برگزاری مراسم معارفه سرپرست جدید خبرگزاری ایسنا/ روند توسعه و پیشرفت ایسنا همیشگی باشد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، مراسم معارفه مهدی عرفاتی سرپرست جدید خبرگزاری ایسنا با حضور دکتر روحالله دهقانی فیروزآبادی رییس جهاددانشگاهی، دکتر حمیدرضا طیبی رییس پیشین این نهاد و مشاور فعلی رییس جهاددانشگاهی و مدیرعامل و اعضای پیشین و جدید هیات مدیره خبرگزاری ایسنا، یکشنبه 12 تیرماه در محل این خبرگزاری برگزار شد.
روند توسعه و پیشرفت ایسنا باید همیشگی باشد
رییس جهاددانشگاهی در این مراسم بابیان اینکه اگر ایسنا توانسته است در فضای سخت رسانهای فعلی موفق باشد به دلیل زحمات و حمایتهای رییس پیشین جهاددانشگاهی و همچنین مدیرعامل این خبرگزاری بوده است گفت: هیچوقت به توفیقات فعلی راضی نیستیم و این روند توسعه و پیشرفت در ایسنا باید همیشگی باشد.
دکتر دهقانی فیروزآبادی با تشکر از آقای عرفاتی برای قبول کردن مسئولیت خبرگزاری ایسنا گفت: امیدوارم با حضور ایشان روند خوبی که پیشازاین در ایسنا اتفاق افتاده بود ادامه یابد و توسعه پیدا کند و ایسنا کماکان بهعنوان رسانه نوآور، خوب و حرفهای در عرصه رسانههای مستقل کشور باقی بماند.
وی در ادامه با تاکید مجدد به پنج مورد از مأموریتهایی که در حکم سرپرست جدید خبرگزاری ایسنا با آنها اشارهشده است گفت: برنامهریزی و تلاش برای ارتقاء کیفیت و کمیت تولید خبر و محتوا با توجه به سه اصل خوب، مفید و امیدبخش بودن اولین مأموریت است و ایسنا با در نظر گرفتن سه اصل در شعار این خبرگزاری، مخابره اخبار خوب، مفید و امیدبخش، باید هم در کیفیت و هم در کیفیت اخبار تولیدی پیشرفت کند ؛ البته شاید نتوان هر سه موضوع را در کنار هم داشت، اما اخبار باید حداقل یکی از این سه موضوع را در برگیرد.
رییس جهاددانشگاهی بابیان اینکه موضوع بعدی بحث ساختار و مدیریت ایسنا بهگونهای است که افراد در بدنه این خبرگزاری امکان رشد داشته باشند ادامه داد: ساختار و مدیریت ایسنا باید به نحوی ارتقاء پیدا کند که افراد بتوانند در آن بهتر رشد و ترقی کنند؛ ایسنا باید فضای جانشینپروری و مدیر پروری هم برای این خبرگزاری و هم رسانههای دیگر داشته باشد.
وی افزود: بهینهسازی و ارتقاء ساختار و مدیریت این خبرگزاری برای نظارت بر سلامت و صحت اخبار و محتوا در حین توجه بهسرعت انتشار و استقلال رسانه مورد دیگری است که باید موردتوجه قرار گیرد.
دکتر دهقانی فیروزآبادی در ادامه به توجه ویژه و برنامهریزی برای ایجاد و توسعه نوآوری رسانهای و استفاده از فناوریهای جدید نرم و فرهنگی برای رویش و زایش، مجموعههای جدید در خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) تاکید ویژهای کرد و گفت: ایسنا اگر درزمانی توفیق پیداکرده است به آن دلیل بود که با نوآوری توانست از رسانههای تلهتکست و سنتی به فضای دیجیتال تبدیل شود و اگر این نوآوری مجدداً تکرار نشود در چند سال دیگر اثری از رسانههای کنونی نخواهیم دید.
