده کنیم و به‌همین‌دلیل پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم تأسیس شد.

وی ادامه داد: فرهنگ و صنعت در کنار هم می‌توانند اقتصاد درآمدزا ایجاد کنند و صنعت برابر هر کلمه‌ای که قرار بگیرد، موجب رشد آن می‌شود و هم‌اکنون نیز صنایع فرهنگی به‌معنای رشد اقتصادی در این حوزه است.

دکترایمانی خوشخو در ادامه گفت: این پارک اولین پارکی است که توانسته در حوزه فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی مجوز لازم را از وزارت علوم دریافت کند و همکاری خوبی با شهرداری برای توسعه فیزیکی پارک وجود دارد. همچنین دو سال زمان داریم تا زیرساخت‌های لازم را تهیه کنیم تا پارک بی‌نیاز از پول دولتی شود.

وی در خصوص جایزه ملی تعالی گردشگری افزود: چیزی به نام تعالی گردشگری در کشور نداشتیم. ایده‌ای در دانشگاه علم و فرهنگ مطرح شد که پیگیری نشد و ما در پارک این ایده را پرورش دادیم.

رییس پارک ملی علوم ،فناوری های نرم و صنایع فرهنگی عنوان کرد: این جایزه داوطلبانه است و در ابتدا حدود ۵۰ موسسه برای شرکت در این جشنواره اعلام آمادگی کردند. پس از ارزیابی‌های انجام شده حدود ۲۳ موسسه انتخاب شدند که ظرفیت لازم برای کار را داشته باشند. اکنون مرحله نهایی ارزشیابی در حال انجام است و روز یکشنبه هفته آینده۵اسفند ماه  از ساعت ۱۵ تا ۱۸ در همین دانشگاه طی مراسمی با حضور مسئولان جهاد و صنعت گردشگری این جوایز اعطا می‌شود.

وی درباره جوایز این دوره گفت: در سه رده این جوایز اعطا می‌شود، نخست رده تعهد به تعالی است و کسانی که علاقه مند به رشد سازمان خود هستند به این مرحله راه پیدا کردند. رده دوم جایزه اشتهار به تعالی است و شامل آنهایی است که به نحوی در این عرصه شهرت دارند و رده اول را طی کرده‌اند و به این مرحله راه یافته‌اند.

دکتر محمد حسین ایمانی خوشخو افزود: رده سوم جایزه تندیس تعالی است که به موسساتی که دو مرحله نخست را سپری کرده‌اند اعطا می‌شود. خود این جوایز به لحاظ معنوی برای موسسات مهم است. همچنین برای بیش از ۱۰۰ نفر از اعضای این موسسات که در دوره های ارزیابی حضور داشتند، ۴۰ ساعت دوره آموزشی برگزار شد.

وی گفت: در این جایزه کمیته علمی و ارزیابی داشتیم و دامنه سطوح مختلف جایزه را تعریف کردیم و جلسات برگزار شد و هفته آینده شاهد اولین اتفاق در شروع چهل ساله دوم انقلاب اسلامی خواهیم بود.

وی در ادامه به برگزاری جشنواره دیگری از سوی این پارک اشاره کرد و افزود: کم و بیش تولیدات فرهنگی در کشور عرضه می‌شود اما همواره یکی از مشکلات در کشور ما بسته بندی محصول است که در این زمینه بسیار ضعف داریم و کشورهای دیگر از این ضعف ما استفاده می‌کنند. در صنایع خلاق به این موضوع توجه کرده‌ایم و به همین منظور جشنواره ملی طراحی بسته بندی خلاق و فرهنگی را به منظور رسیدن به راه حل‌های نو برگزار خواهیم کرد. طراحان خوبی داریم اما این‌ها در جریان اقتصاد کشور گم می‌شوند و این جشنواره فرصت خوبی است.

دکترایمانی خوشخو گفت: از جمله اهداف این جشنواره می‌توان به ایجاد انگیزه در میان تولید کنندگان به منظور بهره گیری از ایده های خلاقانه در بسته بندی محصول، پیدا کردن راه ورود به عرصه صنایع فرهنگی، گسترش فضای نوآوری و خلاقیت و نوآوری، رونق بخشیدن به کسب و کار اشاره کرد.

وی افزود: مخاطبان ما در این جشنواره مجموعه‌ای از مخاطبان شامل طراحان صنعتی، تولید کنندگان محصولات فرهنگی، هنرمندان و‌خلق کنندگان آثار فرهنگی توزیع کنندگان عمده محصولات فرهنگی و مصرف کنندگان عمده محصولات فرهنگی است. در این راستا دو بخش محصول و ایده های نو در جشنواره داریم که در این دو زمینه وارد کار شده‌ایم و ‌نتایج اعلام خواهد شد. این جشنواره از آذرماه کلید خورده و سال آینده اختتامیه آن برگزار خواهد شد.

دکترایمانی خوشخو گفت: محدودیتی برای حضور در این جشنواره نیست و ‌همه شرکت‌ها و موسسات که در صنعت گردشگری فعالیت می‌کنند می‌توانند در این جشنواره شرکت کنند.

جشنواره ملی طراحی بسته‌بندی صنایع خلاق،به قدرت حضور ایران در صحنه‌های اقتصادی کمک می کند

مهندس مهدی عباسی معاون پارک ملی علوم، فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی در ادامه این نشست افزود: پارک ملی علوم، فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی سعی داشته برنامه‌های نو و جدیدی در سال جدید دارد تا درجریان موازی کاری ها قرار نگیرد. همچنین سعی براین است که برنامه‌ها به صورت سالانه برگزار شود.

وی عنوان کرد: پارک ملی علوم،فناوری های نرم و صنایع فرهنگی سعی کرده تا با برگزاری جایزه ملی تعالی گردشگری و جشنواره بسته‌بندی صنایع خلاق فرهنگی در حوزه فرهنگ پیش‌رو باشد. بر همین اساس از آذر امسال دبیرخانه برگزاری جشنواره ملی طراحی بسته‌بندی صنایع خلاق فرهنگی تشکیل و به تنظیم آیین‌نامه‌ها و مقررات پرداخت تا در دهه فجر به‌صورت رسمی اعلام شود.

مهدی عباسی افزود: در اسفند جذب حامیان را برای برگزاری این جشنواره خواهیم داشت و در بهار ۹۸ دریافت آثار و دسته‌بندی آنها انجام می‌شود. تیر ۹۸ زمان داوری آثار و ارزیابی آنهاست تا در مرداد ۹۸ این جشنواره برگزار و برگزیدگان آن اعلام شوند.

معاون فناوری پارک ملی علوم، فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی ادامه داد: با توجه به اینکه بسته‌بندی را «فروشنده خاموش» می‌نامند، برگزاری این جشنواره می‌تواند به قدرت حضور ایران در صحنه‌های اقتصادی کمک کند و فضای رقابت گسترش پیدا می‌کند.

عباسی تأکید کرد: مخاطبان این جشنواره، وزارتخانه‌ها، نهادها، سازمان‌ها و ارگان‌ها هستند و در کنار این جشنواره زمان‌بندی جایزه ملی تعالی گردشگری صنعت برای سال ۹۸ انجام شده و فراخوان و ثبت‌نام متقاضیان از ابتدای تابستان انجام می‌شود.


نظر شما :