سومین جلسه سیاست گذاری نشست مساله امنیت در نظام شهرسازی برگزار شد

۰۵ خرداد ۱۳۹۷ | ۰۹:۲۵ کد : ۵۲۷ عمومی
سومین جلسه سیاست گذاری نشست مساله امنیت در نظام شهرسازی از سلسله نشست های عش آل محمد (ص) عصر روز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه با حضور صاحب نظران، اساتید دانشگاه و نخبگان با بررسی موانع و راهکارها در سالن جلسات جهاد دانشگاهی قم برگزار شد.
سومین جلسه سیاست گذاری نشست مساله امنیت در نظام شهرسازی برگزار شد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان قم، در این جلسه نمایندگان ادارات و سازمان های ذیربط و اعضای هیات علمی سلسله نشست های عش آل محمد در این جلسه به بحث و تبادل نظر در خصوص امنیت و نظام شهرسازی امن پرداختند.
دکتر محمد حیدری رییس جهاددانشگاهی واحد استان قم در این جلسه با اشاره به این که نگاه کارشناسی بر ساخت و سازهای قم انجام نمی‌شود، عنوان کرد: موانع جدی در توسعه ساخت و سازها بر اساس استانداردها و معیارهای لازم وجود دارد.
رییس جهاددانشگاهی واحد استان قم اظهار داشت: در این نشست ها قرار است افکار به هم نزدیک شود و خروجی نشست ها در اختیار مسوولان کلان قرار بگیرد و در ساخت و سازها لحاظ شود.
دکتر حیدری عنوان کرد: یکی از ظرفیت های مهم در آسیب شناسی، پژوهش است اما منابعی برای انجام پژوهش های راهبردی تخصیص نمی‌یابد و اگر اختصاص می‌یابد بسیار محدود است و عملا اثر گذار نیست در این راستا باید هزینه گذاری پروژه به شرط حصول نتیجه انجام شود تا سرمایه گذاری در پژوهش به هدر نرود.
در این جلسه سعید کاویانی معاون پیشگیری دادگستری استان قم بیان کرد: با توجه به تجارب شورای شهر رویکرد دادگستری این است که هم افزایی لازم را بین ظرفیت های استانی ایجاد کند تا سبب افزایش امنیت در محیط شهری شود. پیشگیری از جرم یکی از وظایف دستگاه قضایی است که البته مجموعا 18 دستگاه در پیشگیری دخیل هستند.
کاویانی افزود: رهبری سه مولفه را در امر پیشگیری مطرح کردند و فرمودند امر پیشگیری علمی است و سلیقه ای نیست. همچنین پیشگیری فراقوه ای است و همه مکلفند با دستگاه قضایی همکاری لازم را داشته باشند.
وی گفت: آماری داده شده که طبق آن جمعیت قم در 1400 به تعداد 1 میلیون و 700 هزار نفر می‌رسد در این راستا طراحی محیط و مقابله با جرایم اهمیت زیادی دارد.
سیده شبنم فاطمی سرپرست مرکز خدمات تخصصی معماری و شهرسازی جهاددانشگاهی قم نیز عنوان کرد: امنیت در شهر اهمیت زیادی دارد و برای حفظ آن نباید از سرمایه های اجتماعی فاصله بگیریم.
وی افزود: باید پهنه بندی جرم در قم داشته باشیم تا در شهرسازی مورد استفاده قرار گیرد و تاثیر آن را در مدیریت شهری ببینیم.
فاطمی اظهار داشت: با توجه به مساله امنیت در نظام شهرسازی و الگوهای موجود در بافت های شهری جلوی بسیاری از آسیب ها را می‌توان گرفت.
در ادامه میثم حیدری عضو هیات علمی دانشگاه شهاب دانش نیز گفت: بسیاری از پژوهش ها به ظاهر کاربردی است اما در واقع کپی کاری هستند و این یک آفت مهم است.
وی اظهار داشت: بحث منابع پژوهشی و قانون گذاری در امر پژوهش به خوبی مشخص است و دستگاه‌های اجرایی ملزم به سرمایه گذاری در حوزه پژوهش هستند در گذشته موازی کاری های زیادی در پژوهش وجود داشت که با سامانه ریاست جمهوری در امر پژوهش تا حدی ساماندهی شد.
در این جلسه محسن هنرور نماینده معاونت شهرسازی و معماری شهرداری قم نیز گفت: منشا جرم خیزی مهاجرت است وضعیت اقتصادی و تحصیلات کم نیز در افزایش مهاجرت دخیل می‌باشد. افزایش مهاجرت زمینه حاشیه نشینی و در نهایت جرم خیزی را به وجود می‌آورد بسیاری از جوانان به واسطه وضعیت معیشتی نامناسب و یا نداشتن شغل یا تحصیلات کافی به مهاجرت روی می‌آورند.
