سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی؛ نقش آفرین، موثر و کارساز در سطح استانی و ملی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی به عنوان یکی از واحدهای فعال و موثر، فعالیتهای خود را از نخستین سالهای شکل گیری این نهاد در حوزههای پژوهش و فناوری، فرهنگی و آموزشی آغاز کرد.
این سازمان با توسعه فعالیتها به عنوان پلی میان دانشگاه و جامعه توانست به عنوان یکی از مراکز نقش آفرین، موثر و کارساز در سطح استانی و ملی تبدیل گردد.
براساس چشم انداز ده ساله، جهاددانشگاهی خراسان رضوی، با شکوفایی استعدادها و ظرفیتهای خویش در پژوهش، آموزش و فرهنگ برآن است در سطح ملی، استانی و جهادهای دانشگاهی،به واحدی الگو و نمونه تبدیل گردد.
فعالیتهای سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی در حال حاضر در حوزه های پژوهش و فناوری، مراکز خدمات تخصصی پزشکی، فرهنگی، آموزشی، مرکز آموزش عالی علمی – کاربردی جهاددانشگاهی مرکز مشهد و موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاددانشگاهی مرکز کاشمر می باشد.
یکی از اولویتهای مهم جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، بسط پژوهشهای توسعهای، کاربردی و ارایه خدمات تخصصی مورد نیاز جامعه میباشد. معاونت پژوهش و. فناوری جهاددانشگاهی خراسان رضوی با هدف ارایه خدمات تخصصی وانجام طرحهای تحقیقاتی کاربردی و بهرهبرداری از یافتههای علمی آن در جهت تولید ثروت از فناوریهای کسب شده فعالیت خود را همگام با دیگر واحدهای جهاد دانشگاهی آغاز کرد. رفع نیازهای جامعه. تولید دانش فنی بومی و گسترش مرزهای دانش، گسترش و اشاعه فرهنگ پژوهش، ارایه دستاوردهای علمی در قالبهای کارآمد و از جمله اهداف این معاونت میباشد.
ایجاد ارتباط مؤثر با نهادها، سازمانها و دستگاههای دولتی و خصوصی حاضر در جامعه در جهت رفع نیازهای پژوهشی و مطالعاتی آنان و حل بخشی از مشکلات جامعه و تولید دانش فنی از وظایف دیگر این معاونت است.
معاونت پژوهش و فناوری این سازمان از لحاظ ساختار تشکیلات فعالیتهای خود در 4 حوزه پزشکی،کشاورزی، علوم انسانی و فنی مهندسی را در قالب پژوهشکدهها،گرو ههای پژوهشی و مرا کز خدمات تخصصی انجام میدهد و در حال حاضر مشتمل بر 3 پژوهشکده،15 گروه مصوب پژوهشی و 6 مرکز خدمات تخصصی میباشد.
پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی در سال 1386 تأسیس گردید. این پژوهشکده شامل سه گروه پژوهشی فرآوری مواد غذایی، افزودنیهای غذایی و کیفیت و ایمنی مواد غذایی میباشد.
جهاددانشگاهی خراسان رضوی بر مبنای اهداف کلان این نهاد انجام طرحهای کاربردی و پیاده سازی نتایج طرحهای تحقیقاتی خود را در دستور کار قرار داده است. با نگاهی به چرخه علم و فناوری در کشور و بازنگری در برنامههای پژوهشی، تولید محصولات آزمایشگاهی در مقیاس پایلوت حلقه مفقودهای در تکمیل دانش فنی و تجاریسازی محصولات می باشد. از این رو پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی اقدام به احداث و را هاندازی پایلوتهای تحقیقاتی و نیمه صنعتی نموده است.
پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی که شامل گروههای پژوهشی جامعه شناسی گردشگری، برنامهریزی گردشگری و اقتصاد شهری میباشد، با اولویت گردشگری مذهبی در سال 1390 تأسیس گردید.
پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی که شامل گروههای زیست فناوری قارچهای صنعتی؛ بیوتکنولوژی گیاهان زینتی و ریزسازوارههای صنعتی در سال 1392 تاسیس گردید.
گروههای پژوهشی مواد؛ بیو مواد ؛ نانو مواد؛ ایدز، هپاتیت و HTLV . پزشکی ترمیمی و سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی از دیگرگروههای فعال این معاونت میباشند.
