نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی تاکید کرد:
لزوم حمایت دستگاههای اجرایی از فعالیتهای دانش بنیان جهاددانشگاهی/ تمرکز بر فرصتهای منطقهای
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، حجت الاسلام والمسلمین سیدعلیرضا عبادی، شنبه ۱۱ تیر در دیدار با سرپرست جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اظهار کرد:جهاددانشگاهی یکی از مصادیق بارز دستاوردهای انقلاب است که با "ما میتوانیم" شروع کرده و با "ما توانستیم" فعالیتش را ادامه میدهد.
وی افزود: دوران قبل از انقلاب استعمار برای اینکه مردم ما را از بسیاری از نقاط دنیا عقب نگه دارد توزیع مواد مخدر، رواج فحشا و منکرات، شرب خمر و سرگرمی را در دستور کار قرار داد، افزود: رشد علمی و رشد ابتکار و عملی را تنها در حدودی اجازه میداد که منافع آنان تامین شود؛ یعنی اگر فردی ابتکاری نشان میداد امنتیش به خطر میافتاد.
امام جمعه بیرجند بیان کرد: آزادی که آرمان و هدف انقلاب بوده، به همین معنی است که در انواع اهداف انسانی کسی مانع نشود که جهاددانشگاهی در این راستا بسیار خوش درخشیده و در قسمتهای مختلف موفقیتهای چشمگیری داشته و در حال ادامه دادن است که این موارد از برکات انقلاب است.
حجت الاسلام والمسلمین عبادی ادامه داد: بسیاری از این اقدامات نیازهای انسان را برآورده میکند که باید از دست هر فرد و نهادی هر کاری ساخته است، انجام شود چراکه رشد کشور در حوزه فعالیتهای این چنینی است.
وی با بیان اینکه اگر کشوری در این حوزهها وارد نشود مجموعه کشور رو به نابودی میرود، خاطرنشان کرد: در ردیف مجموعههای دانش بنیان، جهاددانشگاهی جایگاه ویژه خود را دارد و بر مسئولان واجب است این نهاد را حمایت کنند تا بتواند در تمامی حوزهها به خودکفایی 100 درصد برسد.
فعالیتهای جهاددانشگاهی کاربردی و دانش بنیان است
در ادامه مهدی ابراهیمی سرپرست جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه سرمایهای که در جهاددانشگاهی داریم به لحاظ تجهیزات و زیرساختها بسیار غنی است، اظهار کرد: سرمایه اصلی این نهاد نیروهای انسانی هستند؛ این نیروها سه ویژگی دارند که شاه کلید موفقیت جهاددانشگاهی در دوران پس از انقلاب و به عنوان یک نهاد کاملا انقلابی و برخاسته از انقلاب است.
ابراهیمی با بیان اینکه انقلابی بودن، متعهد بودن و متخصص بودن سه ویژگی اصلی نیروهای انسانی این نهاد است که باعث شده فعالیتهای شاخصی را انجام دهند، تصریح کرد: فعالیتهای جهاددانشگاهی کاربردی و دانش بنیان بوده و اگر این عامل وجود نداشت فعالیتها نیز دوامی نداشت.
وی ادامه داد: ارزشهایی که جهاددانشگاهی آنها را سرلوحه خود قرار داده، صیانت از اصول و ارزشهای انقلاب توجه به توسعه کشور و پایبندی به اخلاقیات بوده و ویژگی ممتاز جهاددانشگاهی که میتواند به عنوان الگویی برای باقی سازمانها باشد این است که این نهاد کمترین وابستگی را به بودجههای دولتی دارد.
سرپرست جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه اگر این حمایتها توسط مسئولان بیشتر شود سرعت کاری بیشتر خواهد بود، افزود: جهاددانشگاهی درکشور در چهار حوزه کاری فعالیت میکند و در هر مورد با تکیه بر دانش و توانمندی پژوهشگران خود در آن زمینه ورود پیدا کرده و به جامعه خدمت کرده است.
ابراهیمی با بیان این که یکی از حوزههای شاخص حوزه پزشکی است، اظهار کرد: در هر زمان که مقام معظم رهبری در رابطه با علم صحبت کردند، فرمایشاتی در خصوص پژوهشگاه رویان و سلولهای بنیادی داشته اند چراکه رویان افتخاری در حوزه سلامت بوده و دکتر آشتیانی که بنیانگذار این نهاد است اکنون به فرمایش مقام رهبری چندان شاخته شده نیست؛ در این راستا در جهاددانشگاهی استان از کتاب "روایت یک رویش" که در خصوص این استاد است فایل های صوتی آماده و در اختیار مدیران استانی قرار می گیرد که به صورت مستمر نیز ادامه دارد.
