بازدید رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان از جهاددانشگاهی خراسان رضوی
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر رضا اقنوم در حاشیه این بازدید گفت: کارهای جدی و خوبی در جهاددانشگاهی خراسان رضوی انجام شده است و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان به عنوان مرکزی که بیشترین ارتباط تنگانگ با کشاورزی دارد آماده همکاریهای مشترک با جهاددانشگاهی در زمینه کشاورزی است.
رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی بر برگزاری کارگاههای آموزشی و نشستهای هم اندیشی بین این مرکز و جهاددانشگاهی خراسان رضوی تاکید و تصریح کرد: امیداوریم بتوانیم با همکاری و هم افزایی بین دو مجموعه بتوانیم از توانمندیهای علمی بیشتری استفاده کنیم.
وی با تاکید بر تشکیل کارگروههای مختلف برای همکاریهای مشترک بین جهاددانشگاهی خراسان رضوی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، ادامه داد: با وجود سرمایهگذاریهای خوبی که در مراکز پژوهشی انجام شده است، اما همچنان در برخی از فعالیتها، دچار مشکل میباشیم.
وی به فعالیت مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی در زمینه گیاهان دارویی اشاره کرد و افزود: توسعه در تولید گیاهان دارویی، میتواند یکی از زمینههای مشترک همکاری بین این مرکز و جهاددانشگاهی خراسان رضوی باشد.
وی با اشاره به فعالیت مرکز در خصوص ایجاد ارزش افزوده بر روی پیاز زعفران، بیان کرد: ایجاد ارزش افزوده در زمینه ضایعات گل زعفران نیز از دیگر زمینههای مشترک بین مرکز و جهاددانشگاهی خراسان رضوی است.
به گفته رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، زمینه توسعه روستا از دیگر فعالیتهای این مرکز میباشد، و این آمادگی در مرکز وجود دارد تا با جهاددانشگاهی خراسان رضوی در زمینه توسعه اقتصادی روستا و توسعه مشاغل روستایی نیز همکاری مشترک داشته باشیم.
در ادامه، دکتر حمیدرضا بیدخوری، معاون پژوهش و فناوری سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی بر فراهم آوردن شرایط به منظور استفاده از تجهیزات و امکانات و ظرفیتهای جهاددانشگاهی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی تاکید کرد.
وی با تاکید بر فعالیتهای مشترک تحقیقاتی در زمینه توسعه فناوری، ادامه داد: وجود کارفرمای مشترک همچون استانداری برای بحثهایی نظیر توسعه روستا برای هر دو نهاد پژوهشی ضروری است.
معاون پژوهش و فناوری سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی بر تشکیل کارگروههای چابک و جامع بین این سازمان و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی تاکید کرد.
در ادامه؛ دکتر شادی بلوریان، مدیر گروه پژوهشی افزودنیهای غذایی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی با اشاره به فعالیتهای این پژوهشکده، تصریح کرد: پیشگام و مرجع در توسعه علوم، فناوری و تجاری سازی فراوردههای غذایی سالم و فراسودمند چشم انداز پژوهشکده و انجام پژوهشهای منسجم و تقاضامحور در حوزه علوم و فناوری مواد غذایی با رویکرد ارتقای سطح فناوری، بهبود سلامت غذایی و پایداری محیط زیست از اهداف پژوهشکده است.
وی به زمینههای پیشنهادی مشترک بین پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی اشاره و تصریح کرد: تولید رنگ و آنتی اکسیدان طبیعی از ضایعات گل زعفران با هدف کاربرد در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی ، فرآوری ضایعات کشاورزی با استفاده از اکستروژن و فرآوری گیاهان دارویی از جمله این زمینه ها می باشد.
در ادامه، دکتر حمیدرضا پوریان فر، مدیر گروه پژوهشی زیست فناوری قارچهای صنعتی پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی جهاددانشگاهی خراسان رضوی رویکرد فعالیتهای پژوهشی این پژوهشکده را تولید محصولات دانش بنیان کم آب خواه با هدف افزایش بهرهوری آب و قابلیت رویکرد فعالیتهای پژوهشی را در راستای با توجه به کمبود منابع آبی، اشتغالزایی و همچنین تولید محصولات رژیمی و دارویی – درمانی عنوان کرد.
وی همچنین توجه به محیط زیست و ارزآوری از طریق صادرات با تکیه بر تامین منابع داخلی را از دیگر رویکردهای پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی دانست.
وی بهرهگیری از ضایعات کشاورزی برای بومی سازی فناوری تولید قارچهای دارویی، تولید کود زیستی خالص مایکوریزا بومی استان خراسان رضوی، تصفیه آب (حاوی فلزات سنگین و ریز مغذیها) با استفاده از ریز جلبکها، استفاده از آبهای شور در تولید ریز جلبک، تامین فرمولاسیون جیره غذایی آبزیان و طیور با استفاده از ریزجلبک، تولید ارقام موتانت گیاهان زینتی، تولید نیمه صنعتی ترکیبات اولیه دارویی گیاهی و قارچی، تولید تجاری نشاء استاندارد گیاهان زینتی و پایههای درختان مثمر و همکاری در قالب خدمات آزمایشگاهی رایگان را از موضوعات قابل همکاری با مرکز تحقیقات کشاورزی با این پژوهشکده بر شمرد.
گفتنی است، رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی و هیات همراه از شرکت دانش بنیان افزونه، پایلوت تولید قارچ خوراکی –دارویی ارینجی، پژوهشکده گردشگری، پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی و پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی بازدید کردند.
نظر شما :