سرپرست دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره):
جهاددانشگاهی قزوین، پیشگام تولید دانشبنیان و فناوریهای نوین است
سید علی قاسمزاده در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: از ارزشمندترین فعالیتهای علمی جهاددانشگاهی اثرگذاری این نهاد در ارتقای محصولات دانشبنیاد است. بهعنوان مثال این نهاد به صورت جهادی در برخی مباحث پزشکی همچون موضوع بند ناف و درمان بسیاری از بیماریها ورود کرده و پیشگام بوده است.
وی بابیان اینکه جهاددانشگاهی در مسیر شکوفایی است، افزود: این نهاد علمی میتواند بازوی علمی خوبی برای دانشگاهها و صنایعی باشد که میخواهند به کمک دانش به نوآوری، بازسازی و ارتقای کیفی محصولات خود بپردازند و در این مسیر میتواند به کمک نیروی جوان و باانگیزه توفیقات بیشتری کسب کند.
قاسمزاده تصریح کرد: بنده سالها پیش در عرصه علوم انسانی در انجام چند تحقیق ملی با جهاددانشگاهی همکاری داشتم و باید اقرار کنم بنیاد پژوهش محور بنده در جهاد دانشگاهی شکل گرفت.
وی بابیان اینکه جهاد دانشگاهی نهادی خوداتکا و انقلابی با رویکرد علمی است، افزود: استقلال جهاددانشگاهی موضوع مهمی است که باید به آن توجه داشت. این نهاد مکتبی باید بر روی پای خویش بایستد و از نظر من جهاددانشگاهی به معنی واقعی کلمه عینیتی از آموزش عالی جامعهمحور و اقتصاد بنیاد است.
سرپرست دانشگاه بینالملل امام خمینی (ره) ادامه داد: جهاد دانشگاهی تا به امروز با ابتکار و شناسایی نیازها در عرصههای مختلف خدمات ارزندهای برای استان به یادگار گذاشته است که توفیقات آن را میتوان در عرصههای ژنتیک، پزشکی، علوم دارویی و علوم انسانی مشاهده کرد.
وی با بیان اینکه دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) در تلاش است تا از ظرفیتهای جهاددانشگاهی بهره گیرد، اظهار کرد: در دانشگاه دفتری برای فعالیتهای علمی دانشجویی و اساتید وجود دارد که در تلاش هستیم با همافزایی جهاد دانشگاهی نسبت به ارتقای فعالیتهای علمی دانشجویی چون برگزاری کلاسهای تقویتی، نشستهای ادبی و هنری یا علمی و تحقیقاتی گام برداریم.
قاسمزاده تصریح کرد: فعالیتهای دانشگاهی بهترین زمینه برای تقویت روح، اعتمادبهنفس در دانشجویان و انتخاب مسیر موفقیت و پیشرفت در امور اجتماعی و شغلی است. ما از به نمایش گذاشتن توانمندیهای جهاد دانشگاهی در عرصههای مختلف در دانشگاه استقبال میکنیم.
وی با اشاره به اینکه برای تقویت جهاد دانشگاهی حمایت نهادهای دولتی و غیردولتی لازم و ضروری است، افزود: حمایت دستگاههای حاکمیتی در پیشبرد اهداف جهاد دانشگاهی نقش بسزایی دارند. حمایت حاکمیت به این معنی که دولت و وزارت علوم نقش بیشتری به این نهاد خلاق و چالاک در فعالیتهای فوقبرنامه دهد و در ایجاد پیوندهای بیشتر دانشگاه با جامعه کمک کند.
این مسئول گفت: جهاد دانشگاهی به سبب ماهیت رویکرد برونگرایانه یا اجتماعی، میتواند به توان و سرعت پیوند دانشگاه و اجتماع بیشتر کمک کند. مثلاً در بحث ارتباطات و رسانه واقعاً جهاد دانشگاهی موفقتر از هر نهاد دیگر دانشگاهی در استان عمل کرده است و میتوان از ظرفیتهای آن استفاده کرد.
وی ادامه داد: همچنین جهاد دانشگاهی قزوین کارنامه درخشانی در شبکه چاپ و نشر کتابهای دانشگاهی و عمومی دارد و قطعاً میتوان به کمک انتشارات دانشگاه و جهاد دانشگاهی آثار علمی و تخصصی بیشماری با ماهیت مخاطب پسندتر منتشر کرد.
سرپرست دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) عنوان کرد: در استان نیاز همافزایی بیشتر نهادهای غیردولتی اما برآمده از انقلاب اسلامی چون بنیاد مستضعفان و سازمانهای مردمنهاد انقلابی، محسوس است و نهادهای غیردولتی میتوانند از ظرفیتهای بازار سنجی، آیندهپژوهی و قدرت رسانهای جهاد دانشگاهی استفاده کنند.
وی در پایان تصریح کرد: ورود خیران علمی به عرصه حمایت و پشتیبانی از طرحهای جهاد دانشگاهی میتواند به پویایی و تخصص محوری این نهاد سازنده و آیندهدار کمک کند و لازم است در این زمینه نیز تمهیداتی سنجیده شود.
نظر شما :