استفاده از نظام پیشنهادها برای رفع مشکلات تغییرات اقلیمی دنیا
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی تهران، دکتر انجم شعاع معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در جلسه شورای سیاستگذاری «هفدهمین همایش ملی و یازدهمین جشنواره نظام پیشنهادها» در محل سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه در 30 تا 40 سال اخیر کره زمین 1.5 درجه سانتیگراد گرمتر شده است، در ادامه اظهار کرد: بر این اساس میزان بارندگیها هم کاهش یافته و عمده پدیدهها، پدیده حدی است بهعنوان مثال اگر در گذشته 270 میلیمتر بارندگی در طول 4 فصل سال داشتیم امروزه به یکباره در یک روز به میزان یکماه بارندگی داریم.
وجود بیش از 40 نوع پدیده حدی ناشی از تغییرات اقلیمی در کشور
وی با بیان اینکه این پدیده جدی، ناشی از تغییرات اقلیمی باعث بروز سیل و خسارت در کشور شده است، گفت: هماکنون بیش از 40 نوع از این پدیدهها از قبیل خشکسالی، سیل، موج گرما و سرما، زلزله در ایران رخ میدهد، از اینرو حساسیت و پیچیدگی کار در محیط زیست بیشتر است.
معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امورمجلس سازمان حفاظت محیط زیست کشور از وجود بیش از 1024 سازمان مردم نهاد در حوزه محیط زیست خبر داد و خاطرنشان کرد: کمتر سازمانی تا این حد سازمان مردم نهاد با آنها مشارکت و همکاری دارند که برخی نقش مهمی در حفاظت از محیط زیست ایفا میکنند.
دکتر انجم شعاع در خصوص حجم و گستردگی کار در این سازمان گفت: بیش از 150 رودخانه بزرگ، کوچک و متوسط با بیش از 140 هزار کیلومتر طول در کشور وجود دارد که جزو شریانهای حیاتی ایران است که حفاظت از آن بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست است.
مدیریت مشارکتی شیوه موثر مدیریت در دنیا
در ادامه این جلسه دکتر مسعود کمبرانی رییس سازمان جهاددانشگاهی تهران با بیان اینکه این جلسه شورای سیاستگذاری هفدهمین همایش ملی نظام پیشنهادهاست، گفت: این حاکی از اهمیت وجود نظام انتقادات و پیشنهادات است و اینکه هنوز جا دارد در اینباره کار شود.
وی مدیریت مشارکتی را شیوه موثر مدیریت در دنیا برشمرد و افزود: نه تنها بحث استقرار نظام پیشنهادها باعث ترقی رضایت مشتری و پرسنل میشود بلکه مدیران ارشدی که زمان سرکشی به زیرمجموعههای خود را ندارند میتوانند از نظرات و پیشنهادات کارکنان خود مطلع شوند.
رییس سازمان جهاددانشگاهی تهران با اعتقاد به اینکه نگاه به نظام پیشنهاد و انتقاد و اجرای آن سبب ترقی مجموعه میشود، در ادامه خاطرنشان کرد: پس از استقرار نظام پیشنهادها در سازمانها بحث آموزش پرسنل برای پیشنهاد دادن مطرح است.
دکتر کمبرانی در ادامه اظهار امیدواری کرد که برگزاری این همایش بتواند در جهت بهبود تأثیر نظام پیشنهادها در سازمانها و آموزش پرسنل برای ارایه پیشنهادهای جدیدتر و آموزش مدیران برای عمل به پیشنهادات موثر باشد.
مهندس سید عزیز آشنا معاون آموزشی سازمان جهاددانشگاهی تهران هم گفت: چون ما همواره با منابع انسانی سر و کار داریم از اینرو آموزش و توسعه دو بال گسستناپذیرند و همیشه با یکدیگر در ارتباط هستند.
وی ادامه داد: ما که با منابع سازمانها در ارتباط هستیم همواره اشکال و پرسششان نسبت به سازمان مربوطه این است که نظرات ما در سازمان فایدهای ندارد و جدی گرفته نمیشود.
