دکتر طیبی در گردهمایی معاونان پژوهشی جهاددانشگاهی سراسر کشور:

توسعه‌ی دانش‌بنیان در گرو تولید ملی مبتنی بر فناوری‌های بومی است

۱۰ بهمن ۱۳۹۷ | ۱۶:۲۶ کد : ۵۰۷۳ تاپ خبر
رییس جهاددانشگاهی با تاکید بر آن که پیشرفت دانش‌بنیان به معنی افزایش آمار شرکت‌های دانش‌بنیان نیست، گفت: این موضوع به معنی اتکا به تولید ملی و فناوری‌های پیشرفته‌ی بومی است؛ ضمن آن که می‌توانیم فناوری را از خارج انتقال داده و ارتقا دهیم.
توسعه‌ی دانش‌بنیان در گرو تولید ملی مبتنی بر فناوری‌های بومی است

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی در چهل و نهمین گردهمایی معاونان پژوهشی واحدهای سازمانی این نهاد که امروز (چهارشنبه ۱۰ بهمن) در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، توسعه پایدار را تأمین نیازهای نسل امروز بدون به خطر انداختن نیازهای نسل فردا و رعایت عدالت لازم در بهره‌مندی منابع تعریف کرد و گفت: نیازهای نسل امروز و فردا زندگی سعادت مندانه در دنیا و آخرت است و زمانی اتفاق می‌افتد که انسان متکی بر خرد و دانایی و توسعه یافته به لحاظ فرهنگی، علمی، اجتماعی و غیره تربیت شود.

وی ادامه داد: اگر بتوانیم تربیت انسان توسعه یافته را محقق کنیم مسائل مالی بر مسائل شخصی و حزبی کوتاه مدت اولویت پیدا کرده و بر سر رسیدن به توسعه پایدار به توافق می‌رسیم.

رییس جهاددانشگاهی یادآور شد: این نهاد با نگاهی که به انسان توسعه یافته داشته است توانسته الگوهای مختلف در حوزه‌های علم و فناوری ارائه داده و نیز دستاوردهای فرهنگی همچون خبرگزاری ایسنا، ایکنا، مسابقات ملی مناظره دانشجویی و غیره داشته و توانسته در راه ایجاد جریان سالم اطلاع رسانی در جامعه گام بردارد.

دکتر طیبی خاطر نشان کرد: بر اساس سند نقشه جامع جهاد دانشگاهی در افق ۱۴۰۴ این نهاد نهادی کارآمد و موفق در برنامه پیشرفت کشور در سطوح ملی و بین المللی خواهد بود.

وی با اشاره به این که برنامه‌های جهاددانشگاهی را با برنامه‌های توسعه کشور همگام کرده و زمان آن ها را به پنج سال تغییر دادیم، اظهار کرد: در برنامه ششم توسعه‌ی این نهاد، تمام واحدها از توانمندی‌های لازم برای اجرای این برنامه برخوردار هستند.

دکتر طیبی افزود: در سال ۹۳ ضمن دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی هفت مأموریت نقشه جامع علمی کشور به جهاددانشگاهی داده شد که ۵ ماموریت در حوزه پژوهش وفناوری به جهاددانشگاهی سپرده شده است.

دکتر طیبی در ادامه یکی از مشکلات کشور را نبود اراده برای پیشرفت در بین سیاسیون و در تعیین مصالح ملی پیشرفت دانش بنیان کشور دانست و اضافه کرد: ساختار نظام فناوری و نوآوری به کندی کار می‌کند و سه تا ۱۱ سال زمان لازم است تا توانمندی در تولید فناوری‌های جدید به اثبات برسد.

وی از جمله مزیت‌های کشور نظام آموزش عالی خوب، زیرساخت‌های مناسب بویژه در زمینه تجهیزات سخت افزاری، داشتن منابع انرژی فراوان و داشتن موقعیت جغرافیایی مناسب عنوان کرد.

دکتر طیبی با تاکید بر آن که پیشرفت دانش بنیان به معنی افزایش آمار شرکت‌های دانش بنیان نیست گفت: این موضوع به معنی اتکا به تولید ملی و فناوری‌های بومی است ضمن آن که می‌توانیم فناوری را از خارج انتقال داده و ارتقا دهیم.

رییس جهاددانشگاهی همچنین ضرورت شکل گیری وفاق ملی بین سیاسیون چپ وراست و مصالح ملی پیشرفت دانش بینان را مورد تاکید قرار داد و گفت: عدم تحقق وفاق ملی تبعات منفی به دنبال دارد.

وی ادامه داد: تدوین دو برنامه‌ی ۵ ساله‌ی دانش‌بنیان و اصلاح نظام ملی علم، فناوری و نوآوری در شرایط فعلی ضروری به نظر می‌رسد.

دکتر طیبی افزود: ماموریت محورشدن پژوهش‌ها و توسعه‌ی فناوری بر اساس اولویت‌ها، نیاز امروز جامعه‌ی علمی - دانشگاهی است.

وی در پایان افزود: همچنین رفع تحریم‌ها با هدف آسان شدن دسترسی به مواد اولیه و قطعات، تسهیل ارتباطات بانکی ضرورت دارد که البته این تسهیل ارتباطات در جهت برنامه پیشرفت کشور بوده و این طور نیست که بخواهد بازار کشور برای محصولات آماده یا خطوط تولید مونتاژی باز کند.


نظر شما :