برگزاری مراسم اختتامیه پنجمین دوره و افتتاحیه ششمین دوره طرح ملی داناب
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی یزد، مراسم آیین اختتامیه پنجمین دوره و افتتاحیه ششمین دوره طرح ملی داناب «طرج ملی دانش آموزی نجات آب»با حضور مسئولین سازمان جهاد دانشگاهی استان یزد، آب منطقه ای استان، اداره کل آموزش و پرورش و متولیان برگزاری این رویداد پنج ساله در محل سالن امفی تئاتر دبیرستان دخترانه استعداد های درخشان برگزار شد.
محمدرضا دهقانی فیروزآبادی رییس سازمان جهاددانشگاهی یزد در این مراسم با بیان این که شادابی و پویایی جامعه وابسته به آب است لذا برای حفظ این شادابی لازم است چگونگی محافظت از نعمت خدادادی آب را فراگیریم، تصریح کرد: مجموعهی جهاددانشگاهی استان یزد مفتخر است که در کنار دانشآموزان و مسئولین دلسوز طی سالیان گذشته به عنوان مجری طرح داناب در استان فعالیت کند و در این راستا تلاش شده تا در حوزه آب و نجات آن قدمهای مثبت و موثری برداشته شود.
وی افزود: همکاران ما در دبیرخانه اجرایی طرح داناب، برنامههای مختلفی را در راستای این که بتوانیم آب را بهتر بشناسیم طی پنج سال پیاپی برگزاری این طرح اندیشده و عملیاتی کردند.
دهقانی در خصوص انیمشین و برنامههای آقای داناب نیز گفت: «آقای داناب» خلق شده است تا به ما یادآوری کند که باید با علم و دانش آب به سراغ آب رفت و از این منبع گران قیمتی که در استان یزد همانند الماس ارزشمند است، با دانش حفاظت کرد و این دانش کسب شده را به خانوادهها و جامعه نیز انتقال داد.
این مسئول با تاکید بر این که دانشآموزان بهترین سفیران داناب در بین اعضای خانواده خود هستند، خاطرنشان کرد: طرح داناب تنها با فراگیری دانش استفاده و شناخت آب اجرایی نمیشود بلکه این دانش باید رنگ عمل به خود گیرد و همه جامعه این دانش را آموزش ببینند و دانش اموزان به بهترین نوع ممکن میتوانید این مهم را تحقق بخشند.
دهقانی در پایان با بیان این که امید تمام مسئولان داناب به دانشی است که دانشآموزان در این طرح فرا میگیرند، عنوان کرد: دانش اموزان در قالب این طرح می تواند ناجی آب باشند تا این مایه حیات و دلیل شادابی جامعه را برای آیندگان نیز حفظ و نگهداری کنند.
داناب یزد در پایان ایستگاه پنجم و آغاز ایستگاه ششم
همچنین محمدمهدی جوادیانزاده، مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان یزد ضمن بیان اینکه این طرح به همت سازمان جهاددانشگاهی و اداره کل آموزش و پرورش به منظور آگاهی دانش آموزان از مسئولیت های فردی و اجتماعی در رابطه با مساله مهم اب برای دوره متوسطه اول و دوم می باشد گفت امروز افتتاحیه ششمین سال متوالی برگزاری طرح داناب و دومین سال برای برگزاری سواد آبی و اختتامیه سال قبل انجام شد که خوشبختانه بازخوردهای خیلی عالی را در این پنج سال داشتیم و برنامه های خیلی خوبی نیز در این مدت اجرا شده است.
وی در ادامه گفت: اگر با رویه فعلی، استفاده از منابع آبی ادامه یابد و برای آن برنامه و فکری صورت نگیرد قطعاً به سمت نابودی ختم خواهد شد.هدف ما افزایش سطح آگاهی دانش آموزان و آینده سازان کشور با نگاه ویژه به مساله آب می باشد به این دلیل که سواد آب در تصمیم گیریهای آینده کمک کند تا به نتیجه بهتری نسبت به اصلاح روند آب برسیم و به سمت مصرف بهینه آن حرکت کنیم.
