در آستانه سومین سالگرد سردار دلها؛
اولین دوره طرح ملی سرای امید، ایران در کرمان افتتاح شد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی شیوۀ اجرای طرح به این صورت است که دانشجویان بهصورتِ اردوهای نظاممند، از مناطق و مقاصدی که نشانههای مقاومت و رشادتهای ملت بزرگ ایران در خود دارد، بازدید می کنند.
برپایه این گزارش، وجود مزار شهید حاج قاسم سلیمانی در شهر کرمان، ظرفیتی ممتاز در زمینه گردشگری مقاومت ایجاد کرده و همین امر نیز سبب شد اولین دوره طرح هماهنگ با همکاری سازمان دانشجویان ایران و جهاددانشگاهی واحد استان کرمان در این استان برگزار شود.
افتتاحیه طرح نیز امروز، ۱۹ آبان، در شهر کرمان قهرمان و در جوار مزار شهید قاسم سلیمانی برگزار و با همکاری واحدهای جهاددانشگاهی در استانهای خراسان جنوبی، فارس، یزد، هرمزگان و تهران، دانشجویان «دانشگاههای سراسری و مادر این استانها» در قالب اردو در مراسم افتتاحیه حضور پیدا کردند.
کرمان، علاوه بر هویت تاریخی و فرهنگی، با هویت سردار حاج قاسم سلیمانی و لشکر ظفرمند ثارالله شناخته میشود. پس از شهادت سردار سلیمانی به همراه ابومهدی مهندس از فرماندهان مقاومت در ۱۳دیماه ۱۳۹۸ در حمله بالگردهای آمریکایی، شهر کرمان بهواسطه اینکه زادگاه و مزار مقدس سردار سلیمانی را در خود جای داده است، بهعنوان پایتخت گردشگری مقاومت مطرح شد.
برپایه این گزارش، در کنار بازدید از این اماکن، بازدید از جاذبههای گردشگری و اماکن تاریخی و طبیعی استان کرمان نیز انجام خواهد گرفت. در اجرای این طرح تلاش خواهد شد تا دانشجویان ضمن بازدید از جاذبههای گردشگری مقاومت استان کرمان، با فرهنگ مقاومت و انقلاب اسلامی، شیوه زندگی، مسلک و اندیشههای شهید سلیمانی آشنا شوند.
دانشجویان در قالب ۱۶ اردوی ۲۵ نفره دو الی سهروزه از مبدأ استانهای فارس، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، یزد، اصفهان، خراسان جنوبی، سمنان، قم، زنجان، قزوین، البرز و تهران به مقصد کرمان سفر میکنند. اردوها بهترتیب در تاریخهای ۱۳ آذر، ۱۳ دی، ۱۳ بهمن و ۱۳ اسفند ۱۴۰۱ برگزار خواهد شد. دانشجویان شرکتکننده در طول مدت برگزاری اردوها، در مسابقات کتابخوانی، شعر، داستانک، خاطرهنویسی و عکس با موضوع زندگی شهید سلیمانی، دفاع مقدس، مقاومت، روایت پیشرفت و ... شرکت خواهند کرد.
شهید سلیمانی، شخصیتی خود ساخته در مکتب فرهنگی - اسلامی انقلاب بود
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی می گوید: شهید سلیمانی اگر پاسدار هم نبودند و در رشته ای دیگری هم که میبودند حتما الگویی برای ما بود زیرا ایشان یک شخصیت خود ساخته در مکتب فرهنگی - اسلامی اسلام و انقلاب بودند
دکتر جمال رحیمیان در افتتاحیه اولین دوره طرح ملی سرای امید، ایران خطاب به دانشجویان گفت: برای زیارت مرقد کسی قدم برداشتهاید که مظهر عطوفت و مهربانی در بین دوستان بود.
او می افزاید: شهید سلیمانی اگر پاسدار هم نبودند و در هر رشته ای دیگری که میبودند قطعا الگویی برای ما بودند زیرا ایشان یک شخصیت خود ساخته در مکتب فرهنگی - اسلامی اسلام و انقلاب است.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی کشور شناختن شخصیت سردار سلیمانی را واجب دانست و در ادامه به دانشجویان توصیه کرد: در کارهای خود شهید سلیمانی را الگو قرار داده و اگر بناست راه ایشان را ادامه دهید حتما وصیت نامه ایشان را مطالعه کنید.
