حضور رییس جهاددانشگاهی در شهرستان قائنات/ تاکید بر توسعه فعالیت‌های این نهاد در نقاط مختلف کشور

۱۳ بهمن ۱۴۰۱ | ۱۶:۰۴ کد : ۵۳۳۵۷ عمومی تاپ خبر
رئیس جهاددانشگاهی در سفر به قائنات و دیدار با مسئولان این شهرستان به توسعه فعالیت این نهاد در نقاط مختلف کشور تاکید کرد. ایجاد مرکز درمان ناباروری و سرطان از مهم‌ترین خواسته‌های مسئولان این شهرستان بود.
حضور رییس جهاددانشگاهی در شهرستان قائنات/ تاکید بر توسعه فعالیت‌های این نهاد در نقاط مختلف کشور

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی دکتر حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی امروز ۱۳ بهمن ماه در دومین روز سفر به خراسان جنوبی  با حضور در شهرستان قائن با حجت الاسلام رحمانی امام جمعه شهرستان قائن دیدار و گفت وگو کرد.

نشست با خیرین و برگزاری جلسه در محل فرمانداری با حضور نماینده مردم قائنات در مجلس، فرماندار، مدیران دستگاه های اجرایی، روسای دانشگاه ها و دانشکده ها، روسای مراکز دولتی و خصوصی، دیدار با آیت الله اصفهانی و بازدید از آزمایشگاه‌ جهاددانشگاهی در شهرستان قاین از دیگر برنامه‌های روز دوم سفر رییس جهاددانشگاهی به خراسان جنوبی بود.

 دکتر مسلمی نائینی، در دیدار با امام جمعه قاین با اشاره به نظرات مقام معظم رهبری در مورد جهاددانشگاهی، اظهار کرد: سفر به مناطق کم برخوردار روش مطلوبی است چراکه تا زمانی که در منطقه حضور نیابیم نمی‌توانیم با شرایط منطقه آشنا شویم. 

وی با اشاره به ظرفیت مطلوب جهاددانشگاهی در حوزه‌های مختلف فرهنگی، پژوهشی، دامپروری، کشاورزی، علوم انسانی و فنی و مهندسی افزود: برخی از کارها در این نهاد چون پژوهش بر روی سلول‌های بنیادی منحصر به فرد است. 

رییس جهاددانشگاهی با بیان اینکه توانایی‌های مختلف این نهاد در راستای نیاز استان‌ها بهره گیری می‌شود، اظهار کرد: این نهاد بهترین خبرگزاری‌ها را در بطن خود دارد که طیف مخاطبان گسترده‌ای داشته و فرصت خوبی برای ارتباط گیری با مردم است.

حجت الاسلام علی رحمانی، امام جمعه قاین نیز با اشاره به غلط بودن سیاست‌های تنظیم جمعیت در سال‌های گذشته و اثراتی که این امر بر روی جامعه گذاشته است، افزود: بسیار خرسندیم که یک شخصیت کشوری در قاین حضور پیدا کرد.

وی با اشاره به فعالیت حوزه‌های علمیه قاین، تصریح کرد: حدود ۱۰ حوزه علمیه در قاینات فعالیت داشته و این شهرستان حدود ۵ هزار نفر دانشجو دارد. 

حجت الاسلام رحمانی بیان کرد: بقعه خیر جهاددانشگاهی در شهر قاین یک نقطه امید است و با توجه به فلسفه تشکیل و اهداف جهاددانشگاهی و باتوجه به این امر که در شهرستان قاین به ندرت می‌توان فردی را یافت که وابستگی کشاورزی نداشته باشد؛ لذا فعالیت‌های این نهاد در حوزه کشاورزی در این منطقه می‌تواند منشا خیر باشد. 

وی با بیان اینکه بسیار خرسندیم که این شهر جامعه هدف جهاددانشگاهی قرار گرفته است، تصریح کرد: ایجاد مرکز درمان ناباروری از اولویت‌هاست و این اقدام برای مردم ولایی این منطقه ضروری است. 

دکتر مسلمی نائینی، همچنین در جمع خیران قاین حضور یافت و سخنان و ایده‌های آنان را در مرکز آموزش جهاددانشگاهی در شهرستان قائنات شنید و برای ارتقای این مرکز قول پیگیری داد. 

همچنین شورای اداری این شهرستان با حضور مدیران دستگاه‌های اجرایی پیرامون توسعه  و گسترش فعالیت‌های جهاددانشگاهی در منطقه برگزار شد.

محمد محمدی، فرماندار شهرستان قائنات در این جلسه با بیان اینکه این شهرستان ۳۰۴ شهید تقدیم انقلاب کرده است، اظهار کرد: شهرستان قائنات ۹۰۲ رشته قنات و ۸۰۴ حلقه چاه عمیق دارد و بزرگ ترین نیروگاه برق شرق کشور در آن فعال است‌. 

