ذخیره‌سازی بیش از ۲۵۰ نمونه خون بند ناف در چهارمحال و بختیاری

۰۲ خرداد ۱۳۹۷ | ۱۱:۰۷ کد : ۵۰۸
مسوول نمایندگی بانک سلول‌های بنیادی خون بند ناف جهاددانشگاهی استان چهارمحال و بختیاری گفت: تاکنون بیش از ۲۵۰ نمونه خون بند ناف در سطح استان جمع‌آوری و به تهران ارسال شده است که پس از طی آزمایشات مختلف این نمونه‌ها فریز شده‌اند.
ذخیره‌سازی بیش از ۲۵۰ نمونه خون بند ناف در چهارمحال و بختیاری

 

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از ایسنا، فاطمه روستایی مسوول نمایندگی بانک سلول‌های بنیادی خون بند ناف جهاددانشگاهی استان چهارمحال و بختیاری ، با اشاره به اینکه اکنون در سه شهرستان شهرکرد، فارسان و بروجن مراکز نمونه گیری از خون بند ناف فعال هستند، اظهار کرد: در حال حاضر دفتر نمایندگی بانک خون بند ناف رویان در سطح استان در بیمارستان هاجر شهرکرد مستقر است و در این دفتر مشاوره‌های اولیه عقد قرارداد، هماهنگی‌ برای اجرای نمونه‌گیری، ارسال نمونه به تهران و ... انجام می‌شود.

 وی افزود: تاکنون بیش از 250 نمونه خون بند ناف در سطح استان جمع‌آوری و به تهران ارسال شده است که پس از طی آزمایشات مختلف این نمونه‌ها فریز شده‌اند.

 روستایی با اشاره اینکه سال گذشته در دریافت نمونه خون بند ناف رشد 43 درصدی حاصل شده است، تصریح کرد: امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 66 درصد رشد داشته است.

وی با بیان اینکه در سال گذشته دو رتبه برتر در میان نمایندگی‌های کوچک کسب شد، تصریح کرد: بیشترین درصد رشد نمونه فریز شده در سال گذشته در سطح کشور نیز در این نمایندگی حاصل شده است.

روستایی با تاکید بر اینکه فرآیندجمع آوری خون بند ناف بصورت کاملاً استریل، بدون درد و بدون تداخل در روند زایمان مادر صورت می گیرد گفت: خونگیری می تواند به صورت داخل رحمی و یا خارج رحمی انجام شود که در هر دو صورت هیچگونه آسیبی به مادر یا نوزاد وارد نمی گردد و حجم خون جمع آوری شده می تواند بین 60 تا 200 سی سی باشد که این فرآیند کمتر از 5 دقیقه در زمان زایمان بطول می انجامد.

وی گفت: اکثر بیماری‌های خونی صعب‌العلاج مانند سرطان‌های خون، سرطان‌های مغز استخوان، تالاسمی‌های ماژور و فلج مغزی از بیماری‌هایی است که در حال حاضر در کشور با استفاده از سلول‌های بنیادی خون بند ناف قابل درمان هستند و این در حالی است که تحقیقات برای درمان بیماری‌های دیگر در حال انجام است.

روستایی خاطرنشان کرد: به دلیل توانایی منحصربه فرد سلول‌های بنیادی، این سلول‌ها امروزه از مباحث جذاب در زیست شناسی و علوم درمانی هستند هم چنین تحقیقات در این زمینه دانش ما را درباره چگونگی رشد و تکوین یک اندام از یک سلول منفرد افزایش داده و مهم‌تر آنکه به فهم مکانیزم جایگزینی سلول‌های سالم با سلول‌های آسیب دیده کمک کرده است.


نظر شما :