مراسم بزرگداشت شهدای ۲۷ دی «روز شهدای جهاددانشگاهی» برگزار شد

۲۹ دی ۱۳۹۷ | ۱۴:۲۸ کد : ۴۷۷۶ فرهنگی
مراسم بزرگداشت شهدای ۲۷دیماه «روز شهدای جهاددانشگاهی» ۲۶ دی‌ماه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آل هاشم نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه تبریز، دکتر عیسی علیزاده معاون فرهنگی جهاددانشگاهی، دکتر میررضامجیدی رییس دانشگاه تبریز، مهندس علیرضا زجاجی مدیرکل حوزه ریاست جهاددانشگاهی و جمعی از مسوولان استانی و خانواده های معظم شهدا و جانبازان در محل موزه شهدای دانشگاه تبریز برگزار شد.
مراسم بزرگداشت شهدای ۲۷ دی «روز شهدای جهاددانشگاهی» برگزار شد

 

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی، دکتر میررضا مجیدی رییس دانشگاه تبریز در این مراسم با بیان این‌که دشمن برای انهدام کارگاه فنی دانشگاه تبریز، عملیات مشخصی طراحی کرده بود، گفت: مشهدالشهدا شدن دانشگاه تبریز به این سادگی به دست نیامده است، دانشجویان دانشگاه تبریز شجاعتی بزرگ از خود نشان دادند و این ویژگی شهدای ۲۷ دی بود که نام و یاد آنها را برای همیشه ماندنی کرد.

وی با بیان این‌که شهدا را نباید مرده بشماریم بلکه آن‌ها همواره زنده بوده و در پیشگاه خداوند متعال روزی داده می‌شوند، اظهار کرد: شهدای ۲۷ دی از ویژگی خاصی برخوردارند، در سال ۶۵ امام (ره) در پیامی جبهه را مسئله‌ اصلی کشور مطرح کردند، روز به روز فشار جنگ افزایش می‌یافت، در این حال وزارت علوم طرحی برای دانشجویان تعریف کرد که در آن دانشجویان می‌توانستند شش ماه از خدمت سربازی خود را به جبهه اعزام شوند و دانشجویان بعد از این طرح جهت اعزام به جبهه‌ها بسیج شدند.

مجیدی ادامه داد: جلسه‌ای در قرارگاه با حضور مسئولان صنایع کشور و شهید حاج بهروز پورشریفی و شفیع‌زاده تشکیل شد، این جلسه شروعی برای تولید ادوات جنگی در داخل شد و صنایع به فکر افتادند که چرا ما نمی‌توانیم برای تهیه ادوات از صنایع خود استفاده کنیم.

رئیس دانشگاه تبریزادامه داد: زمان جنگ فشارهایی از جمله بمباران و ترور روی کشور بود، ولی اکنون در بهترین وضعیت هستیم و امروز نیز به همکاری صنایع در این زمینه نیاز داریم.

وی با بیان این‌که دانشگاه تبریز اولین دانشگاهی بود که دانشجویانش آمادگی خود را برای حضوردر جبهه اعلام کردند، گفت: مسوولان وقت دانشگاه تبریز و سپاه پاسداران با شجاعت و با وجود فشارهای زیادی قبول کردند که دانشجویان به جای اعزام به جبهه در کارگاه کار کنند و جهاد دانشگاهی نیز مسئولیت اجرایی آن را بر عهده گرفت‌.

وی افزود: برای اکثر دانشجویان انجام این‌کار سخت بود؛ چرا که نمی‌توانستند بپذیرند در یک مکان بنشینند و مابقی دوستانشان در جبهه با عملیات جنگی درگیر شوند.

وی با بیان این‌که جهاد شهدای ۲۷ دی بسیار سنگین و بزرگ‌ بود، گفت: در یک مقطعی تحول عظیمی در دانشگاه تبریز و مسئولان وقت دانشگاه ایجاد شد و مسئولان وقت دانشگاه با فعالیت دانشجویان در راستای تولید ادوات جنگی موافقت کردند که دانشجویان دانشگاه تبریز در بمباران ۲۷ دی نتیجه‌ و اجر جهاد خود را با شهادت گرفتند.

وی اظهار کرد: شهدای ۲۷ دی دانشگاه تبریز تحول بزرگی را به وجود آوردند، امروز نیز دانشگاه باید در خدمت و رفع مسائل جامعه باشد و مانند شهدای ۲۷ دی، دانشگاه را به محفلی برای خدمت به جامعه تبدیل کنیم.

حجت الاسلام محمدانوری مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تبریز در این مراسم، با بیان این‌که شهدای ۲۷ دی ۶۵ در مشهدالشهدا، کار جهادی خود را پشت جبهه انجام داده و اجر و پاداش خود را با اخلاص گرفتند، اظهار کرد: دفاع مقدس به عنوان دانشگاهی بزرگ، دانشجویان و دانش پژوهان زیادی را تربیت کرد که شهدا گل سر سبد آن‌ بودند، شهدا از دانشگاه که محل علم و دانش آموزی بود، عبور کرده و با علم حقیقی جان خود را ایثار کرده و رسالت حقیقی خود را به انجام رساندند‌.

وی ادامه داد: از نظر عالمان حقیقی دانش وسیله‌ای برای رسیدن و تقرب به خداوند متعال است، شهدای ۲۷ دی توانستند دانش را بیاموزند و با خلوص نیت به نصرت الهی دست یابند.

حجت‌الاسلام انوری، با تاکید بر این‌که شهدا چراغ راه و الگوهای ما در زندگی هستند تا بتوانیم از دانش آموخته شده عبور کرده و به مرحله‌ی عمل و اقامه برسیم، بیان کرد: اگر انسان نتواند به دانش حقیقی دست یابد، دچار رخوت، تکبر و استکبار می‌شود.

وی تاکید کرد: شهدا نیازی به تجلیل و بزرگداشت و بزرگ شدن ندارند؛ چرا که آن‌ها همواره در اوج قرار دارند بلکه این ما هستیم که با یاد آن‌ها می‌توانیم توشه‌ای از آن‌ها اخذ کنیم.

مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تبریز با بیان این‌که پی بردن به رسالت خود بزرگ‌ترین وظیفه ما است، افزود: شهدا به رسالت خود، علم و درک پیدا کردند و این مهم ترین درس شهدا برای ما محسوب می‌شود، انسان در هر دوره‌ای وظیفه و رسالتی برعهده دارد، امروز حضور در جبهه‌های جهاد اقتصادی از وظایف ما است.

همچنین در این مراسم دکتر عیسی علیزاده معاون فرهنگی جهاددانشگاهی پیام دکتر طیبی رئیس جهاددانشگاهی را به مناسبت 27 دی روز شهدای جهاددانشگاهی را قرائت کرد.

در پایان این مراسم با اهدای لوح تقدیر از خانواده شهدا و بازماندگان حادثه بمباران دانشکده فنی دانشگاه تبریز تقدیر شد.

گفتنی است، مدیریت کارگاه مذکور در آن زمان بر عهده سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان‌شرقی بود.


نظر شما :