وی بابیان اینکه ایسنا خبرگزاری و مولود جهاددانشگاهی است و باید رگههایی از مأموریتهای این نهاد در آن دیده شود افزود: جهاددانشگاهی ایسنا را از سرمایه خود میداند و این اتصال باید به نحوه خیلی خوبی در این خبرگزاری پیدا باشد.
دکتر دهقانی فیروزآبادی با اشاره به اینکه منظور از این اتصال آن نیست که ایسنا روابط عمومی و بلندگوی جهاددانشگاهی باشد ادامه داد: ایسنا باید یک جریان سازی در عرصه مأموریتهای جهاددانشگاهی انجام دهد و هرکسی با مشاهده آن این ارتباط معنایی را درک کند. یکی از مظلومیتهای جهاددانشگاهی این است که ایسنا باید بیشتر و بهتر با روشهای خاص خودش کمک میکرد تا جهاددانشگاهی، شناختهشدهتر و مؤثرتر باشد.
رییس جهاددانشگاهی بابیان اینکه سادهترین مرتبه این است که بگوییم رسانه این نهاد، خبرهای جهاددانشگاهی را پوشش دهد؛ اما بههیچعنوان به دنبال چنین چیزی نیستیم افزود: آنچه به آن تأکید میکنم این است که مأموریت جهاددانشگاهی کاملاً مشخص است و این نهاد مأموریت نوآوری در همه عرصههای پزشکی، فنی و مهندسی و فرهنگی در کشور را بر عهده دارد که از ایسنا انتظار داریم یک جریانسازی در راستای مأموریتهای جهاددانشگاهی ایجاد کند.
دکتر دهقانی فیروزآبادی با ذکر مثالی در این رابطه گفت: درزمینه نیاز کشور به حملونقل ریلی یا قطارهای پرسرعت، لازم نیست نامی از جهاددانشگاهی مطرح شود، اما این جریانسازی رسانهای، چشم و گوش مسئولان کشور در دولت، مجلس و وزارتخانههای مختلف را باز میکند و زمانی که این جریانسازی شکل بگیرد، خودبهخود جهاددانشگاهی منفعت خود را میبرد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه از هیات مدیره و مدیرعامل خبرگزاری ایسنا میخواهم که جلسههای هیات مدیره را بهصورت منظم برگزار کنند و سیاستگذاری کلان رسانهای در هیات مدیره انجام شود گفت: باید شاخصهای اندازهگیری کیفیت شامل حفظ استقلال و کیفیت، توسعه بازدیدکننده و ...، به شاخص تبدیل شوند و بتوانیم در چند سال آینده بگوییم که در همه شاخصها، ایسنا را رشد دادهایم.
دکتر دهقانی فیروزآبادی بابیان اینکه در این مسیر باید از تجربههای گذشتگان استفاده کنیم، زیرا تجربه با سختی به دست میآید و استفاده از تجربه دیگران، از تحمیل هزینههای زیاد جلوگیری میکند گفت: باید فضای مثبتاندیشی و رشد را نیز روز به روز بیشتر در ایسنا شاهد باشیم.
رییس جهاد دانشگاهی با قدردانی از هیات مدیره پیشین خبرگزاری ایسنا تأکید کرد: دوستان خوشنامی در این مجموعه حضور دارند و به همه دوستان حسن اعتماد را داریم، اما لازم است که هرچند سال یکبار جریان تازهای از دل خود جهاددانشگاهی به هیات مدیره اضافه شود و انشاءالله درنهایت به خیر مجموعه ایسنا ختم میشود.
ایسنا ارتباط خود را با بدنه کارشناسی جهاددانشگاهی بیشتر کند
دکتر طیبی، نیز در این مراسم بابیان اینکه به آقای عرفاتی، سرپرست جدید ایسنا خیرمقدم میگویم و از تلاشهای دکتر متقیان در مدت حضور در مجموعه ایسنا تشکر میکنم گفت: اگر بهعنوان رسانه بخواهیم نقش خود را ایفا کنیم، نباید نسبت به مشکلات بیتفاوت باشیم.
