برگزاری نشست بررسی وضعیت آسیب‌های اجتماعی در ایران امروز

۲۶ مرداد ۱۴۰۱ | ۰۸:۰۳ کد : ۴۷۶۴۱ فرهنگی
نشست بررسی وضعیت آسیب‌های اجتماعی در ایران امروز، به همت مجمع مشورتی نظام مسائل گیلان با همکاری سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی گیلان برگزار شد.
برگزاری نشست بررسی وضعیت آسیب‌های اجتماعی در ایران امروز

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی گیلان، نشست بررسی وضعیت آسیب‌های اجتماعی در ایران امروز، به همت مجمع مشورتی نظام مسائل گیلان با همکاری سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی گیلان، با سخنرانی عباس نعیمی جورشری، جامعه‌شناس و پژوهشگر برگزیده کشور، ۲۴ مردادماه با حضور جمعی از مسئولان، دانشجویان، فرهنگیان و سازمان‌های مردم نهاد در سالن همایش هلال احمر استان گیلان برگزار شد.

نعیمی جورشری در این نشست به غیرمنسجم و غیرشفاف بودن آمار در حوزه آسیب‌های اجتماعی به عنوان یکی از دلایل ناکارآمدی مداخلات اشاره و اظهار کرد: برخی پژوهش‌ها و ارقام موجود، نشان‌دهنده تصاعدی بودن آسیب‌ها در یک دهه اخیر بوده‌اند.

وی با اشاره به ۵ ویژگی نسبتا مورد توافق آسیب‌های اجتماعی، تصریح کرد: این ۵ ویژگی‌ شامل توزیع نامناسب منابع، نسبی بودن، طبیعی بودن، محیطی و آموختنی بودن و جزئی بودن است.

جامعه‌شناس و پژوهشگر برگزیده کشور، ضمن اشاره به سه گونه آسیب‌های ساختاری، رفاهی و مجرمانه، مهم‌ترین مسائل و آسیب‌های اجتماعی ایران را که به نوعی ریشه و مادر سایر آسیب‌های اجتماعی هستند شامل درهم‌ریختگی و تضعیف قواعد اخلاقی، درصد بالای فقر، اعتیاد و الگوهای مصرف نو، بیکاری و حاشیه‌نشینی دانست و بیان کرد: همچنین، آسیب‌های نهاد خانواده نظیر خشونت و متارکه از دیگر آسیب‌های گریبان‌گیر جامعه امروز ایران هستند.

وی تاکید کرد: در این میان درهم‌ریختگی و تضعیف قواعد اخلاقی از آنجا که می‌تواند به بحران بی‌اعتمادی در جامعه ختم شود، کلان مسأله‌ی معیشت به‌عنوان بسترساز آسیب‌های بعدی و نیز آسیب‌های مجرمانه از آنجا که از مرز روابط بین فردی در جامعه به حریم امن خانواده کشیده شده و پناه افراد و اساس جامعه را دچار بحران کرده است، جای تأمل بیشتر دارند.

این جامعه‌شناس گیلانی با بیان این‌که آسیب‌های اجتماعی از ۳ رویکرد نظری زیست‌شناسانه، روان‌شناسانه و جامعه‌شناسانه قابل بررسی و ارزیابی هستند، ابراز کرد: نکته مهم آن است که تمام جوامع بشری دارای آسیب‌هایی هستند که می‌بایست کاهش و کنترل آن‌ها به‌عنوان امری ضروری موردتوجه قرار بگیرد. آسیب اجتماعی ، طبیعی جوامع بشری است لکن بحث بر مواجهه با آن، کنترل و مدیریت عقلانی آن دور از شعارگرایی است.

نعیمی جورشری با اشاره به راهکارهایی در این حوزه، گفت: تصحیح ساختارها و مکانیزم‌های موجود مبتنی بر پژوهش‌ها و نظرات کارشناسی، تشکیل مرکز مستقل آمار و پژوهش برای رصد، بررسی و پایش آسیب‌ها و تاثیر مداخلات و توجه به ظرفیت سمن‌ها و جوامع مدنی از جمله این راهکارها است. همچنین نقش‌آفرینی سمن‌ها به عنوان امری موثرتر و کارامدتر از مداخلات دولت محور مورد تاکید است.

در پایان این نشست نیز، حاضرین به پرسش و پاسخ و اظهار دیدگاه خود در خصوص موارد مطرح‌شده پرداختند.

این نشست به صورت همزمان در  سامانه یکپارچه رویدادهای فرهنگی به نشانی roytab.ir نیز برای علاقمندان پخش شد.


نظر شما :