مدیر مرکز خدمات تخصصی داخلی جهاددانشگاهی خراسان رضوی:
آنفولانزا و عوارض آن میتواند خطرناک و کشنده باشد
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر راحله میری با بیان این مطلب افزود: این بیماری بیشتر در اوایل فصل پاییز شایع میشود و تا ابتدای فصل بهار ادامه پیدا میکند.
وی ادامه داد: آنفولانزا همیشه هست و همه ساله در زمانی که هوا روبه سردی میرود شیوع بیشتری پیدا میکند. امسال و با شروع پاییز رفته رفته آمار مبتلایان به آنفولانزا در ایران درحال افزایش است.
دکتر میری تصریح کرد: آنفولانزا علائمی مشابه با سرماخوردگی دارد که با آبریزش بینی، عطسه و گلودرد همراه است. آنفولانزا ناگهانی بروز میکند اما سرماخوردگی به تدریج بروز میکند.
وی سردرد،دردهای عضلانی،سرفه های خشک و مداوم،تب و لرز، تنگی نفس، چشم درد و اسهال و استفراغ بیشتر در کودکان را از علائم آنفولانزا دانست.
مدیر مرکز خدمات تخصصی داخلی جهاددانشگاهی خراسان رضوی بیان کرد: بانوان باردار، افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، فرادی که دارای بیماری های مزمن مانند آسم، بیماری قلبی، بیماری کلیوی، بیماری کبد و دیابت هستند و افرادی که بسیار چاق هستند بیشتر در معرض خطر ابتلا به آنفولانزا می باشند.
دکتر میری اظهار کرد: ویروس آنفولانزا از یک فرد به فرد دیگر قابل انتقال است. وقتی فرد دچار این بیماری میشود با سرفه یا عطسه باعث پخش ویروس در هوا میشود. همچنین زمانی که فرد اشیای آلوده به ویروس مانند دستگیرهی درب را لمس میکند و دست آلوده را به دهان و بینیاش میزند، ممکن است به این ویروس مبتلا شود.
وی عنوان کرد: سرماخوردگی و آنفولانزا هر دو علائم مشترکی دارند که شامل آبریزش یا گرفتگی بینی، عطسه کردن و بدن درد میباشد اما اصلیترین تفاوت این دو بیماری در شدید بودن علائم است. علائم آنفولانزا شدیدتر از علائم سرماخوردگی است.
وی افزود: دوره نهفتگی آنفولانزا معمولاً 1 تا 4 روز است. این بیماری مسری در صورتی که شدید باشد میتواند 7 تا 14 روز افراد را درگیر کند. در دوران نقاهت، افراد باید استراحت مطلق داشته باشند و داروهای تجویز شده توسط پزشک را در ساعت مشخص مصرف کنند.
مدیر مرکز خدمات تخصصی داخلی جهاددانشگاهی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: یکی از بهترین و موثرترین راههای پیشگیری و جلوگیری از انتشار ویروس آنفولانزا دریافت واکسن آنفولانزا است.
نظر شما :