امام جمعه بیرجند:
مصداق تفکر و فرهنگ بسیجی در جهاددانشگاهی دیده میشود
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، حجت الاسلام و المسلمین سیدعلیرضا عبادی امام جمعه بیرجند امروز یکشتبه ۶ آذر در دیدار با دکتر عیسی علیزاده معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی با تبریک روز بسیج مستضعفان، اظهار کرد: در فرمایشات رهبری معظم انقلاب در دیدار با بسیجیان، ویژگیهای یک بسیجی مطرح شد.
وی با بیان این که برطبق این فرمایشات، بسیجی یک سازمان تعریف شده بوده و معیارهای بسیجی حتی در گذر از تاریخ در هر فرد مشخص است، افزود: همین معیارها در زمان انبیا و اولیا نیز مشاهده میشود.
امام جمعه بیرجند با بیان اینکه این یک فرهنگ بوده که مختص به زمان خاصی نیست، تصریح کرد: یکی از مصادیقی که در راستای استقلال کشور میتواند نقش داشته باشد و دارد، جهاددانشگاهی است.
حجت الاسلام و المسلمین عبادی ادامه داد: بسیجی همان است که برای احقاق حق و دفاع از مظلوم در صحنههای مختلف از جمله نظامی، درمانی و مقابله با آسیبهایی چون سیل و زلزله و ارائه دانش و اصول بنیان دانشی در حوزه و دانشگاه حضور دارد و یکی از مصادیق دانش با ابتکارات خوش درخشیده و مایه امید است جهاددانشگاهی است.
وی با اشاره به این که مصداق تفکر و فرهنگ بسیجی در جهاددانشگاهی دیده میشود، افزود: اگر بناست دست ایادی و استکبار کوتاه شود و مستقل شویم نیازمند علم و فن هستیم و اگر نیازمند به دشمن باشیم نمیتوانیم استقلال خود را حفظ کنیم.
حجت الاسلام و المسلمین عبادی با بیان اینکه یکی از مصادیق استقلال، بی نیازی از دشمن است، اظهار کرد: کشور از نظر ذخایر و استعدادهای طبیعی و انسانی دارای غنای مطلوبی است.
وی با اشاره به نیروی انسانی مستعد به عنوان یکی از استعدادهای کشور، تصریح کرد: امیدواریم در گام دوم انقلاب قدمهای بلندی برداشته شود و در بسیاری از مسائلی که در بدو انقلاب گفته میشد، اما ناباور بود؛ قدمهایی برداشته شد و امروز "ما میتوانیم" مساله نیست.
حجت الاسلام و المسلمین عبادی بیان کرد: در گام دوم انقلاب باید گامها در مدیریت کشور موثرتر باشد و یکی از نکات مهم دسترسی به آن علم و فناوری است چراکه با علم میتوان قدرت کسب کرد.
پیگیری رشد متوازن در واحدهای جهاددانشگاهی
دکتر عیسی علیزاده معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی با اشاره تغییرات به وجود آمده در بدنه ریاستی جهاددانشگاهی، اظهار کرد: این نهاد یک مجموعه فرهنگی است و در کلام مقام معظم رهبری نیز میشنویم که دکتر کاظمی آشتیانی؛ از جهادگران جهاددانشگاهی پس از رسیدن به دستاوردهای علمی سجده میکردند؛ بنابراین باید گفت علم به تنهایی نمیتواند موجبات پیشرفت کشور را فراهم کرده است.
وی افزود: اگر در جهاددانشگاهی کار آموزش، کارآفرینی، اشتغال، پژوهش و فناوری موفق عمل کرده به این دلیل است که پایه فعالیتها فرهنگ است.
دکتر علیزاده با بیان اینکه وجه تمایز جهاددانشگاهی از سایر نهادها و تحقق دستاوردها در این نهاد فرهنگ جهادی است، اظهار کرد: جزء اولین مجموعهها بودیم که برنامههای قرآنی را آغاز کردیم و برگزاری جشنوارههای قرآنی و فعالیت خبرگزاری ایکنا و انتشار اخبار به زبانهای زنده دنیا به همت جهاد دانشگاهی از جمله برنامههای شاخص بوده است.
وی با بیان اینکه این نهاد به بودجه دولتی اتکایی نداشته و ۲۵ درصد از اعتبارات این نهاد را دولت تأمین میکند، افزود: باقی درآمدها به وسیله مراکز خدماتی، آموزشی و پزشکی ایجاد میشود.
معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی با اشاره به دلایل موفقیت این نهاد، تصریح کرد: دلیل اول این موفقیت حمایت مقام معظم رهبری بوده چراکه در دولتهای مختلف گاهی مورد نامهربانی قرار گرفتیم و تنها حمایتهای مقام معظم رهبری باعث قوت قلب و عدم مأیوس شدن ما بود.
