با افتتاح بخش« تشخیص اختلالات ژنتیکی جنین قبل از لانه گزینی» در تبریز میسر شد؛

امکان تشخیص بخش قابل توجهی از ناهنجاری‌ها پیش از تولد

۱۷ بهمن ۱۳۹۷ | ۱۰:۲۲ کد : ۵۲۳۶ تاپ خبر
بخش تشخیص اختلالات ژنتیکی جنین قبل از لانه گزینی با حضور دکتر پورعابدی معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی،دکتر علی جهانگیری معاون هماهنگی و امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی، مسوولان کشوری و استانی، در مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی راه‌اندازی شد.
امکان تشخیص بخش قابل توجهی از ناهنجاری‌ها پیش از تولد

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی، دکتر علی جهانگیری معاون هماهنگی اموراقتصادی و توسعه منابع استانداری آذربایجان شرقی  گفت: جهاد دانشگاهی یکی از دستاوردهای مهم انقلاب است که کارهای بسیار خوبی را در حوزه‌های مختلف انجام می‌دهد.

وی ضمن گرامداشت 40 سالگی انقلاب، اظهار کرد: در دهه مبارکه فجر قرار داریم که به نوعی دستاوردهای انقلاب مطرح می‌شود. 

دکتر جهانگیری با اشاره به راه‌اندازی بخش تشخیص اختلالات ژنتیکی جنینی قبل از لانه گزینی توسط سازمان جهاددانشگاهی استان، بیان کرد: از منظر اقتصادی، انجام چنین کارهایی در استان توجیه اقتصادی داشته و برای جامعه سودمند است که اگر جهاد دانشگاهی در این مسیر از پزشکان سرمایه‌گذار نیز استفاده کند، سریعتر به نتایج رسیده و هزینه کمتری متحمل خواهد شد.

  حجت‌الاسلام حسین تقی‌زاده رییس ستاد اجرایی چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران در استان نیز در این مراسم با تاکید بر حمایت از فعالیت‌های جهاددانشگاهی در حوزه‌های مختلف، اظهار کرد: قدردان زحمات جهاد دانشگاهی در راه‌اندازی دستگاه NGS در استان هستیم.

دکتر محمدحسین صومی رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این مراسم با اشاره به این‌که نباید قبول کنیم متقاضیان برای انجام مطالعات ژنتیکی به تهران عزیمت کرده و هزینه‌های بسیاری را متحمل شوند، گفت: با راه‌اندازی این بخش توسط جهاددانشگاهی، متقاضیان می‌توانند مشکلات خود را در شهر تبریز مورد بررسی و درمان قرار دهند.

وی با بیان این‌که وظیفه اصلی مدیران جامعه فراهم کردن امکانات مورد نیاز مردم در نزدیک‌ترین مکان است، گفت: راه‌اندازی بخش تشخیص اختلالات ژنتیکی جنینی قبل از لانه گزینی توسط جهاددانشگاهی استان اقدام بسیار ارزشمندی در راستای خدمت رسانی به مردم است.

دکتر صومی افزود: 40 سل قبل در چنین روزهایی در زمره دانش‌آموزانی بودیم که با سیاست آشنا بوده و با نارضایتی از ستم‌های نظام شاهنشاهی، جزو کسانی بودیم که مطالبه می کردیم. همان روحیه مطالبه گری در وجودمان قرار داد.   

وی با تاکید بر این‌که در پیروزی انقلاب نیز تامین عدالت از جمله شعارهای اصلی بود که دسترسی مردم به امکانات یکی از راه‌های تامین عدالت‌ است، تشریح کرد: به خاطر نیازی که در حوزه درمان ناباروری احساس می‌شود، در تلاشیم تا بخش درمان ناباروری بسیار پیشرفته‌ای را طی سه الی چهار ماه آینده راه‌اندازی کنیم. 

رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با تاکید بر این‌که ما از وجود پژوهشگاه رویان به شدت خوشحالیم اما چون در شمالغرب کشور چنین امکاناتی نداریم باید تلاش کنیم تا ایجاد شود، تاکید کرد: در حوزه سلامت به دنبال آن هستیم که آثار اقتصادی پنهان و آشکار را ببینم. 

وی با تاکید بر این‌که یک عده عادت کرده‌اند تا یاس پراکنی کنند، در حالی که این توانایی را داریم که در تمامی حوزه‌ها به پیشرفت برسیم، خاطرنشان کرد: با باور کردن شعار"ما می‌توانیم"  اکنون به پیشرفت‌ها و دستاوردهای بسیاری دست یافته‌ایم. 

دکتر صومی در ادامه به خودباوری تاکید کرد و گفت: هر گامی که رو به جلو برداشته شود ارزشمند بوده و ما دست بوس تمامی تلاش گران در عرصه خدمت رسانی و پیشرفت کشور هستیم. 

دکتر جعفر محسنی رییس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی نیز در این مراسم با بیان این‌که ناباروری یکی از چالش‌های اساسی جامعه بوده و ضرورت دارد که راه‌های درمان آن مورد توجه قرار گیرد، افزود: در روش‌های درمان ناباروری، ضرورت دارد که جنین‌ها قبل از انتقال مورد بررسی ژنتیکی قرار گیرند که این بررسی، نیازمند تجهیزات پیشرفته و مدرن است.

  وی با بیان این‌که جهاددانشگاهی استان تلاش کرد تا این سیستم و بخش را در مرکز درمان ناباروری خود راه‌اندازی کند، گفت: با راه‌اندازی این بخش قادر خواهیم بود تا برای بررسی ژنتیک، کل ژنوم‌های جنین را بررسی کنیم، در حالی که در تکنیک‌های قبلی، این امکان وجود نداشت.

  دکتر محسنی با تاکید بر این‌که با استفاده از دستگاه NGS که در این مرکز مستقر شده است،  جنین‌هایی که از حیث کروموزوم سالم هستند به مادر منتقل می‌شوند، بیان کرد: ناهنجاری‌هایی که در روش‌های دیگر قابل تشخیص نبود از طریق این دستگاه تشخیص داده می‌شود.

  رئیس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی، با بیان این‌که بخش غربالگری بارداری مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی نیز از حیث تجهیرات کامل بوده و خدمات خود را در اختیار مردم قرار می‌دهد، تاکید کرد: با راه‌اندازی این سیستم در استان، پاسخگوی متقاضیان در سطح استان و حتی شمالغرب کشور خواهیم بود.

 وی تاکید کرد: تشخیص و غربالگری ژنتیکی قبل از لانه گزینی با گزینش جنین‌های سالم از لحاظ ژنتیکی، به انتخاب جنین‌های مناسب‌تر و در نهایت به افزایش شانس موفقیت IVF منجر می‌شود که نتیجه آن افزایش امید افراد نابارور و کاهش هزینه‌های نهایی درمان خواهد بود.

  گفتنی است، این مراسم با حضور ، دکتر پورعابدی معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی، دکتر محمدحسین صومی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر میررضا مجیدی رئیس دانشگاه تبریز، حجت الاسلام والمسلمین حسین تقی زاده رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان، دکتر شکور اکبرنژاد رئیس شورای اسلامی شهر تبریز و جمعی از مسوولان بخش تشخیص اختلالات ژنتیکی جنین قبل از لانه گزینی برگزار شد.

همچنین در حاشیه این مراسم از کتاب‌های بومی آموزش زبان انگلیسی Eight  که از دستاوردهای جهاد دانشگاهی در راستای بومی سازی کتب انگلیسی است، رونمایی شد.


نظر شما :