تقدیر از پژوهشگران جهاددانشگاهی خراسان رضوی در دومین جشنواره علمی رضوی
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، در دومین جشنواره علمی رضوی که توسط شبکه جامع دانشگاههای استان و با حضور مهندس علیرضا رزم حسینی استاندار خراسان رضوی، دکتر سیدعلی اکبر شمسیان رییس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی دکتر محمد کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد ، دکتر محمدرضا دارابی رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد و سایر روسای دانشگاه های استان و مقامات استانی در محل برج سپید دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، مهندس علیرضا رزم حسینی، با قدردانی از برگزاری جایزه علمی رضوی گفت: رشد علمی کشور فزاینده است اما دانشگاهیان کشور به رغم افتخار آفرینی در ایران و جهان به صورت فرد محور شناخته شدهاند.
به گفته استاندار خراسان رضوی، خدمات علمی دانشگاهیان در متن مردم کمتر دیده شده و کمتر شناخته شده است.
وی اضافه کرد: اما شاید دانشگاهای ما در جامعهمحوری کمتر نمایان شده اند. چطور ممکن است که دانشگاه فردوسی با وجود پیشینه مهم و اهمیتی بسیار زیاد در کشور، شاهد درد و رنج حاشیه شهر نباشد و یا برای حل معضلات آن چارهاندیشی نکند؟ مشکلاتی در استان وجود دارد که نیاز به همت اساتید دانشگاهی جهت حل و فصل آن وجود دارد. دانشگاه باید در متن توسعه جامعه قرار گیرد. یک استاد دانشگاه بایستی به درون مسجد برود و از توسعه اقتصادی سخن بگوید. بایستی به درون جامعه برود و با مردم نشست و برخاست داشته باشد.
رزمحسینی تصریح کرد: یکی از کارهای بسیار بزرگی که در خراسان میتوان انجام داد، مسئله اقتصاد مقاومتی است. اکنون شرکتهای توسعهگرا به استان میآیند و از آنها تقاضا داریم که مسئولیت توسعه را در بخشی از استان به عهده بگیرند. بایستی میان این شرکتها و دانشگاه ارتباط برقرار کنیم.
در ادامه، دکتر محمد کافی رییس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: در گذشته میان مراکز متعدد علمی و پژوهشی در استان چالشهای بسیاری وجود داشت، اما امروز با ایجاد شبکه جامع دانشگاهها و مراکز علمی، همگرایی و همافزایی میان این مراکز شکلگرفته و به دنبال تامین منافع یکدیگر به شکل مطلوب هستن
وی اضافه کرد: هدف ما از ایجاد شبکه جامع دانشگاهها و مراکز علمی آن است که همانند دیگر نقاط جهان، دانشگاهها و مراکز پژوهش و فناوری، همافزا و همگرا شوند. در گذشته میان مراکز متعدد علمی و پژوهشی در استان چالشهای بسیار وجود داشت. اما امروز با تشکیل شبکه به دنبال تامین منافع یکدیگر به شکل مطلوب هستیم.
وی اظهار کرد: این وضعیت سبب شده کارگروههایی در خراسان رضوی جهت حل و فصل مشکلات شرکتهای دانشبنیان و مراکز متعدد پژوهشی ایجاد شود. اما با این وجود نمیتوان ادعا کرد که به شرایط مطلوب رسیدهایم اما در هیچ استان دیگری شرایط مشابه ما وجود ندارد.
همچنین در ادامه دکتر محمدرضا دارابی رییس دانشگاه علوم پزشکی گفت: اکنون پذیرش در برخی رشتهها باید کاهش یابد و مسئولان دانشگاهها باید توجه کنند که برای رسیدن به کمیت، کیفیت را فدا نکنند زیرا ما به دنبال بیکار مدرکدار نیستیم.
وی تصریح کرد: بر اساس طرح آمایش سرزمینی، در بسیاری از شهرستانهای این استان اکنون دانشگاه تاسیس شده است و از نظر پرورش نیروی انسانی به سطح مناسبی رسیدهایم. اما زمانی ما از فرصتها برای ارتقاء استفاده میکنیم، ولی ممکن است که این فرصتها روزی بدل به تهدید شود. دانشگاههای ما بایستی متوجه باشند که اکنون، پذیرش در برخی رشتهها باید کاهش یابد. اگر روزی به دنبال کمیت بودیم، اکنون بایستی به دنبال کیفیت باشیم.
وی افزود: ما بایستی از اینکه به بطن و متن دانشگاه رسیدهایم، مشی دانشگاه را نیز دنبال کنیم. مشی دانشگاه، رعایت اخلاق حرفهای در تمام شئون است. مسئولان دانشگاهها بایستی متوجه باشند که برای رسیدن به کمیت، کیفیت را فدا نکنند. ما دنبال بیکار مدرکدار نیستیم.
گفتنی است، که در این جشنواره از دکتر حمیدرضا پوریان فر مدیر گروه پژوهشی زیست فناوری قارچهای صنعتی پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، به عنوان عضو هیات علمی برتر و از دکتر مریم مقدم متین، به عنوان فناور برتر دانشگاه فردوسی و عضو گروه پژوهشی سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی جهاددانشگاهی خراسان رضوی تقدیر به عمل آمد.
نظر شما :