رحیمیان با اشاره به تذکرهای مقام معظم رهبری در خصوص جهاد تبیین عنوان کرد: در وضعیت کنونی جهاد تبیین وظیفه تک تک ماست و این امر محدود به دولت ها نیست و باید کارهایی با رویکرد مکتب شهید سلیمانی را انجام داده تا در روز قیامت در مقابل ایشان سرافکنده نباشیم.
او ادامه می دهد: مسیر پیش رو را باید با تامل و تفکر پیش ببریم و قطعا وعده خدا محقق خواهد شد و پیروزی با حزب الله است.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی کشور خطاب به دانشجویان می گوید: در کنار مرقد مطهر سردار دل ها عهد ببندید، به جهاد تبیین که خواسته مقام معظم رهبری است، عمل کنیم.
او در پایان تصریح کرد: قصد داریم سیزدهم هر ماه ۱۵۰ دانشجو را به کرمان اورده تا دانشجویان با شخصیت ها و ارزش های و معارف محور مقاومت و همچنین با میراث فرهنگی این استان آشنا شوند و درخواست داریم که نمایندگان مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در تامین مالی این اقدام به ما کمک کنند.
حجت الاسلام والمسلمین حسن علیدادی سلیمانی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر کرمان نیز در این مراسم خطاب به دانشجویان گفت: کرمان زادگاه سید شهدای مقاومت و اینجا پایتخت مقاومت است.
به گفته او، مقاومت دو رکن دارد معرفت و شناخت رکن اول و همت و اعتقاد رکن دوم مقاومت است و وقتی این دو رکن دست به دست یکدیگر دهند مقاومت به شکل واقعی در همه عرصه شکل می گیرد.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان اظهار کرد: شخصیت افراد از طریق سخن و بیان و همچنین روحیه و رویه مشخص می شود و شهید سلیمانی روحیه و رویه اش فوق العاده است.
او با یادآوری خاطرات برادر بزرگ شهید سلیمانی در دوران کودکی وی و بخشیدن سهم غذای خود بین کودکان روستایی، اظهار کرد: شهید حاج قاسم سلیمانی با هوا و هوس خود مبارزه می کرد و از علل عزتش نیز همین است.
علیدادی سلیمانی از متواضع بودن شهید سلیمانی سخن گفت و افزود: ایشان در مکتب اسلام و امامین انقلاب تربیت شده است.
دکتر مهدی بازمانده رئیس جهاددانشگاهی کرمان، در آئین افتتاحیه اولین دوره طرح ملی سرای امید، ایران ضمن گرامیداشت یاد و خاطره سردار شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: این طرح با محوریت کرمان با موضوع تبیین مقاومت و روشنگری شهدای مقاومت تدوین شد که وجه تمایز این طرح با سایر طرح ها؛ محتوای این طرح با طرح های مشابه است.
او می افزاید: از امروز تا پایان اسفندماه دانشجویان از سراسر کشور به استان کرمان سفر خواهند داشت و در اسفندماه سال جاری نیز اختتامیه این طرح در تهران برگزار می شود.
رئیس جهاددانشگاهی استان کرمان، شناساندن جاذبههای گردشگری مقاومت استان کرمان، مبانی فرهنگی مقاومت و انقلاب اسلامی به جامعه دانشجویی، کمک به ترویج «مکتب حاج قاسم» در راستای معرفی شیوه زندگی، مسلک و بیان اندیشههای شهید سلیمانی در میان جامعه هدف، کمک به تبدیل زادگاه و مزار سردار دلها به محور فرهنگی، ترویجی و تبلیغی و میعادگاه عاشقان دفاع و مقاومت و کمک به توسعه اقتصاد گردشگری استان کرمان در کنار سایر گونههای گردشگری همچون فرهنگی، طبیعی و سلامت، علاوه بر معرفی و بهرهمندی از فضای معنوی را از جمله اهداف این طرح برشمرد.
به گزارش ایسنا در این مراسم از خانواده شهید لنگری زاده (مدافع حرم ایرانی) و شهید محمدعلی حسینی (فاطمیون) تجلیل و همچنین از پوستر این طرح رونمایی شد.
نظر شما :