مرکز خدمات تخصصی فنی و مهندسی، مرکز خدمات تخصصی تولید اسپاون قارچهای خورا کی، مرکز خدمات تخصصی مشاوره و روانشناسی و مرکز خدمات تخصصی گردشگری از دیگر مرا کز معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی خراسان رضوی هستند.
جهاددانشگاهی خراسان رضوی در راستای استفاده از دستاوردهای علمی به منظور افزایش سطح سلامت جامعه، اقدام به ایجاد مرکزی تحت عنوان "مرکز سلول درمانی" جهاددانشگاهی خراسان رضوی نموده است تا با انجام کارآزماییهای بالینی در خصوص سلولهای بنیادی و در نهایت استفاده از آنها در درمان بیماریهای صعب العلاج، به توسعه آن در سطح عمومی نیز کمک نماید.
این مرکز هم اکنون زیر نظر گروه پژوهشی سلولهای بنیادی و پزشکی ساختی فعالیت مینماید و در نظر است با طرح توسعه این حوزه و تشکیل شورای راهبردی توسعه فعالیت های سلولی و مولکولی در آینده به عنوان یک مرکز خدمات تخصصی پژوهشکده پزشکی مولکولی و ترمیمی ادامه فعالیت نماید.
مرکز خدمات تخصصی تشخیص طبی و آسیب شناسی از اولین مرا کز تأسیس شده در جهاددانشگاهی خراسان رضوی است که چهار آزمایشگاه تشخیص طبی شامل آزمایشگاه مرکزی، آزمایشگاه شماره 2، آزمایشگاه نیشابور، آزمایشگاه گناباد، مرکز مشاوره ژنتیک، درمانگاه داخلی و مرکز خدمات تخصصی دندانپزشکی زیر نظر این مرکز فعالیت میکنند.
جهاددانشگاهی خراسان رضوی فعالیت مرکز خدمات تخصصی تشخیص طبی خود را به منظور ارایه خدمات آزمایشگاهی مطلوب و در جهت بهره مندی هرچه بیشتر مردم به ویژه قشر کمتر برخوردار جامعه، به طور رسمی در سال 1360 با راه اندازی اولین آزمایشگاه تشخیص طبی خود در ساختمان هلال احمر، واقع در خیابان رازی مشهد آغاز نمود.
استقبال گسترده بیماران، کشف توان علمی و تخصصی این مرکز، حمایت و تشویق دانشگاه علوم پزشکی و دیگر مسئولان استان، جهاددانشگاهی خراسان رضوی را بر آن داشت تا به راه اندازی دو آزمایشگاه دیگر در شهرستانهای نیشابور و گناباد در سال 1366 و نیز آزمایشگاه دیگری در منطقه طلاب شهر مشهد در سال 1373 اقدام نماید. از جمله وجوه تمایز این مرکز نسبت به دیگر آزمایشگاهها به ویژه آزمایشگاههای خصوصی، میتوان به استفاده از تعرفههای دولتی درکنار ارایه خدمات تخصصی با تجهیزات پیشرفته اشاره نمود که در برخی حوزهها آن را به مرکزی نمونه تبدیل کرده است.
یکی از مهم ترین مشکلات موجود در حوزه توسعه فناوری در کشور ایران نبود ارتباط منسجم و اثر بخش بین مرا کز علمی و صنعت میباشد که نمود آن در عدم توفیق مرا کز علمی در تجاریسازی یافتههای پژوهشی مشاهده میشود.بنابراین جهاددانشگاهی خراسان رضوی با درک این موضوع مرکز توسعه نوآوری را با هدف توسعه فناوریهای بومی و همچنین تولید ثروت مبتنی بر اقتصاد دانش بنیان ایجاد کرده است. این مرکز تسهیل کننده فرآیند تبدیل یافتههای پژوهشی به محصولات و خدمات جدید ) ایده تا پدیده ( میباشد.
جهاددانشگاهی خراسان رضوی به عنوان نهاد مولود انقلاب اسلامی در دانشگاهها از تاسیس تا شکوفایی و کمال امروزین خود، یک ویژگی مشهود داشته است و آن حضور مستمر نیروهای جوان و دانشجویان انقلابی در این نهاد است که امور آن را در سطوح مختلف تمشیت کرده و گرچه بعد از قریب به سه دهه، نسل دیروزآن دیگر به ظاهر از جوانی فراتر رفتهاند، اما به تدبیر آنان و حضور مستمر و شایسته جوانان مومن، این نهاد کما کان توانسته جوانی و پویایی خود را حفظ کند.
معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان رضوی ابتدای تاسیس همواره با اعتماد به دانشجویان؛ حضور آنان را در تمامی فعالیتهای خود تدارک دیده و از رهگذر آن تا کنون توانسته است علاوه بر انجام دهها فعالیت فرهنگی بخش زیادی از نیروی انسانی موثر خود را از این راه تامین کرده است و اغراق نیست که گفته شود بخش اعظمی از سرمایه معنوی و مادی امروز این نهاد محصول دیروز و امروز پیمودن همین راه است.
انتشارات، خبرگزاری ایسنا و ایکنا، مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا)، سازمان دانشجویان، فرهنگسرا از جمله حوزه های تحت پوشش این معاونت می باشند.
جهاد دانشگاهی با بیش از سه دهه تجربه ارزشمند آموزشی یکی از معتبرترین مراکزی است که با درک اهمیت آموزشهای کوتاه مدت وکشف نیازهای آموزشی جامعه، مسئولانه به ارایه خدمات آموزشی مبادرت مینماید و با جلب اعتماد و استقبال دهها هزار نفری مردم در استان امیدوار است بتواند گامهای موثری درتوانمندسازی و رشد و اعتلای جامعه بردارد.
در حال حاضر 4 مرکز در سطح شهر مشهد و یک مرکز در شهرستان نیشابور و یک مرکز در کاشمر در حال فعالیت می باشند.
موسسه آموزش عالی علمی _کاربردی جهاددانشگاهی مرکز مشهد در مجتمع آموزشی _فرهنگی دکتر علی شریعتی با زیر بنای 12000 متر مربع، قرار دارد. این مرکز که دارای 50 کلاس، 16 آزمایشگاه و 18 کارگاه می باشد، فعالیت خود را از سال1377 با 16 دانشجو در مقطع کاردانی نرم افزار کامپیوتر شروع نمود و ا کنون با داشتن 33 رشته در مقطع کارشناسی ناپیوسته و 17 رشته در مقطع کاردانی ناپیوسته ترمی، فعالیت می نماید.
ساختمان شماره 2 این مرکز همزمان با راه اندازی مجتمع فرهنگی- ورزشی و آموزشی اندیشه واقع در در اندیشه 83 که دارای سالن ورزشی مجهز به گنجایش 400 نفر و ساختمان آموزشی با 14 کلاس آموزشی به گنجایش هر کلاس 50 نفر و 2 کارگاه مجهز رایانه می باشد راه اندازی گردید
موسسه آموزش عالی و مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی کاشمر در سال 1373 با دریافت مجوز تأسیس مؤسسه آموزش عالی از وزارت علوم برای اولین بار در مقطع کاردانی در دو رشته حسابداری و تولیدات گیاهی موفق به پذیرش دانشجو شد. به دنبال آن در سال 1376 با اخذ مجوز برگزاری دورههای علمی - کاربردی از وزارت علوم موفق به پذیرش دانشجو در دو رشتۀ کاردانی تکنولوژی گیاه پزشکی و گیاهان دارویی شد. از سال 1381 تا کنون نیز با پیشنهاد دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی زیر نظر واحد مشهد مدیریت می شود.
هم ا کنون این مرکز 2750 متر مربع فضای آموزشی)شامل 13 کلاس درس، 7 آزمایشگاه تخصصی و 2 مرکز تخصصی کامپیوتر و فضای اداری( و 53000 متر مربع فضای تحقیقاتی و پژوهشی)مزرعه تحقیقاتی بهاریه و خلیل آباد( با 27 رشته در زمینه های کشاورزی )شامل گیاه پزشکی , تولیدات باغی , زراعی( مدیریت بازرگانی , علوم تربیتی , حسابداری و کامپیوتر در مقطع کاردانی، کارشناسی )ناپیوسته , پیوسته( و یک رشته کارشناسی ارشد حشره شناسی با 1380 دانشجو با یک مدیریت واحد فعالیت می کند.
نظر شما :