نماینده ساوه و زرندیه در خانه ملت تاکید کرد:
توسعه طرحهای فناورانه و دانش بنیان جهاددانشگاهی/ زمینه رشد نخبگان توسط این نهاد فراهم شود
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان مرکزی؛ حجتالاسلام محمد سبزی نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی در دیدار با محسن مرادی سرپرست جهاددانشگاهی استان مرکزی ضمن تبریک انتصاب سرپرست جدید این نهاد انقلابی در استان، تغییر نوع حکمرانی در کشور را در حوزههای گوناگون یک ضرورت دانست و اظهارکرد: برخی موازیکاریها در کشور ضمن هدر دادن سرمایههای انسانی و مادی، موجب بروز خسارتهای فراوانی شده و نتیجهای در بر نخواهد داشت.
وی بر تعامل موثر صنعت و کشاورزی با دانشگاه تاکید کرد و افزود: باید بررسی کرد و دید که تا چه میزان دانشگاه در حوزه صنعت و کشاورزی تاثیر داشته است. اگر نتوان از توان و ظرفیت نیروی انسانی جوان کشور برای برطرف کردن نیازهای اساسی بهرهگیری کرد، در آینده که با پدیده پیری جمعیت مواجه خواهیم شد و به مشکلات متعددی دچار میشویم.
توسعه فعالیتهای دانش بنیان با بهرهگیری از توان جهاددانشگاهی
این نماینده مردم در خانه ملت با تاکید بر بهره گیری و تقویت فعالیتهای جهاددانشگاهی و توسعه پارکهای علم فناوری گفت: توسعه فعالیتهای دانش بنیان با بهرهگیری از توان جهاددانشگاهی و مجموعههای علمی و فناوری کشور موجب ارتقای بهرهوری شده و نیازهای صنعت و کشاورزی را به تحقیقات و پژوهش برطرف خواهد کرد و بستر توسعه متوازن و واقعی صنعت و کشاورزی را فراهم میکند.
وی به اشاره به وجود سه مرکز تحقیقاتی در ساوه گفت: با وجود برخورداری ساوه از سه مرکز تحقیقاتی به وسعت جمعا ۱۸۰ هکتار اما متاسفانه اقدام مثبتی برای بهره مندی از این مراکز صورت نگرفته است تا جایی که هنوز یک کار تحقیقاتی و پژوهشی جامع برای مبارزه با کرم گلوگاه و پدیده آفتاب سوختگی انار در مراکز تحقیقاتی قطب انار جهان انجام نشده و همچنان با همان شیوههای قبلی سنتی نظیر سمپاشی، ایجاد سایه بان و ... با این آفت مبارزه شده است.
حجتالاسلام سبزی با تاکید بر اینکه بهره گیری از ظرفیت مراکز تحقیقات کشاورزی ساوه در سایه فعالیتهای دانش بنیان میتواند انقلابی را در حوزه کشاورزی این شهرستان ایجاد کند، افزود: حدود نیمی از صنایع استان مرکزی در ساوه و زرندیه مستقر هستند، ولی متاسفانه به دلیل عدم وجود زیرساختهای علمی و فناورانه در این شهرستان، جوانان تحصیلکرده و فناوران آن مجبور به مهاجرت و استقرار در شهرهای دیگر هستند و برخی از آنها نیز به صورت روزانه یا هفتگی به شهرهای تهران یا اراک تردد میکنند.
وی ادامه داد: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی از سالهای گذشته تاسیساتی را در جوار شهرستان ساوه(کیلومتر ۲۵ جاده قدیم ساوه - سلفچگان) دارد که متاسفانه در حال حاضر بلااستفاده مانده است و امکانات و مشخصات این مجموعه ۷۴ هکتاری شامل ساختمان اداری، آموزشی، خوابگاه، واحد مسکونی، سلف سرویس، سالن آمفی تئاتر بوده و حدود ۱۰ هکتار باغ انار، یک هکتار باغ پسته و زیتون، یک حلقه چاه ۶ اینچ با خروجی حدود ۲۵ متر بر ثانیه و دو ترانس برق دارد.
