پژوهشگر مرکز پژوهش‌های مجلس در نشست علمی آینده مشاغل جهاددانشگاهی مطرح کرد:

«توجه به کلان‌روندها و پیشران‌های آینده» موضوعی مهم در فهم کسب‌وکارهای آینده است

۱۶ شهریور ۱۴۰۱ | ۱۱:۵۲ کد : ۴۸۴۸۴ آموزش و کارآفرینی
پنجاه و چهارمین نشست علمی آینده مشاغل و مشاغل آینده با عنوان «کسب‌وکارهای آینده؛ رصد و دیده‌بانی روندهای نوظهور جهانی» با سخنرانی دکتر علیرضا نصر اصفهانی، توسط معاونت آموزش و کارآفرینی جهاددانشگاهی برگزار شد.
«توجه به کلان‌روندها و پیشران‌های آینده» موضوعی مهم در فهم کسب‌وکارهای آینده است

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، نصر اصفهانی پژوهشگر مرکز پژوهش‌های مجلس در پنجاه و چهارمین نشست علمی آینده مشاغل و مشاغل آینده با اشاره به این‌که فکر کردن، گفتگو و این نشست‌های ترویجی اولین قدم در ساخت آینده است، گفت تغییرات در جهان به‌قدری سریع است که انسان در حالتی از ترس نسبت به آینده قرار دارد ولی اگر به آینده فکر کنیم و از آن آگاهی داشته باشیم، ترس معنایی نخواهد داشت.

نصر اصفهانی با تاکید بر اهمیت یادگیری به‌عنوان یک موضوع اساسی برای همگام شدن با تغییرات و ورود به دنیای آینده اشاره و تاکید کرد: در عصر کشاورزی شرایط ایستا بود، با اختراع ماشین بخار و سپس تحولات مربوط به دنیای صنعتی همه‌چیز دچار تغییرات شد و در حال حاضر تغییرات به‌گونه‌ای شده است که باید گفت که ما در پیچیده‌ترین و پر تغییرترین حالت دنیا قرار داریم.

پژوهشگر حوزه آینده‌پژوهی در نشست “کسب‌وکارهای آینده؛ رصد و دیده‌بانی روندهای نوظهور جهانی” جهاددانشگاهی تاکید کرد: رشد شهرنشینی، تغییرات اقلیمی، جهش‌های فناورانه، جابجایی در قدرت‌های اقتصادی جهانی و تغییرات جمعیت شناختی از پیشران‌ها و کلان روندهای مؤثر بر آینده کسب‌وکار هستند بنابراین ما برای ورود به آینده باید پیشران‌های اصلی تغییرات را بشناسیم.

وی با اشاره به تغییرات مشاغل و کسب‌وکارها بعد از کرونا گفت: شرکت‌ها به‌سرعت در حال حرکت به سمت دورکاری، دیجیتالی شدن و اتوماسیون هستند، البته قبل از کرونا هم روند دیجیتالی شدن کسب‌وکارها بود ولی تاثیری که کرونا بر این روند گذاشت بسیار فراتر از چیزی بود که صاحبان کسب‌وکار آمادگی آن را داشتند ولی در نهایت به این نتیجه رسیدند که خود را با آن سازگار کنند.

نصر اصفهانی با تصریح اینکه حرکت مشاغل از مدرک‌گرایی به‌سوی مهارت گرایی سوق یافته گفت: هوشمند شدن کسب‌وکارها و مشاغل با توجه به تغییرات اجتناب‌ناپذیر است و همه سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان باید خود را نسبت به تغییرات به‌ویژه در حوزه مشاغل نو و کسب‌وکارها آماده کنند.

ایشان با اشاره به اینکه “تغییر کن قبل از اینکه مجبور بشی تغییر کنی” خاطرنشان کردند: شغل‌های بسیاری در حال از بین رفتن است؛ و از طرفی تحلیل دیتا، اینترنت اشیا، هوش مصنوعی، بیگ‌دیتا و فناوری‌های نوظهور دیگر در کسب‌وکارهای آینده بیش از هر زمانی اهمیت یافته است؛ فناوری‌ها و مهارت‌ها در حال شکل دادن به مشاغل آینده و کسب‌وکارهای آینده هستند.

پژوهشگر مرکز پژوهش‌های مجلس در نشست علمی آینده مشاغل جهاددانشگاهی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به چشم‌انداز پیامدهای تغییرات اقلیمی در کسب‌وکارها گفت: حمل‌ونقل پایدار، انرژی پاک، خودروهای برقی، و نیز رشد اقتصاد چرخشی، اقتصاد حلقه بسته، مدیریت ضایعات و توسعه تجدید پذیرها از پیامدهای تغییرات اقلیمی در کسب‌وکارهاست. ایشان، در ادامه کسب و کارهای مبتنی بر جمع‌سپاری، پلتفرم‌های اشتراکی، هوشمند شدن و داده محور شدن کسب‌وکارها را از پیامدهای دیگر این کلان‌روندها دانستند.

گفتنی است، نشست‌های علمی آینده مشاغل و مشاغل آینده هر سه‌شنبه از ساعت ۱۰ تا ۱۱ توسط معاونت آموزش و کارآفرینی جهاددانشگاهی به‌صورت آنلاین برگزار می‌شود.

کلیدواژه‌ها: جهاددانشگاهی


نظر شما :