وی با بیان اینکه ما توانستیم به درستی هدف خود را براساس تلاش جهادگران پیدا کنیم، ادامه داد: ساختار تصویب شدهای نداریم و در هر موقعیتی که احساس کردیم در کشور به کار نیاز دارد وارد شدیم.
معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی با بیان اینکه نیروی انسانی علاقمند، ارزشی و توانمند از دلایل دیگر موفقیت بوده که در حال تقویت آن هستیم، تصریح کرد: این نیروی انسانی با کمترین امکانات بزرگترین اقدامات را انجام میدهند و در واقع از دلایل این رشد این است که توانستیم به نیروی انسانی که سرمایه اصلی هر مجموعه نیروی انسانی بوده توجه کرده و به سمت تقویت پیش رفتیم.
دکتر علیزاده با بیان اینکه یکی از اهداف ریاست جدید جهاددانشگاهی این است که فاصله پیشرفت واحدهای استانی را کاهش دهیم، اظهار کرد: واحد جهاددانشگاهی خراسان جنوبی علی رغم ظرفیتها و پتانسیلهایی که دارد به رشد واقعی نرسیده و تأکیدات رئیس جدید این است که بیشتر توجه خود را صرف این واحدها معطوف کرده و با ارائه مأموریتها همزمان شاهد رشد متوازنی باشیم.
فعالیتهای جهاددانشگاهی مبتنی بر پتانسیلهای منطقه است
سرپرست جهاددانشگاهی خراسانجنوبی گفت: بسیار خرسندیم که بحث سلولهای بنیادین ابتدا توسط جهادگران جهاددانشگاهی مطرح شد و این نهاد مبتنی بر نیازها و پتانسیلهای منطقهای فعالیتهای خود را انجام میدهد.
مهدی ابراهیمی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در جمع بسیجیان کشور، گفت: معظم له در این دیدار نکته مهمی را اشاره کرده و آن عدم اعتماد به آمریکاست.
وی با بیان اینکه اگر قرار است به سمت امضای قراردادها با بیگانگان نرویم حتما باید به توانمندیهای داخلی متکی باشیم و این امر مورد تاکید رهبری است، افزود: جهاددانشگاهی مورد اعتماد و تاکید رهبری بوده و این امر باعث افتخار ماست.
ابراهیمی با اشاره به ضرورت توجه به علم و فناوری، انرژی هستهای و سلولهای بنیادین، ادامه داد: بسیار خرسندیم که بحث سلولهای بنیادین ابتدا توسط جهادگران جهاددانشگاهی مطرح شد و این نهاد مبتنی بر نیازها و پتانسیلهای منطقهای فعالیتهای خود را انجام میدهد.
وی با اشاره به میزبانی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی از رویدادهای مختلف از جمله رویدادهای فرهنگی، ادبی و علمی چون جشنواره ابن حسام، تصریح کرد: همچنین فرصتی فراهم شده که در زمینه محصولات استراتژیک استان فعالیت کنیم که با توجه به بازخورد جامعه مجموعه فعالیتها در مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی مطلوب است.
سرپرست جهاددانشگاهی خراسانجنوبی با اشاره به فعالیتهای آموزشی و فرهنگی این نهاد، تصریح کرد: امیدواریم مردم بیش از پیش از خدمات جهاددانشگاهی بهره مند شده و مجموعه اقدامات به گونهای باشد که موجبات رضایت امام عصر(عج) و مقام معظم رهبری(مدظله العالی) را فراهم آورد.
جهاددانشگاهی خراسان جنوبی از واحدهای پرظرفیت است
معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی همچنین در مراسم تقدیر از تلاش ها و زحمات مهندس جلال الدین صادقی و معارفه دکتر مهدی ابراهیمی به عنوان سرپرست جهاددانشگاهی استان گفت: موفقیت هایی که در جهاددانشگاهی صورت می گیرد متعلق به تمامی اعضا است و همه در این موفقیت نقش دارند.
وی با اشاره به اینکه پایان دوره مدیریت پایان دوره مسئولیت نیست و حس مسئولیت در نیرو از بین نمی رود ، وجود آقای مهندس صادقی و مشاوره های ایشان را راهگشا دانست.
معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی با بیان اینکه ارزیابی از واحدها باید متناسب با شرایط، محدودیت ها و امکانات واحد باشد، عنوان کرد: یکی از سیاست های کلی جهاددانشگاهی رشد متوازن همه واحدها و توجه به واحدهای کم برخوردار و کمتر توسعه یافته است.
