کتاب « نظام حقوقی اصلاحات ارضی در ایران» منتشر شد

۰۲ مرداد ۱۴۰۱ | ۰۹:۱۴ کد : ۴۶۵۵۸ فرهنگی
کتاب « نظام حقوقی اصلاحات ارضی در ایران» به قلم دکتر علی محمودیان و به همت شعبه سازمان انتشارات جهاددانشگاهی چهارمحال و بختیاری منتشر شد.
کتاب « نظام حقوقی اصلاحات ارضی در ایران» منتشر شد

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی چهارمحال و بختیاری، کتاب « نظام حقوقی اصلاحات ارضی در ایران» به قلم دکتر علی محمودیان در754 صفحه در قطع وزیری، تألیف و به همت شعبه سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی استان وارد بازار نشر شده است. 
در معرفی این کتاب می‌خوانیم: «از آنجا که اصلاحات ارضی یک برنامۀ «پویش‌‌پذیر» است و در هر زمان با به وجود آمدن زمینه‌های آن می‌توان به اصلاحات ارضی دست زد، در شرایط فعلی که اصلاحات ارضی نتوانست نظام تولید زراعی کارآمد ایجاد کند که در آن کشاورزی از شکل سنتی به شکلی مدرن و خودکفا ارتقا یابد، باید پذیرفت که بی‌نیاز از انجام اصلاحات ارضی نیستیم؛ زیرا آنچه امروزه در کشاورزی می‌توان ملاحظه کرد، تنها رگه‌هایی از ترقی ناشی از پرتو «انقلاب سبز» دیرهنگام است تا اینکه اصلاحات ارضی سبب آن تحولات شده باشد. سیر برنامۀ اصلاحات ارضی این بود که از نقطۀ «تمرکز» مالکیت‌ها به «انفکاک» رسیده‌ایم و آنچه امروزه می‌توان گفت این است که اگر تمرکز مالکیت را مانع راه توسعۀ اقتصاد کشاورزی بدانیم و بخواهیم این مانع را مرتفع نماییم، لزوماً معنای چنین اقدامی به «انفکاک مالکیت»ها نخواهد انجامید؛ زیرا با انفکاک مالکیت‌ها نیز به توسعۀ کشاورزی دست نیافتیم. بنابراین به نظر می‌رسد اصولاً مقولۀ «مالکیت» در حوزۀ نظام اراضی را نمی‌توان یک «متغیر مستقل» در نظر گرفت. تصور اولیه این بود که مشکلات ناشی از کاهش تولید متأثر از عدم وجود مالکیت برای رعایا بود؛ ولی تجربۀ اصلاحات ارضی نشان می‌دهد از «بزرگ‌‌مالکان تن‌‌پرور» صرفاً «خرده‌‌مالکان متضرر» ساخته‌ایم که در اعطای مالکیت اندک به آنها در فرایند تسهیم اراضی، نه ضرر خود را (هزینه‌های زندگی) و نه ضرر جامعه (کاهش سطح و میزان تولید) را نتوانستند جبران کنند. بنابراین شاید نفس «مالکیت» عوامل در فرایند تولید زراعی، آن‌‌قدر هم که تصور می‌شد مهم نیست؛ زیرا مهم‌تر از «مالکیت» عوامل تولید در فرایند مزبور، «مدیریت» عوامل تولید است.» 
یاد آور می شود انتشارات جهاددانشگاهی چهارمحال و بختیاری که به صورت تخصصی در حوزه نشر دانشگاهی فعالیت می کند، تلاش می کند در کوتاه ترین زمان ممکن آثار دانشگاهیان و اساتید (اعم از تالیف و ترجمه و پایان نامه های شاخص دانشجویی) را به چاپ برساند و اساتید دانشگاهی و صاحب نظران و مولفان می توانند برای اخذ مشاوره در خصوص مراحل تالیف کتاب و چاپ آثار خود به دفتر انتشارات جهاد دانشگاهی استان واقع در دانشگاه شهرکرد- جنب دانشکده منابع طبیعی- معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی مراجعه کرده و یا با شماره 32320323یا 32320070 و در روزهای شنبه تا چهارشنبه هر هفته در ساعات 8 تا 16 تماس حاصل کنند. همچنین تارگاه jchb.ir برای کسب اطلاعات بیشتر اعلام می شود.
در ضمن برای تهیه کتابِ « نظام حقوقی اصلاحات ارضی در ایران» می‌توانید از درگاه اینترنتی 16book.ir اقدام به خرید کنید.

کلیدواژه‌ها: جهاد دانشگاهی چهارمحال و بختیاری انتشارات جهاد دانشگاهی چاپ کتاب