راه اندازی مرکز تشخیص، غربالگری و پیشگیری از پاپیلومای انسانی در پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی

۲۳ آذر ۱۴۰۱ | ۱۴:۴۶ کد : ۵۱۶۹۰
رییس پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی از راه‌اندازی مرکز مرجع شناسایی و تشخیص مولکولی ابتلا به (HPV) ویروس پاپیلومای انسانی خبر داد.
راه اندازی مرکز تشخیص، غربالگری و پیشگیری از پاپیلومای انسانی در پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی، دکتر رامین صرامی فروشانی در نشست خبری پژوهشکده سرطان معتمد به مناسبت هفته پژوهش ضمن بیان این مطلب، اظهار کرد: پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی با 25 سال فعالیت در حوزه تشخیص و درمان سرطان به عنوان قطب علم و فناوری سرطان پستان در کشور شناخته می شود. از طرف دیگر وجود شبکه گسترده واحدهای جهاد دانشگاهی در سراسر کشور این امکان را به پژوهشکده داده که با تصویب مجلس شورای اسلامی نسبت به راه اندازی شبکه ملی تشخیص و درمان سرطان پستان با 11 مرکز استانی اقدام کند. متعاقب این مصوبه مجلس طی جلسه ای با معاونت های بهداشت و درمان وزارت بهداشت و حمایت کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تفاهم نامه ای در شرف امضا است که گستره فعالیت شبکه ملی تشخیص و درمان سرطان پستان را به تمامی سرطان های بانوان گسترش دهد.

وی اظهارکرد: یکی از موارد حائز اهمیت در این راستا، بحث عفونت پاپیلومای انسانی است. این ویروس بیش از 150 ژنوتیپ مختلف دارد که برخی از آنها عامل زگیل های پوستی هستند اما حدود 40 ژنوتیپ آن می توانند به بروز  زگیل تناسلی منجر شوند. برخی از این زگیل‌ها کم خطر و برخی منجر به وخامت در دهانه رحم می‌شوند؛ بنابراین تشخیص به موقع و زودهنگام این بیماری، شانس درمان را افزایش می‌دهد و از انتقال این ویروسِ به شدت مسری، جلوگیری می‌کند.

رونمایی از کیت تشخیص نیاز به شیمی درمانی تولید متخصصان پژوهشکده سرطان معتمد

با دستاورد محققان پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی در تولید کیت تعیین نیاز به شیمی درمانی در مبتلایان به سرطان پستان، امکان پیش بینی خطر زودهنگام و دیرهنگام بیماری در هر بیمار و تشخیص لزوم یا عدم لزوم استفاده از شیمی درمانی در فرد فراهم شد.

دکتر رامین صرامی فروشانی، رئیس پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی با اعلام این مطلب اظهار داشت: یکی از بحث های مهم در درمان سرطان، شیمی درمانی است که عوارض خاص جسمی و حتی غیرجسمی در بیماران به دنبال دارد در حالی که اساسا بسیاری از بیماران مبتلا به سرطان نیازی به شیمی درمانی ندارند.

دکتر رامین صرامی فروشانی، رئیس پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: کیت هایی برای تشخیص نیاز به شیمی درمانی در دنیا ساخته شده که در انحصار چند شرکت مستقر در آمریکای شمالی است و هزینه بررسی هر نمونه با این کیتها حدود 4، 5 هزار دلار است. بیماران ایرانی صرف نظر از هزینه بالای آزمایش با مشکلات و هزینه های ارسال زمان بر نمونه به خارج هم مواجه هستند که با توجه به اهمیت زمان در روند درمان بیماران مبتلا به سرطان، محدودیتی بسیار جدی برای استفاده از این خدمت مهم تشخیصی ایجاد می کند.

صرامی فروشانی تصریح کرد: محققان پژوهشکده سرطان معتمد موفق شده اند مشابه این کیت ها را با قابلیتهای مشابه و حتی برتر از نمونه خارجی تولید کنند که در مرحله کسب مجوز از اداره تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت است. البته با توجه به اهمیت فوق العاده بالای دسترسی بیماران ایرانی به این فناوری، تا زمان تعرفه گذاری برای این کیتها، این خدمت در قالب یک فرایند پژوهشی در اختیار بیمارانی که از سوی پزشک متخصص سرطان ارجاع شده باشند قرار می گیرد.