دکتر علیزاده با تأکید بر اینکه واحدهایی موفق هستند که توانستند رشد متوازن در همه حوزه های آموزش، پژوهش، فرهنگ، پشتیبانی و تجاری سازی داشته باشند؛ بیان کرد: واحد خراسان جنوبی یکی از واحدهای پرظرفیت و با نیروی انسانی توانمند است.
مهدی ابراهیمی، سرپرست جهاددانشگاهی استان نیز در این مراسم عنوان کرد: در برنامه ششم توسعه با توجه به ظرفیت های استان به ویژه در زمینه گیاهان دارویی، زرشک و زعفران و عناب، مجموعه فعالیت هایی در راستای ایجاد مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی انجام شد که اکنون مجتمع می تواند به عنوان یک طرح اشتغال زا و تاثیرگذار معرفی شود.
وی با اشاره به اینکه ارتباط جهاددانشگاهی با دانشگاهها و سایر سازمان ها و مراکز پژوهشی می تواند کمک کننده باشند، بیان کرد: اگر اقدام موثری در حوزه های مختلف فرهنگی، پژوهشی، آموزشی و... انجام شود باید با همکاری، همفکری و استفاده از ظرفیت سایر سازمان ها و مراکز باشد.
سرپرست جهاددانشگاهی خراسان جنوبی از سازماندهی ارتباطات بین حوزه ها و همکاری های موثر از جمله ارتباط پژوهشکده گیاهان دارویی با استان های خراسان جنوبی، ایلام، اردبیل و لرستان در راستای طرح مدرسه ملی مهارت برای آینده مشاغل و مشاغل آینده در حوزه گیاهان دارویی خبر داد.
ابراهیمی ادامه داد: تاکید بر تولید محتوا وگسترش آموزش های مجازی از برنامه های جهاد دانشگاهی است.
وی با اشاره به اینکه در حوزه علمی کاربردی ورود به تک درس ها انجام شده و مجوزهای مورد نیاز نیز اخذ شده است، گفت: افزایش مشارکت بین حوزه ها و واحدهای جهاد دانشگاهی، توانمندسازی نیروی انسانی، ارتقا درآمدها و تنوع بخشیدن به درآمدها، گسترش قراردادهای پژوهشی و ساختار مرکز خدمات تخصصی از دیگر برنامه های مورد نظراجرایی است.
ابراهیمی، اجرای طرح های پژوهشی دانش بنیان با سایر مراکز تحقیقاتی، استفاده از ظرفیت نخبگان در زیست بوم نوآوری، تداوم برگزاری رویدادهای منطقه ای در معاونت فرهنگی را از دیگر برنامه ها عنوان کرد.
تشکیل شورای جهاد تبیین، تجهیز و تقویت خبرگزاری ها، عقد قراردادهای گروهی در آزمایشگاه تشخیص طبی، عقد قراردادهای پژوهشی، هدف گذاری برای تطبیق فعالیت ها با برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی کشور، حرکت به سمت دوره های اشتغال محور در علمی کاربردی، خاتمه طرح دهکده گیاهان دارویی، شبکه سازی با واحدهای دارای فعالیت مشترک، دانشگاه ها و دستگاه های اجرایی، اشتغال محور کردن فعالیت های پژوهشی واحد، توسعه فعالیته ای پزشکی با اولویت آزمایشگاه تشخیص طبی و بانک خون، تداوم اصلاح رویه های اداری و مالی تا پیاده سازی نظام پاداش، چرخش شغلی براساس شایسته سالاری، توانمندسازی پرسنل با آموزش های توسعه فردی و شغلی از دیگر برنامه هایی بود که ابراهیمی عنوان کرد.
مهندس جلال الدین صادقی، رییس پیشین جهاددانشگاهی خراسان جنوبی نیز با اشاره به اینکه اقدام مثبتی که در هر سازمانی انجام می شود حاصل یک تلاش جمعی است، گفت: یک فکر هیچگاه موفق نخواهد بود .
وی با اشاره به عملکرد 6 ساله خود در این مسئولیت، به گسترش فعالیت های واحد در حوزه های آموزش، پژوهش، فرهنگ، پشتیبانی و تجاری سازی اشاره کرد.
رییس پیشین جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: شناسایی نقاط قوت و ضعف واحد و نیازسنجی و بررسی اولویتها، ماموریتهای جدید واحد تعیین شد و در دستور کار قرار گرفت.
صادقی؛ اخذ موافقت اصولی گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک خراسان جنوبی، راه اندازی مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی استراتژیک، راه اندازی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی، فرهنگسرای ابن حسام، کالج زبان های خارجی، جهاددانشگاهی مرکز قائنات، آزمایشگاه تخصصی تشخیص طبی جهاددانشگاهی مرکز قائنات را به عنوان بخشی از مهمترین اقدامات انجام شده در در دوران ریاست خود عنوان کرد.
نظر شما :