برگزاری همایش منطقه ای مدیریت پیشگیری و کنترل تهدیدات زیستی و بیولوژیک در کردستان

۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ | ۱۲:۲۸ کد : ۴۵۷
همایش منطقه‌ای «مدیریت پیشگیری و کنترل تهدیدات زیستی و بیولوژیک» ۲۴اردیبهشت ماه برگزار شد.
برگزاری همایش منطقه ای مدیریت پیشگیری و کنترل تهدیدات زیستی و بیولوژیک در کردستان

 

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی کردستان، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان و دبیر علمی همایش منطقه‌ای «مدیریت پیشگیری و کنترل تهدیدات زیستی و بیولوژیک» گفت: از بین آثار ارسالی به این همایش 8 اثر برای ارائه در این همایش برگزیده شده است.

هومن قصری، دبیر علمی همایش منطقه‌ای مدیریت پیشگیری و کنترل تهدیدات زیستی و بیولوژیک اظهار کرد:  پس از تدوین سند راهبردی پدافند غیرعامل در استان و با توجه به مرزی بودن کردستان و وضعیت کشورهای همسایه و به وجود آمدن مشکلات مزمن تنفسی و وقوع آنفولانزاهای مختلف برگزاری این همایش در دستور کار قرارگاه پدافند غیرفعال استان قرار گرفت.

وی افزود: در راستای فرهنگ سازی برای آماده سازی افکار عمومی باتهدیدات زیستی در ۶ حوزه انسانی، غذا،دام، آب، محیط زیست و منابع طبیعی برگزاری چنین همایش هایی می تواند اقدامی موثر باشد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان اعلام کرد: مهلت ارسال مقالات به این همایش تا 15 اسفندماه بود که به دلیل استقبال اندیشمندان و نخبگان علمی تا 31 فرودرین ماه تمدید شد.

قصری بحث پدافند غیرعامل را یکی از مسائل بسیار مهم جامعه دانست و بیان کرد: امروزه جنگ الکترونیکی و سایبری بزرگترین ضربه‌ها را به اقتصاد کشور وارد می‌کند.

وی با اشاره به اینکه با توجه به تهدیدات دشمن بحث زیستی و تهدیدات زیستی بسیار خطرناک تر از جنگ با سلاح های شیمیایی است، خاطرنشان کرد: تهدیدات زیستی به ویژه در بحث آلودگی آب و خاک به آسانی حذف نمی شود و اثرات آن سال‌ها بر اقتصاد کشور اثر می‌گذارد.

رییس جهاددانشگاهی کردستان بیان کرد: جهاددانشگاهی به عنوان مجری برگزاری این همایش تمام تلاش خود را برای اجرای هر چه بهتر و تاثیرگذارتر این همایش به کار برد.

سهراب‌نژاد با اشاره به کارهای مطالعاتی که در زمینه پدافند غیرعامل انجام شده و یا در حال انجام است، اعلام کرد: اصلاح طرح‌های جامع شهری با رویکرد پدافند غیرعامل، مکان یابی و بررسی طرح اسکان موقت شهری در راستای مدیریت بحران، طرح مقاوم سازی و اصلاح سازه ساختمان‌های دولتی، طرح اولویت‌بندی ساختمان‌های عمومی و دولتی استان جهت تغییر کاربری در مواقع بحران، هوشمندسازی ساختمان‌ها و معماری آنها و همچنین سبک‌سازی و صنعتی‌سازی جهت اسکان سریع پس از بحران از جمله طرح‌های مرتبط با حوزه پدافند غیرعامل در جهاد دانشگاهی است.

وی عنوان کرد: کارگروهی که در این گروه فنی و مهندسی وجود دارد در زمینه مسائل مرتبط با پدافند غیرعامل در حال حاضر بر روی عناوین مذکور در حال مطالعه است.

رییس جهاددانشگاهی کردستان تصریح کرد: در حوزه منابع طبیعی و زیستی هم کارهای خوبی در این نهاد علمی در حال انجام بوده که بخش‌هایی از آن هم به پایان رسیده است.

وی از بررسی علل معضل ریزگردها در استان توسط جهاددانشگاهی خبر داد و یادآورشد: بحث مطالعاتی آفات و سموم گیاهی و همچنین علل خشکسالی جنگل‌های بلوط منطقه زاگرس نیز از دیگر مباحث در حال بررسی جهاددانتشگاهی است.

مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری کردستان گفت: بر مبنای سیاست های شورای پدافند غیرعامل همایش سال آینده با محوریت آب و منابع و ذخایر زیرزمینی، شبکه های توزیع، تصفیه خانه‌های فاضلاب شهری و روستایی و در سال ۹۹ هم با تاکید بر حوزه‌های محیط زیست و منابع طبیعی و صیانت از   ذخایر ملی در کردستان برگزار می‌شود.

