با حضور دکتر طیبی؛

مجتمع پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی خوزستان افتتاح شد

۲۴ بهمن ۱۳۹۷ | ۱۶:۵۱ کد : ۵۳۴۶ تاپ خبر
با حضور رییس جهاددانشگاهی و قائم‌مقام معاون هماهنگی امور اقتصادی و‌ توسعه منابع استانداری خوزستان، مجتمع پژوهش و فناوری سازمان جهاددانشگاهی خوزستان افتتاح شد.
مجتمع پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی خوزستان افتتاح شد

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان، امروز 24 بهمن‌ماه با حضور دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی دکتر یدالله مهرعلیزاده نماینده تام‌الاختیار استاندار خوزستان و مهندس حمید بورد مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ، مجتمع پژوهش و فناوری سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان در اهواز افتتاح شد.

مرکز تولید فرآورده‌های شیمیایی با هدف تولید محصولات پرکاربرد به ویژه محصولات پزشکی و صنایع نفت افتتاح شد. اولین محصول تولیدی این مرکز ژل سونوگرافی و دومین محصول تولیدی محلول ایزوتون خواهد بود.

این مرکز بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام گرفته قرار است تا پایان سال 98 تنوع محصولات خود را به 10 قلم کالای کاربردی برساند.

ساختمان جدید مرکز خدمات تخصصی مهندسی و بازرسی نیز امروز افتتاح شد. واحد بازرسی، واحد طراحی و واحد دانش فنی و مهندسی معکوس ساخت از جمله واحدهای مستقر در این مرکز هستند.

 دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاد دانشگاهی در آیین افتتاح این مجتمع با بیان اینکه به دنبال ارتقا فعالیت‌ها در زمینه توسعه فناورانه صنعت نفت هستیم، گفت: جهاد دانشگاهی خوزستان در زمینه توسعه فناورانه گام‌های بسیار خوبی برداشته است و علت آن نیز پذیرش ریسک کار کردن در این حوزه از سوی مدیران این سازمان است.

وی افزود: جهاد دانشگاهی از زمان تاسیس تا کنون، توسعه علمی، فناورانه و تجاری‌سازی دستاوردهای خود را با هدف متکی کردن صنعت کشور به تولیدات داخلی ادامه داده است، زیرا صنعت کشور باید متکی بر تولید ملی و تولید ملی باید متکی بر علم و فناوری داخل باشد.

دکترطیبی با بیان اینکه اقتصاد کشور باید به یک اقتصاد مولد و دانش‌بنیان تبدیل شود، افزود: با توجه به اینکه صنعت نفت یکی از مهم‌ترین صنایع کشور است، جهاد دانشگاهی این صنعت را یکی از زمینه‌های اصلی فعالیت‌های خود قرار داده است و خوشبختانه جهاد دانشگاهی تا به امروز اقدامات بسیار ارزشمندی در توسعه فناورانه صنعت نفت انجام داده است.

رییس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه به دنبال ارتقا فعالیت‌ها در زمینه توسعه فناورانه صنعت نفت هستیم، تصریح کرد: ساخت تجهیزات در حوزه بازرسی نفت، ساخت مته‌های حفاری، مواد شیمیایی، تجهیزات برق و الکترونیکی از جمله اقدامات ارزشمند جهاد دانشگاهی در زمینه توسعه فناورانه بوده است.

دکترطیبی عنوان کرد: یکی از واحدهای بسیار خوب در جهاد دانشگاهی در بحث توسعه فناورانه صنعت نفت، سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان است که در زمینه توسعه فناورانه گام‌های بسیار خوبی برداشته است و علت آن نیز پذیرش ریسک کار کردن در این حوزه از سوی مدیران این سازمان است.

وی ادامه داد: هنوز در کشور سازمانی که متولی کار کردن در زمینه توسعه فناورانه باشد، وجود ندارد اما مدیرانی هستند که این ریسک را می‌پذیرند. در این زمینه جهاد دانشگاهی نیز بر این معتقد است که باید پاسخ معقولی را به این ریسک‌ها بدهد و خوشبختانه در این زمینه گام‌های اساسی برداشته شده است.

رییس جهاد دانشگاهی بیان ‌کرد: برای حل مشکلات کشور چاره‌ای نداریم جز آنکه بر توان داخلی متکی باشیم و در این زمینه مدیریت ارشد کشور باید از توسعه فناورانه در بخش‌های مختلف حمایت کند.

دکتر یداله مهرعلیزاده نماینده تام‌الاختیار استاندار خوزستان در امور اشتغال و قائم‌مقام معاون هماهنگی امور اقتصادی و‌ توسعه منابع استانداری خوزستان نیز در این آیین با بیان اینکه در بحث توسعه فناورانه از هیچ حمایتی دریغ نخواهیم کرد، گفت: ساخت مته‌های حفاری در جهاد دانشگاهی یک کار بزرگ و در نوع خود بی‌نظیر بود.

