مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان قم مطرح کرد:
نیاز به فرهنگسازی در زمینهی هدایت موقوفات به سمت طرحهای پژوهشی
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی قم، حجت الاسلام والمسلمین عباس اسکندری روز سه شنبه 2 بهمن ماه در نشست با رییس و معاونین جهاد دانشگاهی واحد استان قم عنوان کرد: در کنار وقف هنوز فرهنگ سازی برای نوع مصرف مطابق با نیازهای روز صورت نگرفته است.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان قم افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تلاشهای خوبی در جهت فرهنگ سازی برای وقف انجام شد اما هنوز نتوانستهایم به مردم بگوئیم امروز جامعه چه نیازهایی دارد.
وی تصریح کرد: در برخی از زمینهها شرایط دچار تغییراتی شد و رویکرد مردم را درباره وقف تا حدی تغییر داد مثلا دیگر مردم اقدام به وقف آب انبار نمیکنند و نیازهای دیگری را میبینند.
حجت الاسلام والمسلمین اسکندری اظهار کرد: در حوزه فناوری که بحث روز است و یا اختراعات و ابتکارات نهادهایی چون جهاد دانشگاهی میتوانند در زمینه وقف و آگاهی رسانی ورود پیدا کنند.
وی بیان کرد: میتوان بر روی فعالیتهای علمی، پژوهشی و فرهنگی سرمایه گذاری کرد و وقف را به این سمت و سو هدایت کرد.
حجت الاسلام والمسلمین اسکندری تصریح کرد: متاسفانه هنوز مردم را توجیه نکرده ایم و جامعه بیشتر در رابطه با چیزهای ملموس وقف میکند و حضور خیرین در چیزهای قابل روئت مانند مسجد و درمانگاه و مدرسه بیشتر است.
وی خاطرنشان کرد: برخی حاضرند میلیاردها و میلیونها تومان برای ساخت مسجد صرف کنند ولی برای فعالیتهای فرهنگی مشارکتی ندارند ما باید در این حوزه ورود کنیم و به فرهنگ سازی بپردازیم.
حجت الاسلام والمسلمین اسکندری عنوان کرد: موقوفاتی داریم که ضرورت دارد بر روی آن سرمایه گذاری شود و میتواند تبدیل به احسن شود در این خصوص باید کارگاههایی را در نظر گرفت.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان قم بیان کرد: حجت الاسلام والسلمین خاموشی ذهن بلند و فعالی دارد و در حوزه اقتصادی سررشته دارد و بازار را به خوبی میشناسد سرمایه متراکم را میتوان به حرکت در آورد و در این راه قدم برداشت تا در وقف نیز به توسعه خوبی برسیم و اینها نیاز به برنامه ریزی دارد.
دکتر محمد حیدری نیز در این نشست عنوان کرد: اگر مسئولان و مدیران در قم همافزایی لازم را داشته باشند می توانیم در بسیاری از پروژه های علمی و اقتصادی و تبدیل ایده به ثروت حرفی برای گفتن داشته باشیم.
رییس جهاد دانشگاهی واحد استان قم افزود: در جهاد دانشگاهی ظرفیت های بالنده ای وجود دارد و دانشجویان با انگیزه و توانمندی داریم که این قابلیت ها، زمینه تحقق ایده ها را فراهم می کند.
وی اظهار کرد: عدم وابستگی جهاد دانشگاهی به بودجه دولتی این نهاد را توانمند و متخصص کرد و این امر نقطه قوت مهمی برای جهاد بوده و موجب تکامل آن شده است.
وی در مورد فعالیت های اوقاف نیز تصریح کرد: وقف و اوقاف پیشینه دیرینه دارد و در بسیاری از ادیان الهی بوده است، وقف دارای فلسفه خاصی است و مزیت های زیادی در جامعه دارد و حتی غربی ها نیز با توجه به ظرفیت هایی که در وقف وجود دارد به شیوه خودشان به آن روی آورده اند.