وی افزود: در ۱۶ سال گذشته بیش از یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعب آب برای کشاورزی استفاده میشد ولی اکنون بیش از ۷۰۰ میلیون متر مکعب آب وجود ندارد و این یعنی نیمی از آب موجود به دلیل برداشت بی رویه کاهش یافته است.
جوادیانزاده ادامه داد: این موضوع بدین معناست که در ۱۶ سال آینده هیچ گونه آبی از زمین بیرون نخواهد آمد و اگر با این رویه ادامه یابد و طرح احیا و تعادل بخشی برای اصلاح این مسیر اجرا نشود، به سمت نابودی حرکت خواهیم کرد.
مدیرعامل آب منطقه ای استان یزد گفت: مسئولیت داریم به عنوان مصرف کننده آب، توجه خود را به سمت نحوه مصرف سوق دهیم و در مرحله دوم به عنوان یک وظیفه اجتماعی نسبت به دیگر اقشار جامعه نیز صرفه جویی و مصرف بهینه آب را گوشزد کنیم و ابتدا آگاه باشیم و سپس کمک کنیم .
وی ادامه داد: برگزاری این طرح که با فعالیت خوب جهاد دانشگاهی استان یزد انجام شده، به این دلیل است که سواد آب به دانش آموزان داده شود و در تصمیم گیریهای آینده کمک کند تا به نتیجه بهتری نسبت به اصلاح روند آب برسیم و به سمت مصرف بهینه آن حرکت کنیم.
محمدکاظم رحیمینژاد، مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد نیز در این نشست گفت: برند جهادی یزد به دلیل حرکتی است که آغاز آن با مدیریت آب بوده و ریشه در آب دارد و کیلومترها قنات و انشعاباتی که ایجاد شده، دست به دست هم میدهد تا این دیار خلق شود.
وی ادامه داد: نام یزدیها همواره با تلاش و اعتبار شناخته شده و این برند جهانی به دلیل حرکتی است که در شهر قنات، قنوت و قناعت و در زمینه مصرف آب وجود دارد. دهها سال قبل با تلاش و تفکر نسبت به انتقال آب از طریق قنات اقدام شد و برای اینکه زمین قابل زیستن و آباد شود این اقدام انجام شد و یزدیها همواره قدر آب را میدانند.
رحیمینژاد گفت: در طرح داناب صحبت از حیات است و شور و نشاط و دانایی و این حرکت ارزشمند ریشه در فرهنگ مردم این سرزمین دارد که در فقیرترین محیط و سختترین شرایط جغرافیایی و در گرمترین منطقه توانستند، تمدنی به نام نگین کویر را شکل دهند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد افزود: اجداد ما فعل خواستن توانستن است، را صرف کردند و در جایی که دارای کمترین اثر از حیات بود با خلاقیت نسبت به آبادانی اقدام کردند و امروز برند قنات و همچنین تلاشهای پیشینیان ما قابل ارائه به کل جهان است.
وی بیان کرد: طرح داناب از اقدامات بسیار خوبی است که فرصتی فراهم شده تا دانش آموزان بتوانند با اقدامات انجام شده در زمینه بهینهسازی مصرف آب َآشنا شوند همچنین نقش مهمی در معرفی برند معتبر یزدیها دارد و میتواند الگویی در مورد مصرف بهینه آب عرضه کند.
یادآور میشود در پایان این مراسم از پوستر ششمین دوره طرح ملی دانشآموزی نجات آب با عنوان «داناب» با حضور جمعی از مسئولان استان رونمایی و از برترینهای پنجمین دوره طرح داناب و اولین دوره طرح سواد آبی تجلیل به عمل آمد.
نظر شما :