وی افزود: جهاد دانشگاهی تنها دستگاهی است که با شنیدن نام آن امید می‌گیریم و سبک رهبری نوآورانه در این سازمان بیانگر این موضوع است. روحیه‌ای که در جهاد دانشگاهی وجود دارد، روحیه‌ای متکی بر خوداتکایی و خودباوری است و این موضوع است که باعث رشد و حرکت یک مجموعه رو به جلو می‌شود.

قائم‌مقام معاون هماهنگی امور اقتصادی و‌ توسعه منابع استانداری خوزستان با اشاره به اقدامات جهاد دانشگاهی در بحث ساخت مته‌های حفاری تصریح کرد: ساخت مته‌های حفاری در جهاد دانشگاهی یک کار بزرگ و در نوع خود بی‌نظیر بود. روحیه نوآورانه و خوداتکایی در مجموعه جهاد باعث شد تا ساخت مته‌های حفاری توسط این مجموعه اجرایی و یک شگفتی بزرگ در کشور خلق شود.

وی ادامه داد: ظرفیت‌هایی که در خوزستان وجود دارد، قابلیت بالفعل شدن را دارند و تا به حال با توجه به امکاناتی که در اختیار ما است، تلاش کرده‌ایم نگاهی ویژه به بحث‌های فناورانه داشته باشیم و در این زمینه از هیچ حمایتی دریغ نخواهیم کرد.

سیدعلیرضا علوی رییس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان نیز در این آیین اظهار کرد: بر مبنای برنامه ششم توسعه جهاد دانشگاهی و هدف‌گذاری که در این برنامه انجام گرفته است، در دو حوزه مرکز خدمات تخصصی بازرسی و فنی نیاز به یک بازسازی اساسی در مجموعه وجود داشت که خوشبختانه این کار انجام گرفت.

  وی با بیان اینکه امیدواریم یک باب جدید از فعالیت‌ها در مرکز خدمات بازرسی آغاز شود، افزود: در خصوص انجام سه پروژه توسط این مرکز با مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران صحبت‌هایی انجام گرفته است و امیدواریم در ساختمان جدید شاهد فعالیت‌های ارزنده‌ای در حوزه صنعت نفت باشیم.

رییس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان با اشاره به دیگر برنامه‌های در دستور کار بر اساس برنامه ششم توسعه تصریح کرد: دو گروه جوان تحصیلکرده در گروه پژوهشی شیمی و مرکز خدمات تخصصی شیمی وجود دارد که این دو گروه با هدف تهیه فرمولاسیون مواد شیمیایی پرمصرف، در مرکز تولید فرآورده‌های شیمیایی گرد یکدیگر آمده‌اند.

علوی عنوان کرد: بر اساس هدف‌گذاری انجام گرفته، تولید 10 ماده شیمیایی در دستور کار قرار گرفته است. قرار است در فاز اول با توجه به مصرفی که سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان در حوزه پزشکی دارد، مواد در زمینه پزشکی تولید شوند و در دیگر فازها، مواد مورد نیاز حوزه صنعت نفت تولید شوند.

وی ادامه داد: بر اساس تست‌های انجام گرفته، خط تولید مواد شیمیایی افتتاح شده امکان تولید 10 هزار محصول را دارد. امیدواریم ظرف مدت یک سال آینده برای موفقیت این مرکز یک سوله را در یکی از شهرک‌های صنعتی در نظر بگیریم تا بتوانیم شاهد تولیدات انبوه این خط تولید باشیم.

مهندس حمید بورد مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره نیز در این آیین گفت: رابطه کاری مجموعه نفت با جهاد دانشگاهی که به سال‌ها پیش بازمی‌گردد، رابطه مفید و موثری بوده و تجربه کارهای مشترک نیز موفق بوده است.

وی افزود: باید به این نکته اعقاد داشته باشیم که کار، نشد ندارد، اگر همت و اراده انجام را داشته باشیم. به عنوان مثال تا سال 1387 و پیش از آنکه پروژه تدوین دانش فنی ساخت مته‌های حفاری در جهاد دانشگاهی انجام شود، هیچ مته‌ای در کشور ساخته نشده بود و همه مته‌ها، وارداتی بود؛ این در حالی است که مته حفاری، نقطه استراتژیک صنعت نفت است و در شرایط تحریم، می‌توان به ما آسیب برساند، ولی با همت جهاد دانشگاهی اکنون این قطعه اساسی در کشور ساخته می‌شود.

مهندس بورد گفت: به کمک بخش‌های مختلف از جمله جهاد دانشگاهی، در سال‌های گذشته اقلام اساسی صنعت نفت در درون کشور تولید شده است و در حال حاضر نیز 20 پروژه مشترک با جهاد دانشگاهی در حال انجام است. مجموعه جهاد دانشگاهی هم تفکر انقلابی دارد و هم کار علمی را به خوبی انجام می‌دهد و به همین دلیل می‌توان به این مجموعه ااعتماد کرد.


نظر شما :