دکتر رضوان اسمعیلی، عضو هیئت علمی پژوهشکده سرطان معتمد و مجری طرح تولید کیت تعیین نیاز به شیمی درمانی هم اظهار کرد مطالعات گسترده نشان داده‌اند که تعداد زیادی از بیماران مبتلا به سرطان پستان، به ویژه بیماران با مرحله پایین، از شیمی‌درمانی بعد از جراحی سودی نمی‌برند. این بیماران با یک درمان کم تهاجمی‌تر مانند هورمون درمانی می‌توانند به زندگی ادامه داده و ریسک عود بیماری در آنها پایین است.

وی خاطرنشان کرد: تشخیص این بیماران تنها با استفاده از انجام تست‌های چند ژنی امکان‌پذیر است. به‌این‌ترتیب می‌توان با استفاده از این آزمایش‌ها از درمان نابجای شیمی درمانی در تعداد کثیری از بیماران اجتناب کرده و آنها را از خطر عوارض جانبی بسیار نامطلوب شیمی‌درمانی و نیز هزینه کردهای مربوطه در امان نگه داشت.

اسمعیلی با بیان این که کیت های تولید شده به دلیل زیرساخت لازم برای انجام آزمایش قابل فروش نیستند و در قالب یک خدمت آزمایشگاهی ارائه خواهند شد، اظهار داشت: آزمایش اندوپردیکت ، نسل دوم تست های مربوط به پیش بینی عود مجدد سرطان پستان است که با بررسی بیان 12 ژن در نمونه توموری فرد و ادغام ویژگی های پاتولوژی تومور، به منظور پیش بینی خطر عود زودهنگام ( 0-10 سال) و دیرهنگام ( 5-15 سال) بیماری و لزوم استفاده از شیمی درمانی در هر فرد استفاده می شود.

اِندوپردیکت مناسب زنان مبتلا به سرطان پستان تهاجمی از نوع ER+HER2- است که لنف نود درگیر نداشته و سایز توموری آنها حداکثر pT3 باشد. این تست در گایدلاین ASCO و NCCN مخصوصا برای بیماران بالای 50 سال شواهد قوی استفاده وی در عین حال تصریح کرد: بیمارانی می توانند از این تست استفاده کنند که درمان نئوادجوانت دریافت نکرده باشند و در حال حاضر یا گدر ذشته مبتلا به یک نوع سرطان دیگر نباشند.

علاقه مندان برای هماهنگی انجام تست و کسب اطلاع بیشتر می توانند در روزها و ساعات اداری با همکاران گروه ژنتیک پژوهشکده به شماره 88795885-021 تماس بگیرند.

حمایت عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از ایجاد شبکه ملی تشخیص و درمان سرطان پستان

جبار کوچکی نژاد، نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی که با همراهی رییس جهاد دانشگاهی گیلان از پژوهشکده سرطان معتمد بازدید کرد با اشاره به تامین ساختمان و زیرساخت‌های لازم برای راه‌اندازی مرکز استانی شبکه در رشت اظهار کرد: همکاری با پژوهشکده سرطان معتمد فرصت مغتمی برای کمک به نظام سلامت استان است و دانشگاه علوم پزشکی گیلان و سایر دستگاه های استان هم از ایجاد مرکز استانی غربالگری، تشخیص و درمان سرطان پستان استقبال  می‌کنند.

گفتنی است براساس بند ج تبصره ۱۷ قانون بودجه ۱۴۰۱ کل کشور، ماموریت راه‌اندازی ۱۱ مرکز استانی پیشگیری، غربالگری، تشخیص زودرس و درمان سرطان پستان و تشکیل شبکه ملی تشخیص و درمان سرطان پستان به پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی محول شده است

 

کلیدواژه‌ها: پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی


نظر شما :