راهاندازی مرکز ارزیابی و توسعه منابع انسانی در معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی تهران
معاون آموزشی سازمان جهاددانشگاهی تهران تصریح کرد: توسعه منابع انسانی در سازمان بها دادن به پیشنهادات و انتقادات کارکنان و به کار بستن آن در سازمان توسط مدیران با هدف مشارکت همه اعضاء است.
مهندس آشنا با بیان اینکه در معاونت آموزشی جهاد تهران حوزهای تحتعنوان مرکز ارزیابی و توسعه منابع انسانی در ارتباط با منابع انسانی راهاندازی شده است، گفت: در این مرکز از تستهای روانسنجی، تشکیل پرونده نرم شخصیت کارکنان (چون گاهی عدم پذیرش کارکنان از طرف مدیران به علت نداشتن شناخت نسبت به آن پرسنل است) وجود دارد ما همیشه پرونده سخت کارکنان را شامل ویژگیهایی نظیر سن، قد، وزن و .... را داریم اما این اطلاعات که این فرد برای انجام کدام کار مناسب است و در اولویتبندی مشاغل کدام شغل برای وی مناسب است را نداریم.
خروجی نظام پیشنهادها مشارکت در سیاستگذاری، اجرا، نظارت و ارزیابی است
دکتر هاشم واعظی، سرپرست پژوهشکده مطالعات توسعه سازمان جهاددانشگاهی تهران با بیان اینکه اگر نظام پیشنهادها را خلاصه در "مشارکت" بدانیم حاصل و خروجی آن مشارکت در سیاستگذاری، اجرا، نظارت و ارزیابی خواهد بود، در ادامه گفت: این دورهمی حاصل زحمات کسانی است که از یک طرف سیاستگذاری و برنامهریزی کردند و از طرف دیگر اجرا.
وی افزود: پژوهشکده مطالعات توسعه با 4 گروه پژوهشی جامعهشناسی، اقتصاد، مدیریت و علوم تربیتی و 3 مرکز خدمات تخصصی فعالیت میکند که مرکز همایشها نیز یکی از آنها و بهعنوان یک مرکز خدمات تخصصی پیشرو میباشد.
سرپرست پژوهشکده مطالعات توسعه سازمان جهاددانشگاهی تهران با بیان اینکه از صحبتهای حاضرین چنین بر میآید که نظام پیشنهادها خود نیازمند نظام پیشنهادات است، ادامه داد: برگزاری 17 دوره حاصل پویایی این حرکت بوده و اگر قرار است نظام پیشنهادها روند رو به جلویی داشته باشد خودش هم باید از محصول خودش استفاده کند.
در ادامه جلسه دکتر محمد ولدخانی دبیر هفدهمین همایش ملی و یازدهمین جشنواره نظام پیشنهادها با بیان اینکه تک تک افراد در نظام پیشنهادها در سازمان خود مهره حیاتی هستند، گفت: همایش محصول مشارکت و همکاری چند تیم است و جهاد دانشگاهی تهران بیش از 20 سال است که در نظام پیشنهادها بهعنوان هماهنگکننده عمل میکند معتقدم این نظام در کنار شما موضوعیت پیدا میکند.
افراد طالب مدیریت ناب خواهان اجرای نظام پیشنهادها هستند
وی با بیان اینکه در عصر دیجیتال در حوزه Social media همه درگیر هستیم، یادآور شد: ما در این حوزه ضعف تمرکز داریم مواردی ما را از اصل موضوع دور کرده است، بنابراین افرادی که در این بستر طالب ارزش و بهکارگیری ابزار مختلف و مدیریت ناب هستند باید در نظام پیشنهادها مشارکت کنند چون همه میدانیم یکی از تکنیکهای مدیریت بهینه نظام پیشنهادهاست، شاید این نظام نتواند همه مشکلات را برطرف کند اما از نظر نقش و ارزشآفرینی نقش اصلی را دارد.