محمد رضایی، در همایش منطقه ای «مدیریت پیشگیری و کنترل تهدیدات زیستی و بیولوژیک» که در دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان برگزار شد، اظهار کرد: با تحولات هزاره سوم و بازتعریف مفاهیمی چون دارایی و منابع، انواع تهدیدات متصور و شیوه های جدید صیانت از منابع در برابر تهدیدات بیانگر آن است که امنیت پایدار کشورها علاوه بر آنکه تابعی از متغیرهای سخت افزاری است تحت تأثیر مولفه‌های نرم افزاری نیز قرار دارد.

رضایی بیان کرد: امسال در اولین سال برگزاری این همایش ها، همایش منطقه ای «مدیریت پیشگیری و کنترل تهدیدات زیستی و بیولوژیک» با هدف اطلاع رسانی و آگاه سازی جامعه هدف با رویکرد گفتمان سازی بومی، ایجاد حساسیت بین مدیران اجراییو نظارتی، شناسایی و اولویت بندی تهدیدات این حوزه، ایجاد فضای تعامل و تبادل تجربه بین مراکز دانشگاهی برگزار شده است.

وی خاطرنشان کرد: بر مبنای همین راهبرد همایش سال آینده با محوریت آب و منابع و ذخایر زیرزمینی، شبکه های توزیع، تصفیه خانه‌های فاضلاب شهری و روستایی و در سال ۹۹ هم با تاکید بر حوزه‌های محیط زیست و منابع طبیعی و صیانت از  ذخایر ملی در کردستان برگزار می‌شود.

معاون سیاسی و امنیتی استانداری کردستان بیان کرد: فرهنگ سازی و آموزش عمومی در زمینه به کاری گیری اصول پدافند غیر عامل در بخش‌های دولتی و غیر دولتی، پیش بینی مواد درسی در سطوح مختلف با موضوع پدافند غیر عامل و توسعه تحقیقات در این زمینه در راس امور باید قرار گیرد.

معاون سیاسی و امنیتی استانداری کردستان بیان کرد: فرهنگ سازی و آموزش عمومی در زمینه به کاری گیری اصول پدافند غیرعامل در بخش‌های دولتی و غیر دولتی، پیشبینی مواد درسی در سطوح مختلف با موضوع پدافند غیر عامل و توسعه تحقیقات در این زمینه در راس امور باید قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: زندگی انسان همواره با وقوع حوادث عجین شده که به  سرعت یک چشم بر هم زدن قادر است زندگی را دگرگون کند، در این راستا لزوم رعایت اصول پیشگیرانه می تواند کار  موثری باشد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اعلام اینکه فناوری کافی برای شناسایی سلاح‌های بیولوژیکی وجود ندارد، گفت: تنها راه مقابله با حمله بیوتروریستی که با استفاده از سلاح زیستی انجام می‌شود، استفاده از اقدامات پدافند غیرعامل است.

وی افزود: در پدافند عامل با استفاد ه از تسلیحات از خود دفاع می کنیم و اما در پدافند غیرعامل اقدامات احتیاطی را در قالب پیشگیری استفاده می‌کنیم.

واحدی عنوان کرد: در پدافند غیرعامل تمهیدات و اقداماتی را از قبل انجام می‌دهیم که اگر آفتی از جانب دشمن بود، در مقابل آن آسیبی نبینیم و یا کمتر آسیب ببینیم.

وی با تأکید بر اینکه تفرقه و پراکندگی امکانات به عنوان یکی از اقدامات موثر در کاهش آسیب در پدافند غیرعامل است، تصریح کرد: نباید مسائلی را که برای ما ارزش هستند و برای دشمن هدف، در یک جا متمرکز کنیم چراکه موقعیت آسیب‌پذیری ما را بیشتر می‌کند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان اعلام کرد: تلاش کنیم کانون‌های تصمیم‌گیری، قدرت، ثروت و دفاعی و تسلیحات را دور هم نچینیم تا با یک حمله دشمن تمام توانمان را از دست بدهیم.

واحدی ادامه داد: تولید واستفاده و انتشار سلاح بیولوژیکی بسیار ارزان‌تر  از بمب اتم بوده و کم‌تر هم احساسات جهانیان را بر می‌انگیزد و البته استفاده از این سلاح‌ها تاحدودی برای تروریست‌ها بی‌خطر است.

وی با اعلام اینکه فناوری کافی برای شناسایی سلاح‌های بیولوژیکی وجود ندارد، خاطرنشان کرد: تنها راه مقابله با حمله بیوتروریستی که با استفاده از سلاح زیستی انجام می‌شود، استفاده از اقدامات پدافند غیرعامل است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان با اشاره به اینکه یکی از نقاط ضعف کشور ما آب است، یادآور شد: منابع آب کشور را کسی محافظت نمی‌کند و هیچگاه به صورت روزانه از آب‌های که از طریق مرز وارد کشور می شود نمونه برداری نمی کند لذا یکی از رسالت‌های دانشگاه علوم پزشکی باید این امر باشد.

 

 

 

 

 


نظر شما :