همایش ملی عناب؛ روزنهای به سوی اشتغالزایی در خراسان جنوبی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، در پی برگزاری همایش ملی عناب در اردیبهشت ماه 98، اعضای کمیته همایش با مسوولان و اعضای کمیته راهبردی همایش دیدار و گفت و گو می کنند .
در این گزارش اشاره ای به سخنان غلامرضا قوسی رییس جهادکشارزی خراسان جنوبی و هادی سلامی مدیرکل فرودگاه های استان داریم.
غلامرضا قوسی رییس جهادکشاورزی خراسان جنوبی گفت: همایش ملی عناب یک کار ارزشمند در استان است.
وی با اشاره به اینکه در خراسان جنوبی شرایط اقلیمی خاصی حاکم است و 18 سال خشکسالی ما را به سمت محصولات کم آببر سوق می دهد، بیان کرد: خراسان جنوبی مشهور به سرزمین طلای سرخ به واسطه عناب زرشک و زعفران است که فرآوری آن نیز باید در استان صورت گیرد .
قوسی با بیان اینکه همه باید مراقب این سرمایه باشیم و آن را تبدیل به ارزش افزوده و درآمد ارزشمند کنیم، تصریح کرد: اولویتهای جهادکشاورزی همانند جهاددانشگاهی اشتغال، درآمد و بهبود وضعیت اقتصادی است.
وی با بیان اینکه در خراسان جنوبی باید اقداماتی انجام گیرد که وضعیت درآمدی تولیدکنندگان بخش کشاورزی افزایش یابد، اظهار کرد: تحقیقات باید منطبق با نیازهای جامعه باشد و جهاددانشگاهی در این راستا خوب عمل کرده است.
خواسته ما ورود جهاددانشگاهی به مباحث کشاورزی است
رییس جهادکشاورزی خراسان جنوبی تصریح کرد: در بحث کشاورزی خواسته ما ورود جهاددانشگاهی به مباحث کشاورزی است و باید بین این دو نهاد تعامل و همکاری وجود داشته باشد.
قوسی بیان کرد: در خراسان جنوبی مساله فرآوری عناب و صنایع تبدیلی آن را باید حل کنیم و در کنار افزایش تولید باید به افزایش کیفیت و فرآوری نیز توجه داشته باشیم.
رییس جهادکشاورزی خراسان جنوبی یادآور شد: باید روی محصولاتی که خود را با شرایط خراسان جنوبی سازگار کرده برنامه ریزی کنیم و همایش عناب میتواند در این زمینه بسیار اثرگذار باشد.
های استان در خصوص همایش ملی عناب، اهداف و رویکردهای آن گفت: خراسان جنوبی تولید کننده انحصاری عناب در ایران است.
وی ادامه داد: عناب به صورت تازه و خشک شده، به عنوان میوه و خشکبار همچنین به عنوان گیاه دارویی قابلیت مصرف دارد.
همایش ملی عناب فرصتی در ایجاد توسعه پایدار
هادی سلامی، مدیرکل فرودگاه های استان نیز در این دیدار با اشاره به اینکه از ظرفیت های خراسان جنوبی استفاده نشده است، گفت: پرداختن به گیاهان دارویی به ویژه محصولات استراتژیک می تواند برای استان توسعه پایدار ایجاد کند.
وی همایش ملی عناب را فرصتی ویژه در معرفی پتانسیل های استان به خصوص عناب دانست و با اعلام حمایت از برگزاری این همایش یادآور شد: امیدواریم این اقدام موجب اشتغال زایی و بهره وری مناسب از عناب شود.
نظر شما :