کرسی تعاون و کارآفرینی در کردستان برگزار شد

۰۱ آذر ۱۴۰۱ | ۱۶:۳۰ کد : ۵۰۹۱۴ آموزش و کارآفرینی
کرسی تعاون و کارآفرینی با موضوع بررسی مسایل و مشکلات تعاونی های صنایع دستی در شهرستان سنندج به همت حوزه اشتغال جهاددانشگاهی استان کردستان برگزار شد.
کرسی تعاون و کارآفرینی در کردستان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی کردستان، کرسی تعاون و کارآفرینی با موضوع بررسی مسایل و مشکلات تعاونی های صنایع دستی در شهرستان سنندج به همت حوزه اشتغال جهاددانشگاهی استان کردستان برگزار شد.

آقارضا باقری نژاد مدیر اشتغال و تجاری‌سازی جهاددانشگاهی کردستان در این نشست اظهار کرد: براساس آمار کسب شده یکی از بخش‌های موفق در حوزه مشاغل خانگی تعاونی‌ها هستند و مشاغل خانگی در کردستان در حوزه صنایع دستی بسیار موفق است.

وی افزود: با توجه به این پتانسیل و فعالیت تعاونی‌ها و کارآفرینان موفق در حوزه صنایع دستی، لذا سیاستگذاران و مسئولان حوزه اشتغال جهاددانشگاهی طرح مشاغل خانگی را در راستای حمایت از فعالان این حوزه اجرا کرد.

مدیر اشتغال و تجاری‌سازی جهاددانشگاهی کردستان بیان کرد: جهاددانشگاهی کردستان از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ کار اتصال به بازار نزدیک به سه هزار نفر از فعالان حوزه مشاغل خانگی را به انجام رسانده است و قرارداد جدید مشاغل خانگی سال جاری منعقد شد.

وی با اشاره به اینکه در این طرح نیازمند همراهی و تعامل پیشرانان موفق در حوزه مشاغل خانگی هستیم، یادآور شد: امیدواریم بتوانیم همچون سال‌های قبل کارهای خوبی در حوزه مشاغل خانگی انجام دهیم.

در ادامه فرهاد حامدی معاون صنایع دستی استان کردستان، اظهار کرد: این نشست‌ها در راستای هم‌افزایی و هم‌اندیشی بیشتر بین ادارات و فعالان حوزه صنایع دستی و تعاون صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه در بخش تعاونی به جای هم افزایی و تولید مشترک، بحث جزیره‌ای عمل کردن بسیار مشهود است، افزود: تولید در حوزه صنایع دستی مفهوم خلقت را دارد، لذا افزایش راندمان، خلاقیت و نوآوری، تولید براساس نیاز جامعه در تعاونی‌ها باید بسیار مشهود باشد اما بعد از گذشت ۱۵ سال تعاونی‌ها به جای پویایی و فعال بودن، بیشتر اسمی هستند.

وی افزود: یک کارگاه تولید صنایع دستی با یک برنامه ریزی صحیح، می تواند نسبت به مشاغل خانگی تأثیر بیشتری داشته باشد، بر همین اساس اولویت ما در صنایع دستی کارگاه‌هاست، چراکه در کار فردی صنایع دستی فعالیت این افراد ناملموس است.

معاون صنایع دستی استان کردستان، با ابراز خرسندی از ورود جهاددانشگاهی در بحث مشاغل خانگی گفت: جهاددانشگاهی  با آموزش، سازماندهی و بازدید از طرح‌های مشاغل خانگی و اتصال به بازار فعالان این عرصه را مورد حمایت قرار می‌دهد و به آن ها ایده می‌دهد.

در ادامه محمد جمیل رحمانی کارشناس مسئول بخش اشتغال  اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان کردستان اظهار کرد: در راستای اجرای سیاست‌های وزارت صنایع دستی، گردشگری و میراث فرهنگی و حوزه تعاون تشکل‌های تعاونی در بخش صنایع دستی تشکیل و ارتقا یافت.

وی جزیره‌ای عمل کردن ادارات مختلف را یکی دیگر از معایب تعاونی‌های صنایع دستی دانست و گفت: این امر موجب شده که استفاده آنچنانی از توان اتحادیه‌ها و تعاونی‌های تأمین نیاز تولیدکنندگان نداشته باشیم.

رحمانی، به اتصال به بازار سه هزار نفر از فعالان حوزه صنایع دستی به همت جهاددانشگاهی کردستان اشاره و اظهار کرد: اگر ما بتوانیم فعالان حوزه صنایع دستی را به اتحادیه متصل کنیم بیشتر می‌توانیم از آنان حمایت کنیم.

در ادامه سامان شیخ اسماعیلی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی سنندج، در این کرسی به موضوع بازاریابی و برندسازی و تبلیغات پرداخت و گفت: امروز با وجود آن که ابزار تغییر می‌کند اما روش‌ها و زمینه‌ها و مدل ذهنی ما همان روش‌ها گذشته است.

وی افزود: مشکلات را باید به مساله تبدیل کرد تا بتوان راهکارهای رفع مشکل را پیدا کرد چراکه مشکلات غیرقابل کنترل و مسائل قابل کنترل هستند چراکه در مسئله، مشکل صورت‌بندی شده و راه‌حل‌هایی برای آن معرفی شده است و فرد بین راه‌حل‌ها یکی را برمی‌گزیند.

کلیدواژه‌ها: جهاددانشگاهی کردستان


نظر شما :