رییس پیشین جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه رسانه وظیفه دارد به مسائل و مشکلات ورود پیدا کند، اما نوع نقد باید بهگونهای علمی و کارشناسانه باشد که بوی سیاسی از آن استشمام نشود ادامه داد: آنچه مهم است و باید اثبات کنیم، این است که نگاه ما در رسانه، نگاه علمی و دلسوزانه است.
وی بابیان اینکه کارهای علمی و فناورانه زیادی در جهاد دانشگاهی انجام میدهیم و کارفرمای ما عموماً دولتهای مختلف، وزارتخانهها و سازمانها هستند افزود: رسانه وقتی میخواهد نقش خود را (برای نقد سازنده) ایفا کند، با مشکل مواجه میشود و این موضوع باید هوشمندانه حل شود. واقعاً میخواستیم ایسنا، بنگاه تبلیغاتی جهاد دانشگاهی نباشد، اما زمانی که ایسنا خبر یا نقدی را منتشر میکند، این موضوع روی کارهای جهاددانشگاهی اثر میگذارد و باید هوشمندانه با این موضوع برخورد و در این زمینه چارهاندیشی کرد.
دکتر طیبی با بیان اینکه آنچه مهم است و باید اثبات کنیم، این نکته است که نگاه ما، نگاهی علمی و دلسوزانه است؛ ادامه داد: باید نقد مسائل را در شرایط فعلی داشته باشیم و راهکارهای مناسب (برای حل مشکلات) ارائه دهیم تا بتوانیم مسئولیت خود را به درستی انجام دهیم.
وی با بیان اینکه ایسنا باید ارتباط خود را با بدنه کارشناسی جهاددانشگاهی بیشتر کند و از ظرفیتهای این نهاد در حوزههای مختلف تخصصی استفاده کند افزود: بسیاری از مسائل کشور را به راحتی میتوانیم نقد علمی کنیم، بدون اینکه بوی سیاسی از آن استشمام شود. بنابراین ارتباط تخصصی با بدنه تخصصی جهاد دانشگاهی باید تقویت و از این ظرفیت بیشتر استفاده شود.
رییس جهاددانشگاهی با بیان اینکه ایسنا، رسانه متعلق به یک نهاد علمی است و کار این نهاد، تبعیت از رهبری و حمایت از دولتهای منتخب مردمی است افزود: وظیفه داریم از دولت حمایت کنیم، اما حمایت به معنای نقد نکردن اشکالات نیست. به نظرم جایی که بهترین تخصص را برای نقد علمی مسائل کشور دارد، حوزههای تخصصی جهاد دانشگاهی هستند.
رییس سابق جهاددانشگاهی ضمن تشکر از زحمات علی متقیان در دوره حضور در مجموعه ایسنا، برای مهدی عرفاتی، سرپرست جدید این خبرگزاری آرزوی موفقیت کرد و از آمادگی برای همکاری با ایسنا خبر داد.
همچنین علی متقیان مدیرعامل پیشین خبرگزاری ایسنا نیز با تشکر از اعضای قبلی و جدید هیئتمدیره این خبرگزاری و با تشکر از دکتر طیبی به خاطر اینکه برای دو دوره مسئولیت ایسنا را به او محول کرده است به ارائه آماری از فعالیت کاریش در خبرگزاری ایسنا پرداخت و گفت: امانتداری و رعایت اخلاق از محورهای کار در ایسنا بوده است و متأسفانه در شرایط فعلی مسئولان باوجود هر مشکلی در اولین قدم رسانه را مقصر میدانند و سخنانشان را تکذیب میکنند.
مدیرعامل پیشین خبرگزاری ایسنا با بیان اینکه این خبرگزاری هنوز ویژگی دانشجویی بودنش را حفظ کرده است گفت: بدنه خبرنگاری ایسنا خیلی متحول میشود و خبرنگاران زیادی میآیند و میروند، اما همه خبرنگارانی که میآیند بدون استثنا از یک کانال وارد میشوند و هرکسی هم میرود نیز از همان کانال جایش پر میشود.