رییس جهاددانشگاهی واحد استان قم تاکید کرد: اگر وقف نیازسنجی شود می تواند بسیاری از مشکلات اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و علمی و پژوهشی در جامعه را رفع کند و سازمان اوقاف و امور خیریه، ظرفیت مهمی در هدایت وقف به سمت فعالیت های علمی و پژوهشی دارد.
وی افزود: چندی قبل حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور بازدیدی از مرکز تحقیقات شهدای جهاد دانشگاهی داشت و با توجه به ظرفیت هایی که در این مرکز وجود دارد ایده ای جالب در فعالیت های تولیدی و مشارکت در این امر داشت.
حیدری بیان کرد: این نهاد علمی و انقلابی موفق به تولید دکل های حفاری در استخراج نفت شده است اما وزارت نفت حاضر به سرمایه گذاری در این ایده نیست و از چین تولیدات مشابه را خریداری می کند اگر این فناوری به تولید انبوه برسد آثار و برکات اقتصادی زیادی دارد.
وی تصریح کرد: به تازگی بنیاد برکت زیر نظر رهبری یک سرمایه گذاری هنگفتی در منطقه ای در جوار مرکز تحقیقات انجام داده است و قراردادی 100 میلیون یورویی با جهاد دانشگاهی در تولید سلول های بنیادی دارد.
وی گفت: گاهی بودجه و اعتبارات به خوبی بر اساس الویت ها سرمایه گذاری نمی شود از طرفی بسیاری از خیرین نیز کمک هایی دارند که دیر به بازدهی می رسد و ساختمان ها تا مدت ها بلااستفاده است.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان قم ادامه داد: در مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی 40 درصد از بیماران از خارج استان هستند و اکثر افراد از مستضعفین هستند لذا خیرین می توانند با حضور در مرکز درمان ناباوری خودشان به طور مستقیم به بیماران کمک کنند.
وی گفت: برخی از افراد باید زندگی خود را برای درمان بفروشند خیرین در این حوزه ها به طور مستقیم وارد شوند البته ما نیز به نوبه خود همراهی خوبی با بیماران داریم و طرح پرداخت اقساطی هزینه های درمان را با همکاری بانک تجارت راه اندازی کرده ایم.
وی در پایان تاکید کرد: اگر وقف در جامعه طبق کارایی و اثربخشی هدایت شود به جای بیمارستان و مراکز درمانی نیمه کاره می توان بسیاری از نیازمندان و بیماران را تحت پوشش قرار داد و بخش زیادی از معضلات جامعه و مسائل اقتصادی را از بین برد.
علی حسینی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد استان قم نیز در ادامه این دیدار در خصوص زمینه های همکاری بین دو دستگاه بیان کرد: می توان در حوزه خادمین در بقاع متبرکه شرایطی مناسب را در نظر گرفت و با تخفیف ویژه برای این افراد آموزش هایی را متناسب با فعالیت هایشان ارائه داد.
وی اظهار کرد: بقاع متبرکه امام زادگان قطب های فرهنگی مهمی به شمار می روند و در رابطه با برنامه های فرهنگی در امامزادگان نیز ایده های خوبی وجود دارد که جهاد دانشگاهی آماده تعامل در این عرصه است.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی استان قم اظهارکرد: کانون ارزیابی جهاد دانشگاهی از سال 94 در حوزه ارزیابی شایستگی مدیران حرفه ای و صدور گواهی نامه وارد شده است و این طرح امسال نیز در حال انجام است و باید تا پایان سال به اتمام برسد.
حسینی بیان کرد: در حوزه فرهنگی نیز جهاد دانشگاهی فعالیتی دیرینه در برگزاری جشنواره های تخصصی دارد و سال گذشته جشنواره ملی مهدویت را برگزار کرد.
وی تصریح کرد: اگر وقف هوشمند شود می تواند در بسیاری از عرصه ها کارآمد باشد در حوزه سلامت و درمان نیز آمادگی لازم از سوی جهاد دانشگاهی در ارائه خدمت به بیماران وجود دارد.
نظر شما :