برگزاری گردهمایی سالانه پژوهشگران و فناوران سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاه خراسان رضوی، حمیدرضا بیدخوری شامگاه پنجم بهمن در گردهمایی سالانه پژوهشگران و فناوران سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی که در مجتمع شریعتی مشهد برگزار شد، ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: سه رویکرد کلان جهاددانشگاهی عبارت است از توسعه دانش فنی نیازمحور، توسعه فرهنگ انقلابی در دانشگاهها و ارائه خدمت به اقشار کمتر برخوردار. خوشبختانه جهاددانشگاهی توانسته است در تحقق این سه رویکرد به توفیقات خوبی دست یابد.
رئیس سازمان جهاددانشگاهی خراسانرضوی تنوع فعالیتها در این نهاد را نقطه قوت آن دانست و عنوان کرد: تنوع فعالیتها در تداوم حیات این سازمان تاثیر مثبت داشته و نه تنها موجب تضعیف فعالیتها نشده، بلکه در تمام حوزهها نیز تاثیرگذار بوده و با دستاوردهای بالایی همراه شده است.
وی تاکید کرد: با توجه به اهمیت فناوری و پژوهش، ضروری است نقش جهاددانشگاهی به عنوان نهاد دانشبنیان در آینده به صورت ویژهتری مورد تبیین قرار گیرد.
رسالت دانشگاه تربیت نیروی انسانی است
در بخش دیگری از مراسم، دکتر احد ضابط رئیس دانشگاه فردوسی مشهد عنوان کرد: در سالهای اخیر جریان جمعیتی و جهتگیریهای آموزش، پژوهش و فناوری به سمتی پیش رفته که در این حوزه نتوانسته اثربخشیهای خودش را نمایان کند.
وی اظهار کرد: رسالت دانشگاه تربیت نیروی انسانی است لذا از این مسیر نمیتوان خارج شد، تولید باید اتفاق بیفتد اما تعلیم نیروی انسانی باید از مسیر تربیت درست انجام شود، نه از مسیر تولید علم و فناوری.
رئیس دانشگاه فردوسی ادامه داد: کیفیت یعنی برآورده کردن خواسته مشتری یا حتی فراتر از آن که در واقع همان رضایت خداوند از اعمال انسان است.
ضابط اضافه کرد: مشتری نهایی حرف اصلی را میزند و هر دو نهاد جهاد دانشگاهی و دانشگاه یک ذی نفع مشترک دارند و آن هم جامعه است. در یک برهه زمانی پژوهشِ تقاضامحور و اقتصاد دانشمحور مطرح بود، اما اخیرا اقتصاد دانشبنیان مطرح شده است.
وی با اشاره به طرح زیستبوم نوآوری شرق کشور توسط دانشگاه فردوسی مشهد گفت: زیستبوم نوآوری یک مجموعه کامل از ایجاد تحولات اقتصاد دانش بنیان است که عناصر و بازیگران متعددی شامل بانکها، سازمانهای دولتی و... دارد و تمام جوانب این طرح برعهده دانشگاه فردوسی مشهد است که باید آن را به درستی تکمیل و اجرا کند. دانشگاهها با کمک پارکهای علم و فناوری و اطلاعات دانشگاهی میتوانند این کار را انجام دهند.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: جهاد دانشگاهی در بخش آموزشی و پژوهشی نقش موثری دارد و به دلیل اینکه یک نهاد انقلابی محسوب میشود و همچنین نزدیکی فیزیکی که با دانشگاه فردوسی دارد، میتواند در ایجاد و توسعه شکلگیری زیستبوم نوآوری نقش داشته باشد.