وی با اشاره به فعالیت کارخانه سیمان قاین، افزود: ۸۴ اثر ملی ثبت شده و در حوزه علمی نیز در زمینه المپیاد کشوری حوزه فناوری‌های نوین و نانو شش نفر از این شهرستان موفق به کسب رتبه‌های برتر شدند. 

فرماندار شهرستان قائنات بیان کرد: کارآمدی و موفقیت و بهره وری در مجموعه جهاددانشگاهی نیازمند تحول در ساختارهای اداری، مدیریت نظام مند، ادراک محیطی و حاکمیت فرهنگ کاربردی است. 

وی با بیان اینکه یکی از معضلات جامعه علمی این است که در مراکز دانشگاهی سخنرانی‌های علمی محدود به فلسفه پردازی و تبیین نظریه‌هاست و تصور این است که کاربست و عملیاتی کردن آن وظیفه دستگاه‌های دیگر است. 

محمدی با اشاره به شکاف بین بخش علمی و حوزه کاربردی، اظهار کرد: اندیشه برای اندیشه اصالت دارد و جهاددانشگاهی با نگاه خود خلا کاربست درست علم پر کرده است. 

وی افزود: باید ساختاری تعریف شود که خروجی افکار علمی و دانشگاهی دانشگاهی دیده شده و پیاده سازی شود، اما اکنون پژوهش‌ها در عرصه عمل پیاده سازی نمی‌شود؛ در سال‌های گدشته نیز کارهای علمی عملیاتی نشده چراکه بدون بررسی‌های دقیق علمی تصمیماتی گرفته شده که به طور مثال در استان کویری خراسان جنوبی مشکل آب‌های زیرزمینی را داریم. 

فرماندار شهرستان قائنات با بیان اینکه تا زمانی که مسائل علمی و پژوهشی مبنای کار و تصمیمات قرار نگیرد دچار مشکل می‌شویم، تصریح کرد: نیازمند امنیت و توسعه پایدار هستیم و نگاه جزیره‌ای در سیستم مدیریت کشور مسائل حال حاضر را به وجود آورده؛ به طور مثال تنش آبی و به دنبال آن تنش اجتماعی از جمله موارد است. 

محمدی با تأکید بر اینکه باید خروجی مسائل دانشگاه‌ها در راستای تصمیمات حکمرانی قرار گیرد، بیان کرد: جهاددانشگاهی الهام بخش در نواندیشی و پویایی علمی و فرهنگی برای خوداتکایی و تقویت هویت اسلامی _ ایرانی است. 

وی خواستار گسترش فعالیت‌های جهاددانشگاهی شعبه قائنات باتوجه به ظرفیت عظیم این شهرستان شد و گفت: لازم است تکمیل آزمایشگاه جهاددانشگاهی در دستور کار قرار گیرد. 

محمدی با بیان اینکه در طی سالیان گذشته با کمک شورای اسلامی شهر و شهرداری مکانی در اختیار قرار گرفت اما اکنون نیازمند تامین مکان مجزا برای این نهاد هستیم، افزود: بخش‌های کشاورزی قائنات نیازمند مطالعات و پژوهش‌های لازم برای دوری از خاموش ماندن ظرفیت‌ها با کمک جهاددانشگاهی است. 

وی از آمادگی برای همکاری و همراهی با این نهاد در هر زمینه‌ای گفت و ادامه داد: یکی از مشکلات خراسان جنوبی افزایش سرطان پستان در بانوان است که در این راستا درخواست داریم مرکز درمان سرطان پستان در راستای اجرای طرح جوانی جمعیت با کمک‌های جهاددانشگاهی راه اندازی شود.

رئیس جهاددانشگاهی نیز در این جلسه با اشاره به کاربست فعالیت‌های جهاددانشگاهی برای حفظ ارتباط دانشگاه و صنعت، بر حضور جدی این نهاد برای بهره گیری از ظرفیت‌های استانی تأکید و قول مساعد برای پیگیری درخواست‌ها داد‌. 

همچنین رئیس جهاددانشگاهی با آیت الله اصفهانی از علمای برجسته قائن دیدار کرد. 

آیت الله اصفهانی در این دیدار با بیان خاطراتی از پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: باید قدردان این انقلاب و مجوعه‌های انقلابی چون جهاددانشگاهی بود. 

وی خواستار گسترش فعالیت‌های این نهاد در شهرستان قائنات شد و گفت: تعاملات لازم برای توسعه اقدامات وجود دارد. 

دکتر مسلمی نائینی همچنین از آزمایشگاه تشخیص طبی این شهرستان بازدید و از نزدیک در جریان فعالیت‌های این مجموعه قرار گرفت. 


نظر شما :