با تلاش پژوهشگران جهاددانشگاهی زنجان محقق شد؛

ساخت سامانه پایش و نظارت برخط وسایط نقلیه

۱۹ دی ۱۳۹۷ | ۱۰:۱۷ کد : ۴۵۵۸ تاپ خبر
رییس جهاددانشگاهی استان زنجان، از ساخت سامانه پایش و نظارت برخط وسایط نقلیه توسط جهادگران جهاددانشگاهی استان زنجان خبر داد.
ساخت سامانه پایش و نظارت برخط وسایط نقلیه

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان زنجان ، کامران جعفری با بیان اینکه جهادگران زنجانی در مرکز خدمات تخصصی فناوری اطلاعات و ارتباطات جهاددانشگاهی استان زنجان، سامانه سامانه پایش و نظارت برخط وسایط نقلیه را طراحی و ساخته‌اند، اظهار کرد: با توجه به اهمیت ویژه و مزایای غیرقابل انکار سیستم‌های ردیابی و موقعیت‌یابی و نیز تاثیر به‌سزای استفاده از این‌گونه سیستم‌ها در بهینه شدن کیفیت نظارت و مدیریت ناوگان حمل و نقل، حرکت خودروها، افراد یا اشخاص (کودکان و سالمندان) و یا هر شیء متحرک دیگر، جهاددانشگاهی زنجان دستگاهی را جهت ردیابی و تعیین موقعیت جغرافیایی طراحی، تولید و ارائه کرده که در آن ترکیبی از سیستم‌های و فناوری‌هایی همچون موقعیت‌یاب جهانی (جی‌.پی‌.اس) جی‌.پی‌.ار‌.اس و جی‌.اس‌.اس‌.ام به‌کار گرفته شده است.

وی تصریح کرد: با راه‌اندازی این سیستم موقعیت‌ مکانی اشخاص، خودرو و ... از طریق یک مرکز عملیاتی قابل تعیین و قابل ردیابی خواهد شد. مسئول سیستم می‌تواند در هر زمان موقعیت جغرافیای آن‌ها را مشاهده کند و از آخرین اطلاعات حرکتی آن‌ها مانند موقعیت مکانی، جهت حرکت، میزان توقف، سرعت، مسافت طی شده و مطلع شود و استفاده‌کنندگان نیز می‌توانند به‌صورت گزارش خاص و متنوع از آن سوابق بهره‌مند شوند.

وی با بیان اینکه این سیستم علاوه بر سیستم نرم‌افزاری و سخت‌افزاری موقعیت‌یابی، امکان توسعه دارد، گفت: نصب سنسورهایی همچون سنسور دما و رطوبت و دو سنسور دیجیتال و بازار داخلی نیز از دیگر مواردی است که این دستگاه را متمایز کرده است.

جعفری در ادامه به مزایا و ویژگی‌های این دستگاه اشاره کرد و یادآور شد: استفاده از سیستم یکپارچه GSSM/GPRS/GPS، استفاده از قطعات مرغوب با استاندارد نظامی، به‌کارگیری از به روزترین فناوری MCU از نوع ARMcortex از امکاناتی است که در این دستگاه تعبیه شده است.

وی با بیان اینکه سخت‌افزار و نرم‌افزار این دستگاه در مجموعه جهاددانشگاهی استان زنجان تهیه شده است که نسبت به مشابه خارجی تفاوت‌هایی دارد، افزود: نظارت و پایش وسایل حمل و نقل برای ارائه آمار جامع متناسب با وسایل نقلیه از مزایای این دستگاه است و در همین رابطه همکاری با شهرداری زنجان آغاز شده است تا خودروهای خدمات شهری مجهز به دستگاه شود تا اطلاعات دقیق و برخط در اختیار مسئولان این نهاد قرار گیرد. این اطلاعات مدیران را قادر می‌کند تا تصمیمات دقیق‌تر و جامع‌تری نسبت به فعالیت‌های لجستیکی اخذ کنند.

جعفری با بیان اینکه شهرداری زنجان این اعتماد را به جهادگران جهاددانشگاهی زنجان کرد تا از توان داخلی برای ارائه خدمات بهتر به شهروندان استفاده کند، بیان‌کرد: حمایت و پشتیبانی شهرداری زنجان در اجرای این طرح راهگشای بسیاری از مشکلات پیش‌روی این طرح بود.


نظر شما :