ایجاد پردیس علم و فناوری کشاورزی
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: ایجاد پردیس علم و فناوری کشاورزی در این مجموعه با کمترین هزینه امکان پذیر است و میتواند کمک شایانی به استقرار واحدهای فناور و دانش بنیان در این شهرستان و استان کند و بهترین گزینه ممکن برای بهرهبرداری از این مجموعه و حرکت در راستای توسعه شرکتهای دانش بنیان در استان مرکزی است.
وی افزود: برخی شرکتهای دانش بنیان در جریان بازدید از مراکز تحقیقاتی ساوه تمایل خود را برای تولید انواع بذر با انجام کارهای تحقیقاتی و پژوهشی اعلام کردند، علاوه بر آن ظرفیت تحقیقاتی برای کشت انواع ارقام پسته و انار در این شهرستان وجود دارد.
حجتالاسلام سبزی با اشاره به نگاه ویژه کمیسیون کشاورزی مجلس به جهاد دانشگاهی در راستای تقویت فعالیتهای دانش بنیان و تحقیقاتی در حوزه کشاورزی، آب و منابع طبیعی گفت: جهاددانشگاهی باید ظرفیتی فراهم کند تا نخبگان و نوآوران کشور بتوانند برای رشد و توسعه کشور تلاش کنند.
احداث ساختمان اداری و آموزشی جهاددانشگاهی در ساوه برای توسعه فعالیتها
این مقام مسئول خواستار احداث ساختمان اداری و آموزشی جهاددانشگاهی در ساوه برای توسعه فعالیتها شد و افزود: با جذب اعتبارات ملی و تخصصی و اعتبارات استانی میتوان قطعه زمینی که برای احداث ساختمان اداری و آموزشی این نهاد واگذار شده است را تعیین تکلیف کرد.
محسن مرادی سرپرست جهاددانشگاهی استان مرکزی نیز در ادامه این دیدار، اظهارکرد: ظرفیتهای بالقوهای که در شهرستانهای ساوه و زرندیه برای بهرهگیری از توانمندی جهاد دانشگاهی در برطرف کردن نیازهای این منطقه وجود دارد.
بهره مندی از پتانسیل جهاددانشگاهی جهت ایجاد بستر توسعه در ساوه و زرندیه
وی گفت: این دو شهرستان به تناسب ظرفیتهایی که دارند نتوانسته اند در مدار توسعه همه جانبه قرار گیرند که لازم است با بهره گیری از پتانسیل جهاد دانشگاهی در حوزههای گوناگون، بستر توسعه را برای این دو شهرستان فراهم کرد.
مرادی با اشاره به برخورداری ساوه و زرندیه از مزیت صنعتی و کشاورزی تصریح کرد: این منطقه قطب صنعت و کشاورزی استان مرکزی است و بدلیل مجاورت این دو شهرستان با پایتخت، ظرفیت بالایی برای ورود جهاد دانشگاهی به انجام ماموریتهای محوله در این دو حوزه وجود دارد ولی متاسفانه این نهاد انقلابی نتوانسته است به طور کامل در حوزه صنعت و کشاورزی مداخله کند و بیشتر در حوزه درمان ناباروری و علوم انسانی ورود پیدا کرده است.
حمایت نماینده ساوه و زرندیه از فعالیت های جهاددانشگاهی در این دو شهرستان
سرپرست جهاددانشگاهی استان در پایان از نماینده مردم ساوه و زرندیه در خانه ملت خواست تا با توجه به شناخت و اشراف کاملی که نسبت به فعالیتهای این نهاد دارد حمایت های لازم را برای توسعه فعالیتهای جهاددانشگاهی در این دو شهرستان بعمل آورد تا بتوان ساوه و زرندیه را به جایگاه واقعی خود رساند.
نظر شما :