برگزاری نشست مطالعاتی «عزت ملی،روابط خارجی و مرزبندی با دشمن در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی»

۱۳ آذر ۱۴۰۱ | ۱۳:۳۶ کد : ۵۱۲۷۹ فرهنگی
نشست مطالعاتی "عزت ملی،روابط خارجی و مرزبندی با دشمن در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی"  توسط معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی واحد آذربایجان غربی و با همکاری دفتر مطالعات فرهنگی جهاددانشگاهی در دانشگاه ارومیه برگزار شد.
برگزاری نشست مطالعاتی «عزت ملی،روابط خارجی و مرزبندی با دشمن در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی»

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی، نشست مطالعاتی "عزت ملی،روابط خارجی و مرزبندی با دشمن در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی"  توسط معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی واحد آذربایجان غربی و با همکاری دفتر مطالعات فرهنگی جهاددانشگاهی به صورت حضوری و آنلاین در دانشگاه ارومیه برگزار  شد.

در این نشست مطالعاتی که با هدف ارائه تحلیلی روشن از نقشه راه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در موضوع عزت ملی در روابط خارجی  و مرزبندی با دشمن  برگزار گردید دکتر رضا نیکخواه استاد حقوق بین الملل دانشگاه ارومیه و فارغ التحصیل رشته حقوق بین الملل از دانشگاه استراسبورگ فرانسه به طرح دیدگاههای خود پرداختند.

دکتر نیکخواه در این نشست مطالعاتی  گفت:هدف پنهان سیاست های متخاصمانه دشمن  پیش گیری و ممانعت از تحقق اقتدار کامل جمهوری اسلامی است و تمام تلاشهای دشمن در این راستا صورت گرفته و برنامه ریزی می شود  .

 وی ادامه داد: همه شعارهایی که  دشمن سر می دهد  و رسانه های استکبار جهانی آنها را  در قالب  مفاهیمی مانند صلح ،دموکراسی،زندگی مسالمت آمیز ،انسان دوستی و نوع دوستی  در بوق و کرنا می کند عوام فریبانه  و توخالی است. در واقع تمام سیاست هایشان بر یک مفهوم استوار است و آن چیزی غیر از منافع ملی آنان نیست آنها منافع ملی خود را در جلوگیری از رسیدن ایران به قله های افتخار طراحی کرده اند .

 این استاد دانشگاه با بیان اینکه منافع ملی هر کشوری در سه بخش عمده قابل بحث است ؛منافع ملی کوتاه مدت ،میان مدت و بلند مدت اضافه کرد :مقام معظم رهبری موضوع جنگ ترکیبی را مطرح کردند ؛یعنی هر سه بعد منافع ملی کوتاه مدت میان مدت و بلند مدت  را مد نظر قرار دادند . راهبرد دشمن در این حوادث اخیر هم در هر سه بعد اهداف خود را دنبال می کند و هدف بلند مدتشان حذف نظام جمهوری اسلامی و تغییر رژیم در ایران است . آنها کنار زدن ایدئولوژی مقاومت  را دنبال کرده و ایدئولوژی ناب اسلامی را حذف شده می خواهند  چون احساس می کنند در نهایت این ایدئولوژی و بینش است که دشمن اصلی تئوری لیبرال دموکراسی غرب خواهد بود .

دکتر نیکخواه ادامه داد:در موضوعات مختلف اقتصادی و هسته ای ،نظامی ،اجتماعی و فرهنگی هم اهداف کوتاه مدتی دنبال می کنند که بعضا برای افراد مسایل ناچیزی تلقی می شود ولی باید بدانیم که همه این برنامه ها مانند حلقه زنجیر بهم پیوسته است و در راستای تضعیف و اگر توانستند  تغییر نظام مهره چینی شده است .

وی با اشاره به جنگ نرم مورد اشاره مقام معظم رهبری گفت:مقام معظم رهبری بارها جنگ نرم را مورد مورد تاکید قرارداده است هدف از این جنگ نابودی هویت فرهنگی است . در حقوق بین الملل  این موضوع تهاجم فرهنگی  جرم انگاری شده است  و بواسطه این رفتار خصمانه می توان در مجامع بین المللی از دشمن  طرح شکایت کرد .

استاد دانشگاه ارومیه با انتقاد از برخی سهل انگاری و کاستی ها و ناهماهنگی ها در امورات فرهنگی کشور گفت : به نظر می رسد برخی دستگاهها به طور جدی به مساله فرهنگ وارد نشده اند  و وحدت رویه ای در اینخصوص بین نهادهای فرهنگی مشاهده نمی شود . این عدم وحدت رویه نه در سیستم های حکومتی وجود دارد و نه در بطن جامعه و نهادهای مدنی و سازمانهای غیر حکومتی .

وی ادامه داد : در نتیجه این ناهماهنگی ها و پراکنده کاری و قصور است که دشمن به این نتیجه می رسد که ارتباط بین نسل های مختلف کشور دچار گسست و فاصله شده است و این جایی است که روی آن سرمایه گذاری کرده و برای آن تدارک توطئه می چینند.

دکتر نیکخواه با بیان این که  ما در این زمینه بی توجهی عمدی و سهوی داشته ایم و به آن مبتلا شده ایم گفت:. باید جبران مافات کرده و با سرمایه گذری در این موضوع کاستی ها ی گذشته را جبران کنیم

وی افزود :این موضوعات نیازمند همکاری های داخلی است این موضوعی نیست که به همکاری های بین المللی مثل برجام یا توافق نامه های بین المللی وابسته باشد.

دکتر نیکخواه نسل جوان و دانشگاهی را نسلی معتقد و پایبند  به عزت ملی،وحدت ملی،هویت ملی و حفظ تمامیت ارضی دانست و گفت : انتقادات و سوالات زیادی در ذهن این نسل شکل گرفته است و بنده که از نزدیک با این نسل در ارتباطم اعتقاد راسخ این نسل را از نزدیک مشاهده می کنم و اعتقاد دارم برای رفع سوالات ذهنی این جوانان باید تلاش کرد.  

استاد حقوق بین الملل دانشگاه ارومیه اظهار داشت: قانون اساسی  چارچوب سیاست خارجه را بر اساس اصولی که در علم سیاست خارجه تعریف کرده است و عزت وحکمت و مصلحت  را برای روابط خارجه مشخص و معین کرده است و ما در چارچوب این قانون  می توانیم با تمام کشورهای دنیا غیر از کشورهایی که فاقد مشروعیت هستند ارتباط برقرار کنیم .

 

کلیدواژه‌ها: جهاددانشگاهی آذربایجان غربی


نظر شما :