وی افزود: مردم با توسعه آپارتمان نشینی با کاهش امنیت مواجه می‌شوند امروز پردیسان یک بمب اجتماعی است چرا که در معماری از علوم غربی استفاده کرده ایم و در طراحی معماری نیز مولفه ها را در نظر نمی‌گیریم.
علیرضا جواهر مدیر نظام فنی و اجرایی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قم در این جلسه عنوان کرد: وضعیت امروز شهر قم از نظر شهرسازی نابسامان است و شاهد مهاجرت های بی رویه‌ای هستیم. از طرفی با نسلی مواجه ایم که فارغ از ارزش ها رشد می‌کند و از سوی دیگر با ناچاری اقتصادی مواجه ایم که بر این اساس شاهد افزایش جرم محیطی هستیم.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه بسیاری از قوانین بر روی زمین مانده است و بسیاری از دستگاه‌ها وظایف خود را بر دوش دستگاهی دیگر قرار می‌دهند حتی سیاست های کلی رهبری در پیشرفت الگوی اسلامی ایرانی بر زمین مانده است و دستگاه‌ها هم پوشانی لازم را با هم ندارند.
دکتر محمد منان رییسی عضو هیات علمی دانشگاه قم نیز یادآور شد: متاسفانه جایگاه علم و پژوهش را در به درستی نمی‌شناسیم بخش عمده ای از معضلات ریشه در ناآگاهی و عمل نکردن دارد.
رییسی گفت: در کشورهای پیشرفته بر اساس بودجه های پژوهشی پروژه های بزرگی تعریف می‌شود که بازدهی لازم را دارد باید به گونه ای پژوهش کرد که منتج به گزارش های سوری نشود و لازم است ارگان های مختالف سهمی را برای تیم های پژوهشی در نظر بگیرند تا بازدهی آن را در بلند مدت ببینیم.
در این جلسه صابر مصور زاده از اداره کل راه و شهرسازی استان قم نیز عنوان کرد: امنیت مهم ترین مولفه زندگی اجتماعی است و پس از آن رفاه و عدالت اجتماعی شهری بیشترین اهمیت دارد.
وی عنوان کرد: در ابتدا باید عوامل مخل امنیت را شنایی کنیم در گام بعدی پهنه بندی جرائم و سپس آخرین پهنه بند ها در جریان قرار گیرد و آسیب ها با پرسشگری و پژوهش شناسایی شود.
سید مجید فارغیان قمی از سازمان نظام مهندسی قم در این جلسه عنوان کرد: در شهرسازی یکی از اصلی ترین موضوعات، توجه به مسائل اقلیمی و اقتصاد شهر است.
وی گفت: رفاه اجتماعی و امنیت شهر اهمیت دارد اما متاسفانه در اکثر شهرها رویکرد شهرسازی بیشتر مبتنی بر اقتصاد شهر داری تا اقتصاد شهر است و اصول پدافند غیر عامل در شهرسازی مورد توجه قرار نگرفته است.
فارغیان قمی تصریح کرد: در طراحی محیطی می‌توان جرم ها را کاهش داد ما پهنه جرم داریم و می‌توانیم فرصت جرم را از مجرمان بگیریم در این مسیر باید موضوعات پژوهشی ارائه گردد و دپارتمان اقلیم راه اندازی شود و سازمان های تصمیم گیر به میدان بیایند.
در این جلسه مصطفی سعادت طلب عضو هیات علمی دانشگاه قم بیان کرد: تهیه الگوی مسکن متناسب با خانواده و فرهنگ اهمیت زیادی دارد این در حالی است که ما در شهرداری با تراکم فروشی و تخلف در فروش تراکم مواجه هستیم.
وی عنوان کرد: اگر معماری و شهرسازی درستی داشته باشیم با مشکلات امنیت مواجه نخواهیم شد. در معماری و شهرسازی مدل هایی در دستور کار قرار می‌گیرد که با امنیت سازگاری ندارد، در گذشته شهرسازی در قم داری حساب و کتاب بود و ما باید با نگاهی علمی به الگوی مسکن برسیم و از آپارتمان سازی غیر اصولی دست برداریم.
در پایان این جلسه سرهنگ سید حسین موسوی زاد نماینده فرماندهی نیروی انتظامی تصریح کرد: امنیت پدیده ای چند وجهی است اگر امنیت پایین بیاید آثار سوء را در بخش های دیگر می‌بینیم باید موانع ارتقای امنیت در شهرسازی آسیب شناسی شود.
 


نظر شما :