با حضور معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی انجام گرفت؛

بررسی طرح شبکه‌ی محصولات سالم کشاورزی در جهاددانشگاهی زنجان

۲۸ بهمن ۱۳۹۷ | ۱۴:۱۰ کد : ۵۴۰۵ تاپ خبر
طرح شبکه محصولات سالم کشاورزی با حضور معاون جهاددانشگاهی در جهاددانشگاهی استان زنجان ارایه و بررسی شد.
بررسی طرح شبکه‌ی محصولات سالم کشاورزی در جهاددانشگاهی زنجان

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان زنجان 27 بهمن ماه، طرح شبکه محصولات سالم کشاورزی با حضور معاون جهاددانشگاهی در جهاددانشگاهی استان زنجان ارایه و بررسی شد.

در همین راستا معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی در جلسه ارایه طرح شبکه محصولات سالم کشاورزی از جانب جهاددانشگاهی استان زنجان، اظهار کرد: با همه توسعه‌هایی که در کشور صورت گرفته است و با توجه به این‌که در عرصه تولید علم در کشورهای جهان اسلام و منطقه، رتبه‌های اول را از آن خود کرده‌ایم، نفوذ فناوری در حوزه کشاورزی خیلی اندک است. این در حالی است که خوشبختانه جهاددانشگاهی به مقوله نفوذ فناوری در حوزه کشاورزی و زمینه‌سازی برای ترویج کشاورزی هوشمند ورود پیدا کرده است.

دکترمحمدرضا پورعابدی ادامه داد: جهاددانشگاهی نهادی عمومی و غیردولتی بوده و از تعهد، سلامت و چابکی بخش خصوصی برخوردار است. همچنین 80 درصد از بودجه مورد نیاز خود را از محل درآمدهای داخلی به دست می‌آورد. از این‌رو، این‌که پروژه‌ای را تحویل بگیرد و با کیفیت مشخص و در زمان مشخص ارائه دهد، بسیار اهمیت دارد.

وی افزود: جهاددانشگاهی حساسیت‌های هر پروژه‌ای را درک می‌کند و وقتی با بخش خصوصی وارد مشارکت می‌شود، همین‌که زمینه را برای ایجاد سیستمی فراهم کرده که برای کشور ارزش‌افزوده دارد، برایش کافی است؛ در واقع بحث ما ایجاد نطام مبتنی بر علم و فناوری است که ایجاد اشتعال و ارزش‌آفرینی داشته باشد و جهاددانشگاهی در این صورت رسالت خود را انجام داده است.

دکترپورعابدی تصریح کرد: در جهاددانشگاهی روند به این صورت است که چالش‌های موجود در کشور شناسایی و مورد مطالعه قرار می‌گیرد و نتیجه به سه طریق از این نهاد جدا می‌شود. به این شکل که یا دانش را می‌فروشیم، یا برای تولید وارد مشارکت می‌شویم و یا شرکت دانش‌بنیان راه‌اندازی می‌کنیم. این در حالی است که در سراسر دنیا، بیش از 70 درصد از اشتغال ایجاد شده در حوزه خدمات است و متاسفانه این مقوله در حوزه کشاورزی ایران مغفول مانده است.

معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی گفت: کشاورزی حوزه‌ای است که می‌توان در آن همه مسائل منتج به اشتغال‌زایی را مدنظر قرار داد ولی متاسفانه این حوزه تاکنون طوری بوده است که انرژی‌های زیادی را مصرف کرده ولی بهره‌وری بالایی نداشته است؛ در واقع ارزش‌افزوده و اشتغال‌زایی بعد از تولید محصولات کشاورزی باید به جد مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: طرح شبکه محصولات سالم کشاورزی ذی‌نفعان زیادی دارد و برای تحقق آن، باید از جایی شروع و زنجیره را به مرور تکمیل کنیم. خوشبختانه جهاددانشگاهی در همه استان‌ها مستقر است و می‌تواند بخش خصوصی را مورد حمایت‌های قانونی قرار دهد. اگر این شبکه خوب طراحی شود، مسیر به درستی پیش می‌رود. ضمن این‌که جهاددانشگاهی می‌تواند برای اجرای طرح، از توان دیگران نیز بهره بگیرد.

دکترپورعابدی بیان کرد: تخصص جهاددانشگاهی، پرداختن به امور دانشی و نرم‌افزاری است و قصد ندارد که وارد امور سخت‌افزاری شود. در همین راستا، امیدواریم که بتوانیم این ایده را اجرایی کنیم. البته نباید خیلی درنگ کنیم و فرصت‌ها را از دست بدهیم. بلکه باید همه امور را در طول زمان، با تدبیر و تفکر به تکامل برسانیم.

گفتنی است، معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی در ادامه سفر یک‌روزه خود به استان زنجان، از طرح‌های پژوهشی ـ خدماتی مرکز خدمات تخصصی پایش محصولات کشاورزی و مواد غذایی و نیز مرکز خدمات تخصصی ICT جهاددانشگاهی زنجان بازدید به عمل آورد.

دکتر پورعابدی در ادامه این سفر از نزدیک در جریان روند اجرای طرح‌هایی چون طرح پژوهشی ساخت گرافن، طرح پژوهشی ساخت نانو ذرات روی و نانو تیتانیوم اکساید، طرح پژوهشی ساخت الکترود اندازه‌گیری میزان دیگوکسین در خون، طرح پژوهشی ساخت الکترود اندازه‌گیری میزان نیترات در آب، پروژه پایش و نظارت آن‌لاین خودروهای خدماتی و خدمات‌آنها و پروژه سامانه هوشمند پایش و نظارت پارامترهای محیطی جهاددانشگاهی زنجان قرار گرفت.


نظر شما :