لزوم افزایش بودجههای پژوهشی
همچنین دکتر محمدعلی خلیلیفر، معاون پژوهش و فناوری سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی در بخش دیگری از این مراسم به مقایسه هزینههای پژوهشی در کشورهای پیشرفته و ایران پرداخت و بیان کرد: بر اساس اخباری که در این خصوص وجود دارد، کره جنوبی، سوئیس، آلمان، سوئد، ژاپن، استرالیا، امریکا، دانمارک و فلاند در این حوزه هزینههای خوبی کردهاند و در صدر قرار دارند و به طور متوسط حداقل ۳ درصد از سهم تولید ناخالص داخلیشان را به تحقیق و توسعه اختصاص دادهاند. هنگامی که این میزان را با هزینههایی که در ایران صرف پژوهش میشود مقایسه میکنیم، به نظر میرسد باید به این بخش توجه و بودجههای بیشتری برای این حوزه در نظر گرفته شود.
وی با اشاره به تغییرات سریعی که در حال حاضر، بهویژه در حوزه فناوری اطلاعات در حال رخ دادن است، به معرفی سامانههای اطلاعاتی معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی پرداخت و گفت: سامانه یکپارچه اطلاعاتی معاونت پژوهش و فناوری (سامپ)، سامانه اطلاعات معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی خراسان رضوی (VCRT) و سامانه اطلاعات مالی حوزههای مختلف سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی (سیگما) در اختیار شما پژوهشگران قرار دارد.
خلیلیفر ضمن اشاره به بند (ه) تبصره ۹ قانون بودجه افزود: تامین بودجه پژوهش از محل بودجههای دفتر مرکزی جهاددانشگاهی، بودجههای کارفرمایی و بودجههای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صورت میگیرد.
دکتر بیدخوری و دکتر یعقوب فتحالهی، معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی در این مراسم از دکتر محمدعلی خلیلیفر به عنوان پژوهشگر پیشکسوت در این عرصه قدردانی کردند.
رئیس سازمان جهاددانشگاهی خراسانرضوی به جایگاه جهادی دکتر محمدعلی خلیلیفر، در این سازمان اشاره و از زحمات ۳۰ ساله ایشان قدردانی کرد و گفت: صحبت کردن در خصوص این شخصیت ارزشمند و جهادی کار خیلی سختی نیست و نیاز به تفکر قبلی ندارد بلکه به راحتی و سادگی میتوان وی را توصیف کرد. این سادگی در توصیف ایشان تنها منحصر به جهادگران نسل قدیم نیست، بلکه جهادگران جوان هم در مجموعه جهاددانشگاهی خراسانرضوی به همان صراحت و صمیمیت با وی ارتباط گرفته و او را وصف میکنند.
در پایان اسامی پژوهشگران برتر به شرح زیر اعلام شد:
احمد مولودی، پژوهشگر برتر و جهادگر نمونه عضو گروه پژوهشی مواد نوین
حلیمه حسنزاده، پژوهشگر برتر عضو گروه پژوهشی سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی
هادی رفیعی، پژوهشگر برتر عضو گروه پژوهشی اقتصاد گردشگری
رضا جعفرزاده، پژوهشگر برتر حوزه پزشکی
احمد شریفی، پژوهشگر برتر عضو هیأت علمی گروه پژوهشی بیوتکنولوژی گیاهان باغبانی
سید حامد حسینی، پژوهشگر برتر مدیر گروه پژوهشی مواد غذایی
همچنین عنوان گروه پژوهشی برتر نیز به گروه پژوهشی مواد غذایی تعلق گرفت.
در ادامه از مسعود شاهپسندی از آزمایشگاه نیشابور
لیلا باباشکوری از مرکز آموزشهای تخصصی بزرگسالان
امیر زارع از معاونت پشتیبانی واحد حسابداری
زهرا صغیری از آزمایشگاه تشخیص طبی رازی
حسین لاجوردی از معاونت پشتیبانی مرکز فناوری اطلاعات
محبوبه کامیابنژاد از معاونت فرهنگی فرهنگسرا
زهرا رمضانپور از معاونت پزشکی کلینیک دندانپزشکی
علی نیکفرجام از معاونت پشتیبانی مرکز فناوری اطلاعات
حبیب شکوری از مرکز آموزش عالی علمی کاربردی
علیرضا معینی از معاونت پژوهش و فناوری پژوهشکده گردشگری به عنوان جهادگران نمونه تقدیر شد.
نظر شما :