متقیان با بیان اینکه ایسنا خبرگزاری دولتی نیست، بلکه ایسنا خبرگزاری نظام جمهوری اسلامی ایران و تمام ارکان آن و ولیفقیه است ادامه داد: امیدوارم ایسنا بهتر و بالاتر از گذشته در خط نظام و حمایت از دولت، قوه قضاییه، قوه مقننه، نیروهای مصلح و تمام ارکان حاکمیت حرکت کند.
ضریب نفوذ ایسنا افزایش پیدا میکند
عرفاتی سرپرست جدید خبرگزاری ایسنا نیز در این مراسم تاکید کرد: «صریح و رک میگوییم ایسنا قرار است ایسنا بماند و با همدلی و همافزایی این رسانه مهم را تقویت میکنیم.»
سرپرست جدید خبرگزاری ایسنا با تقدیر از زحمات علی متقیان در مقام مدیرعامل پیشین ایسنا، خاطرنشان کرد: به آقای متقیان خداقوت میگوییم. ایشان فردی باایمان، متقی، صبور و دغدغهمند هستند و در سالهایی که ایشان را میشناسم جز محبت، صمیمیت، بزرگواری و دغدغهمندی نسبت به مردم و رهبری و انقلاب و نظام از ایشان چیزی ندیدیم.
عرفاتی با توصیف شرایط و اقتضائات نبرد رسانهای در دوره فعلی گفت: ما قرار است کار اقناعسازی مخاطب را انجام دهیم. رسانههای معارض تلاش دارند افکارعمومی را اغوا کنند و ما باید اقناع کنیم. آنها تخریب میکنند و ما باید بسازیم. تخریب یک ساختمان یک ساعت طول میکشد اما ساختنش دو سال زمان میبرد. در این عرصه استفاده از ظرفیتهای رسانهای و برندهای موجه مانند ایسنا امری راهبردی و مهم است.
عرفاتی نگاهش به ایسنا را اینگونه تشریح کرد: ایسنا در وضعیت خطیری که اشاره کردم، یک رسانه پرمخاطب، اثرگذار و دارای ضریب نفوذ بالا است و از این جهت اهمیتش از بسیاری رسانهها بیشتر است؛ چون ضریب اثرگذاری اش در فضای افکار عمومی و لایههای مختلف اجتماعی قابل توجه است.
این مدیر رسانه همچنین گفت: در این چند روز مطرح شد که قرار است تغییر و تحولاتی اتفاق بیفتد و از من سوال شد شما قرار است با ایسنا چهکار کنید؟ صریح و رک میگوییم ایسنا قرار است ایسنا بماند و با کمک همه ظرفیتهایش روز به روز اثرگذارتر شود.
عرفاتی در پایان صحبتهایش اظهار کرد: ایسنا میتواند در لایههای مختلف اجتماعی و فضای افکار عمومی، ضریب نفودش را توسعه دهد. حتما باید متناسب با این راهبرد، برنامهای عملیاتی و جدیتر طراحی کنیم که دوستان من در حال انجام این مهم هستند. این اتفاق فقط در طبقه ۶ ساختمان ایسنا نمیافتد، تمام عناصر و اجزای این سیستم رسانه ای، از خبرنگارها تا سردبیرها و مدیران و تمام بچهها ـ باید در این طراحی چشمانداز مشارکت کنند.
در این مراسم دکتر محمدحسین ایمانی خوشخو، دکتر سید عبدالحمید احمدی و مهندس علیرضا زجاجی اعضای سابق هیات مدیره این خبرگزاری در سخنانی به بیان دیدگاههای خود پرداختند.
گفتنی است پیشازاین رییس جهاددانشگاهی در احکامی دکتر عیسی علیزاده معاون هماهنگی و امور مجلس و دکتر محمدرضا دهقانی سرپرست جهاددانشگاهی یزد را بهعنوان اعضای جدید هیات مدیره خبرگزاری ایسنا منصوب کرد.
در این مراسم مقرر شد مراسم تکریم از خدمات علی متقیان مدیرعامل پیشین خبرگزاری ایسنا با حضور اعضای این خبرگزاری برگزار شود.
نظر شما :