دبیر هفدهمین همایش ملی و یازدهمین جشنواره نظام پیشنهادها ادامه داد: از حاضرین دو درخواست دارم اول اینکه بهطور مشخص مطرح کنند چطور میتوان نظام پیشنهادات را در سطح ملی گسترش داد و دوم اینکه سازمانهای متبوع چه کمکی میتوانند به دبیرخانه در حوزه نظام پیشنهادها داشته باشند؟
لازمه پیشرفت نظام پیشنهادها وجود نظام پیشنهاد برای خود است
دکتر ولدخانی، دبیر هفدهمین همایش ملی و یازدهمین جشنواره نظام پیشنهادها در جمعبندی پایانی گفت: لازمه پیشرفت نظام پیشنهادها آن است که خودش نظام پیشنهاد داشته باشد ما در کمیته علمی به این نتیجه رسیدهایم که نظام پیشنهادات یک سوءتفاهم بزرگ شده است این خودش بهانهای شد که در سازمانها چالش ایجاد شود.
وی با بیان اینکه چالش از آنجا نشأت میگیرد که رویکرد سهگانهای وجود دارد، در ادامه خاطرنشان کرد: مدیرانی که به سبب تخصیص بودجه برای نظام پیشنهادات متوقع هستند انتظار دارند طی 6 ماه تا یکسال اتفاق خارقالعادهای بیفتد که به نظر من باید واقعبین بود.
در ورژن 2020 همه دغدغهها دیده شده است
وی با بیان اینکه براساس ورژن 2020 در حال طراحی نظام پیشنهادها هستیم، گفت: در این ورژن همه دغدغهها دیده شده است پیش از رونمایی از این مدل از همه صاحبنظران در این حوزه برای استفاده از نظرات آنها دعوت میشود.
دبیر هفدهمین همایش ملی و یازدهمین جشنواره نظام پیشنهادها برای همکاری افراد بهعنوان مروج، مدرس، پژوهشگر و .... با دبیرخانه اعلام آمادگی کرد و گفت: در دو مقطع زمانی طرح تربیت ارزیاب برای دستگاههای اجرایی کشور راهاندازی کردیم و بدین ترتیب 100 نفر از همه دستگاههای سراسر کشور دوره 6 روزه ارزیابی را گذراندند.
آموزش رایگان ارزیاب دستگاهها توسط دبیرخانه نظام پیشنهادها
دبیر هفدهمین همایش ملی و یازدهمین جشنواره نظام پیشنهادها با بیان اینکه مسئولیت دورههای آموزشی رایگان ارزیاب را دبیرخانه میپذیرد، در ادامه تصریح کرد: چانچه هر فردی از سازمان متبوعش برای شرکت در این دورههای آموزشی اعلام آمادگی کند دبیرخانه فضای لازم را مهیا میکند.
دکتر ولدخانی درباره طراحی و راهاندازی سامانه گفت: رویکرد ما در جهاد، دادن یک سرویس نیست ما در 20 سال گذشته توانمندیهای خوبی داشتیم، در مرکز آموزش، سامانههای خوبی برای ارائه سرویسهای آموزشی آنلاین به دستگاههای مختلف راهاندازی شد.
وی خاطرنشان کرد: علت ورود نکردن ما به تولید سامانههای نرمافزاری این است که فرصت برای سایر شرکتها جهت فعالیت فراهم شود اما ما یک IP از همه برابر دغدغههای حوزه سامانههای نرمافزاری کشور شناسایی کردهایم و سال آینده سامانه نرمافزاری نظام پیشنهادها طراحی و راهاندازی میشود.
سازمانها در عرصه نظام پیشنهادها همگن عمل نکردند
وی با بیان اینکه دبیرخانه ملی با کسب نظرات مشورتی با صاحبنظران و خبرگان این حوزه میتوانند پیشنویس آن را آماده و به اداره امور استخدامی پیشنهاد کنند، افزود: ذکر شد که همواره از محورهای همایش نظام پیشنهادها بهبود و توسعه این نظام است چون سازمانها در عرصه نظام پیشنهادها همگن عمل نکردند برخی با جسارت عنوان میکنند هنوز کاری نکردهاند بهعبارتی سازمانها مراحل مختلف رشد را طی میکنند برخی هنوز شروع نکردند برخی در ابتدای راه هستند برخی میانه راه و برخی در حوزه تعالی.
دبیر هفدهمین همایش ملی و یازدهمین جشنواره نظام پیشنهادها یادآور شد: ما به این واقفیم که اشکالاتی به حوزه نظام پیشنهادات وارد است.
نظر شما :