مشاغل آینده حوزه گردشگری بر اساس رشتهها و نیازهای نو شکل میگیرد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، عضو هیات علمی دانشگاه علم و فرهنگ در این نشست تخصصی با اشاره به اینکه توجه به آینده مشاغل بسیار اهمیت دارد گفت: یکی از افتخارات جهاد دانشگاهی این است که همواره به موضوعات روز متناسب با نیاز کشور توجه میکند و موضوع آینده مشاغل و مشاغل آینده نیز از همین موضوعات مهم و کاربردی است که توسط معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی دنبال میشود.
وی با اشاره به کلانروندهای حوزه اقتصاد و گردشگری یادآور شد: شش عدم قطعیت شامل وضعیت تحریمها، ظهور تنشهای نظامی در منطقه، قیمت نفت و درآمدهای نفتی، چگونگی احیای اقتصاد بعد از کرونا، نرخ ارز و تغییرات مدیریتی در بخش کلان کشور بر اقتصاد کشور بهویژه گردشگری تأثیرگذار هستند.
رئیس انجمن گردشگری علمی ایران با اشاره به اینکه بیشترین آسیب کرونا به گردشگری بود گفت: در ایران نیز بیشترین آسیب به کسبوکارهای گردشگری وارد آمد و باعث آسیب و تعدیل نیروها شد، آسیبهایی که هنوز هم ادامه دارد و متأسفانه این آسیبها با وقایع سیاسی – اجتماعی ماههای اخیر بیشتر نیز شد بهگونهای که از آبان ماه امسال به اینطرف ۹۰ در صد تورهای گردشگری به مقصد ایران به حالت تعلیق درآمد.
هاشمی بهپیش بینی پنج سال آینده وضعیت متغیرهای اقتصادی از منظر صندوق بینالمللی پول اشاره کرد و گفت: بنا بر واقعیتها و نوسانات اقتصادی و بازار؛ چالشهای اقتصادی و بحث اشتغال در سالهای آتی تداوم خواهد داشت و ضرورت دارد به ظرفیتهای اقتصادی در حوزه گردشگری و توسعه کسبوکارهای این حوزه توجه ویژهای داشته باشیم.
عضو هیات علمی دانشگاه علم و فرهنگ در این نشست تخصصی با اشاره با اشاره به دو ابر روند (mega trend) مهم اجتماعی – اقتصادی گفت: ابر روند تغییرات جمعیتی، نسلی و سبک زندگی و ابر روند دیجیتالی شدن زندگی و کسبوکار با موضوعات و چالشهای متنوع و متعدد از مسائلی است که دنیا و نیز کشورمان را تحت تأثیر قرار میدهد.
رئیس انجمن علمی گردشگری ایران به مقوله پیر شدن جمعیت دنیا و ایران اشاره و ضمن اشاره به یک هشدار اجتماعی تأکید کرد: جهان در طول هفتادسال حدود پنج سال پیر شده اما ایران در طول شصت سال گذشته ده سال پیرتر شده است که لزوم توجه به این مسائل در برنامهریزیها و … اهمیت ویژهای دارد.
این عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی بر توسعه گردشگری بر اساس نیاز اقشار متوسط و نیز پایین جامعه اشاره و یادآور شد: برنامهریزی برای توسعه گردشگری داخلی و توسعه تورهای ارزان و نیز مسیرهای گردشگری و نیز توجه به فناوری و استفاده از آن برای توسعه اقتصادی گردشگری یک ضرورت است.
او با اشاره به اینکه مشاغل آینده حوزه گردشگری بر اساس رشتهها و نیازهای نو شکل میگیرد، تأکید کرد: باید به حوزهها و رشتههای نوین در حوزه گردشگری مثل متاورس و گردشگری، گردشگری فرهنگی، گردشگری روستایی و استفاده از فناوریهای خلاق و نوین در عرصه گردشگری و … توجه و در این مسیر حرکت کنیم.
به گزارش بازار کار، نشست علمی آینده مشاغل و مشاغل آینده توسط معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی، هر سهشنبه از ساعت 10 تا 11 صبح بهصورت رایگان برگزار میشود و علاقهمندان میتوانند از طریق لینک atijobs.ir نشستها را دنبال نمایند.
نظر شما :