ساخت موفقیتآمیز نمونههای ابرخازن الکتروشیمیایی در جهاددانشگاهی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر نورعلی محمدی مدیر گروه پژوهشی شیمی معدنی پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی با بیان اینکه با اجرای موفقیتآمیز این طرح، جهاددانشگاهی بهعنوان یکی از پیشگامان در تولید علم و فناوری این عرصه مطرح خواهد شد، در ادامه اظهار کرد: در سالهای اخیر با افزایش تقاضای انرژی، توسعه فنآوریهای کارآمد، پاک و تجدیدپذیر برای ذخیرهسازی و تبدیل انرژی یکی از اولویتهای مهم جوامع جهانی به شمار میرود.
وی افزود: ابرخازنهای الکتروشیمیایی از جمله تجهیزات برقی پرکاربرد و با تکنولوژی بالا هستند که با داشتن ویژگیهایی مانند دانسیته توان بالا، دانسیته انرژی مناسب، قابلیت شارژ بسیار سریع، طول عمر بسیار بالا و قابلیت استفاده در محدوده دمایی گسترده، یکی از منابع بسیار مهم ذخیره انرژی محسوب میشوند و در خودروهای برقی و هیبریدی و تجهیزاتی مانند منبع تغذیه اضطراری (UPS)، شبکههای برقرسانی، توربینهای بادی، رادارها و مهمات نظامی، تجهیزات ارتباط رادیویی و ... مورد استفاده قرار میگیرند.
این عضو هیات علمی جهاددانشگاهی، گردش مالی فروش سالیانه ابرخازنهای الکتروشیمیایی در جهان را حدود ۳ میلیارد دلار با نرخ رشد قابل توجه ۲۸ درصد دانست و خاطر نشان کرد: ارزیابیها نشان میدهد که حدود ۴۵ درصد بازار مصرف ابرخازن الکتروشیمیایی مربوط به ساخت خودروهای هیبریدی و برقی بوده و اتوبوسهای برقی، توربینهای بادی و تجهیزات UPS به ترتیب حدود ۲۰، ۱۰ و ۵ درصد بازار مربوطه را شامل میشود.
دکتر محمدی، نقش ابرخازن در دنیای صنعتی سالهای پیش رو را حیاتی دانست و از سرمایهگذاری بسیار شرکتهای پیشرو در کشورهای پیشرفته برای تولید و بهبود کیفیت ابرخازن خبر داد.
به نقل از ایسنا، عضو هیات علمی جهاددانشگاهی با توجه به برنامههای توسعهای در کشور برای ساخت خودروهای برقی و صنایع پیشرفته، بازار مصرف ابرخازن در ایران را خوب پیشبینی کرد و آمادگی جهاددانشگاهی برای جلب سرمایه برای احداث خط تولید ابرخازن را اعلام کرد.
نظر شما :