وی افزود: در این نهاد یکی از موضوعات مورد توجه مراکز درمان ناباروری در پژوهشگاه رویان و در پژوهشگاه ابن سیناست؛ بخش زیادی از بار موضوع ناباروری بر روی این دو مرکز است و استان خراسان جنوبی در موضوع سلولهای بنیادی با همکاری شرکت بن یاختههای رویان اقدام به ذخیره سازی نمونههای خون کرده و تاکنون بیش از ۹۰۰ نمونه خون بندناف در استان ذخیره سازی شده است.
سرپرست جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: یکی از دغدغههای مهم والدین تربیت فرزندان و بیماریهای آنان است که جهاددانشگاهی در هر دو حوزه وارد شده؛ در بحث بیماریها توجه به درمان ناباروری و سلولهای بنیادین داشته است.
وی افزود: در جهاددانشگاهی پژوهشکده تخصصی زخم و ترمیم بافت فعال بوده و آزمایشگاه تشخیص طبی نیز با همت مسئولان استان با رویکرد محرومیت زدایی در قاینات به بهره برداری رسیده و فعالیتهایش منحصر به آزمایشگاه نیست؛ در بحث ناباروری پیگیریهای خوبی انجام شده و با متولی گری پژوهشکده سرطان پستان معتمد جهاددانشگاهی دنبال این هستیم که یکی از نمایندگیهای شبکه ملی تشخیص زودرس و درمان سرطان پستان را در خراسان جنوبی راه اندازی کنیم.
ابراهیمی با بیان اینکه زمینه سازی و زیرساختهای اولیه توسط مسئولان استان رقم خواهد خورد، تصریح کرد: باتوجه به اینکه بیشترین آمار سرطان در بانوان سرطان پستان بوده و از لحاظ روحی و مالی هزینههای زیادی را بر فرد و خانواده تحمیل میکند؛ بنابراین بهتر است در استان مرکزی برای پیشگیری و درمان داشته باشیم.
وی افزود: جهاددانشگاهی در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی نیز فعال بوده و از سال ۹۵ مجموعهای را با نام مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی در نزدیکی شهرستان خوسف راه اندازی کرده که عمده فعالیتهای آن در این مکان بحث فرآوری است.
وی با بیان اینکه تاکنون ۱۷ فرآورده ثبت اختراع شده و گروههای پژوهشی متخصص برای این کار فعالیت دارند، اظهار کرد: شبکهای به نام بیرناب برای معرفی و فروش محصولات کشاورزی راه اندازی کردهایم و جدیدا بحث صادرات را کلید زدهایم تا شاهد اقدامات مفیدی باشیم.
سرپرست جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: حوزه علوم انسانی، اجتماعی و هنر حوزه دیگری از فعالیتهای چهارگانه است که به خصوص در بحث تربیت فرزند ورود پیدا کردهایم و معتقدیم چه خوب است که نسل آینده، جمعیتی پویا و قدرتمند باشد که در این راستا در حال اخذ موافقت اصولی مرکزی به نام مرکز مشاوره "به روان" با یک برنامه بلندمدت برای تربیت فرزندان هستیم.
وی تصریح کرد: حوزه دیگر فعالیتی ما، فرهنگ است؛ در این حوزه بزرگترین و اولین خبرگزاری قرآن کریم(ایکنا) در جهان اسلام مربوط به جهاددانشگاهی است که اخبار متنوعی را به زبانهای مختلف در جهان اسلام مخابره میکند.
سرپرست جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با اشاره به فعالیت خبرگزاری علم و فرهنگ و سیناپرس، افزود: در بطن جهاددانشگاهی، خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) فعال است که به فرموده مقام معظم رهبری اخبار خوب، مفید و امیدبخش را در این خبرگزاری منتشر میکنیم.
وی با اشاره به رویکرد آموزش و اشتغال در جهاددانشگاهی به عنوان موضوعات کلیدی، تصریح کرد: معتقدیم در هر منطقهای که چالشهای بیشتری داریم فرصتهایی داشتهایم که مورد بهره برداری قرار نگرفتهاند و ثروت بیشتری بوده که وارد جامعه ما نشده است.
ابراهیمی یادآور شد: تولیدی که به واسطه فعالیتهای دانش بنیان جهاددانشگاهی صورت گیرد، تولید اشتغال زا خواهد بود و با حمایتهای نهادها، پتانسیلهای جهاددانشگاهی بروز خواهد یافت.
نظر شما :