با هدف رفع بخش مهمی از نیاز کشور به سامانه‌های وارداتی؛

تولید سامانه بومی هوشمندسازی ایستگاه‌های تقلیل فشار گاز به دست جهادگران زنجانی

۱۲ مهر ۱۴۰۱ | ۱۱:۱۲ کد : ۴۹۱۳۵ تاپ خبر
پلتفرم بومی هوشمندسازی ایستگاه‌های تقلیل فشار گاز (ICSM) با هدف رفع بخش مهمی از نیاز کشور به سامانه‌های وارداتی و یکپارچه کردن سامانه‌های مانیتورینگ ایستگاه‌های مذکور، توسط پژوهشگران جهاددانشگاهی زنجان طراحی و تولید شد.
تولید سامانه بومی هوشمندسازی ایستگاه‌های تقلیل فشار گاز به دست جهادگران زنجانی

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان زنجان ، با توجه به تنوع ایستگاه‌های تقلیل فشار گاز شامل CGS، TBS، MRS، CPS و CNG و نیز گستردگی آن در کشور به میزان 20 هزار ایستگاه که غالباً خارج ازمحیط‌های شهری واقع شده است، مشکلاتی را در عرصه‌های مختلف برای این بخش به وجود آورده است که از آن جمله می‌توان به مواردی از قبیل مدیریت دسترسی‌ها، بازرسی‌های فنی، صحت عملکرد تجهیزات، وقوع شرایط بحرانی، حفظ امنیت محیط و ...) اشاره کرد.

این محصول دانش‌بنیان یک سامانه متمرکز و امن بوده و قادر است با کم‌ترین تغییرات ممکن در محل ایستگاه نصب و با اتصال به انواع تجهیزات تخصصی موجود، پارامترهای حیاتی نظیر فشار ورودی و خروجی، ولتاژ کاتدی، دمای گاز، دما و رطوبت محیط، نشت گاز، کنترل ترانس‌ها، هیترها، اطلاعات سنسورهای امنیتی، دوربین‌ها و ... را جمع‌آوری کرده و بر اساس سناریوهای دریافتی، محیط مورد نظر را کنترل کند.

علاوه بر این، داشبورد مدیریتی این سامانه قادر است تعداد زیادی از ایستگاه‌های تقلیل فشار گاز را در سطح وسیع جغرافیایی و در بستر یک شبکه امن از راه دور به صورت برخط مدیریت کرده و با تحلیل داده‌های جمع‌آوری شده، اطلاعات مهمی نظیر میزان بهره‌وری و تشخیص شرایط بحرانی را ارائه کند.

سامانه بومی هوشمندسازی؛ جایگزین محصولات مشابه خارجی در زیرساخت‌های حیاتی کشور

با توجه به بومی بودن و استفاده از فناوری‌های نوین، هزینه‌های تمام شده سامانه مذکور حدود یک‌پنجم محصولات مشابه خارجی است. از دیگر مزایای استفاده از این سامانه، افزایش امنیت محیط، افزایش بهره‌وری نیروی انسانی، کاهش قابل توجه هزینه‌های اجرایی هوشمندسازی به نسبت سایر سامانه‌ها نظیر Scada، یکپارچه کردن داده‌ها، ایجاد مرکز مانیتورینگ 24 ساعته و ... اشاره کرد.

این محصول با توجه به طی کردن مراحل ارزیابی امنیتی (افتا)، می‌تواند در زیرساخت‌های حیاتی کشور از جمله صنایع پتروشیمی، آب، برق، گاز، مخابرات، اتاق‌های سرور و نیز حوزه‌های کشاورزی هوشمند، خانه‌های هوشمند و مدیریت مصرف انرژی و سایر حوزه‌های مرتبط، جایگزین محصولات مشابه خارجی شود.

گفتنی است، شرکت گاز استان زنجان از این سامانه برای هوشمندسازی 250 ایستگاه از 350 ایستگاه تقلیل فشار گاز استان استفاده کرده و با توافقات صورت گرفته تا پایان امسال نیز همه ایستگاه‌های استان تحت پوشش قرار خواهند گرفت.

کلیدواژه‌ها: جهاددانشگاهی زنجان


نظر شما :