رییس جهاددانشگاهی در اولین کنگره بین المللی علوم تولید مثل کشورهای وانا:

جهاددانشگاهی دارای تجربیات ارزنده‌ای در زمینه پزشکی تولید مثل است/تلاش این نهاد برای رشد دانش در جوامع اسلامی

۱۸ خرداد ۱۴۰۱ | ۱۰:۵۰ کد : ۴۴۷۸۷ تاپ خبر
دکتر روح الله دهقانی فیروزآبادی رییس جهاددانشگاهی در اولین کنگره وانا اظهار کرد: تجربیات ارزنده‌ای که در موضوع پزشکی تولید مثل در جهاددانشگاهی کسب شد منجر به ورود محققان و متخصصان متعهد این نهاد به عرصه های علمی همانندسازی علوم سلول های بنیادی، سلول درمانی و ژن درمانی و درمان های جدید در بیماری های صعب العلاج مانند سرطان شد.
جهاددانشگاهی دارای تجربیات ارزنده‌ای در زمینه پزشکی تولید مثل است/تلاش این نهاد برای رشد دانش در جوامع اسلامی

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، اولین کنگره بین المللی علوم تولید مثل کشورهای وانا به همت پژوهشگاه رویان و همکاری سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، با حضور 25 کشور اسلامی در زمینه‌ تازه‌های علمی و پزشکی و به منظور تبادل اطلاعات و دانش در حوزه ناباروری از امروز 18 خرداد ماه آغاز و تا 19 خرداد ماه در مشهد ادامه خواهد یافت.

دکتر روح الله دهقانی فیروزآبادی رییس جهاددانشگاهی در ارتباط مجازی با این کنفرانس اظهار کرد: خداوند را شاکریم که به جهاددانشگاهی فرصتی را داد تا در مسیر درمان ناباروری قدم‌هایی را بردارد که حاصل تلاش این جهادگران پرچم داری علم و دانش و همچنین خدمت درمان به خانواده‌های نابارور در سطح کشور و در منطقه است.

وی با اشاره به این که در دهه 60 بیماران با هزاران مشکل برای درمان به خارج از کشور می رفتند که امروز نه تنها بیماران به خارج نمی روند بلکه میزبان قابل توجهی از بیماران خارج کشور نیز هستیم، افزود: جهاددانشگاهی امروز در ده ها استان کشور مرکز درمانی داشته و سهم به سزایی را از ارایه این خدمات به دوش می کشد.

رییس جهاددانشگاهی بیان کرد: در این نهاد نه تنها به موضوع خدمات تخصصی پرداخته شده بلکه برای پژوهش و آموزش این علم و توسعه و گسترش آن در کشور و منطقه گام های موثری در پژوهشگاه های رویان و ابن سینا و هم چنین مراکز تحقیقاتی علوم مرتبط جهاددانشگاهی برداشته شده است.

دکتر دهقانی فیروزآبادی در رابطه با تجربیات جهاددانشگاهی در حوزه پزشکی تولید مثل اظهار کرد: تجربیات ارزنده‌ای که در موضوع پزشکی تولید مثل در جهاددانشگاهی کسب شد منجر به ورود محققان و متخصصان متعهد این نهاد به عرصه های علمی همانندسازی علوم سلول های بنیادی، سلول درمانی و ژن درمانی و درمان های جدید در بیماری های صعب العلاج مانند سرطان شد.

وی افزود: خوشحال هستیم که تلاش این عزیزان در سطح جهانی به خوبی دیده شد و پس از ثبت اولین رده سلول‌های بنیادی و چاپ مقاله آن، نام جهاددانشگاهی در لیست 10 مرکز صاحب این دانش در انجمن سلول های بنیادی ثبت شد. همچنین در مقاله مجله اندرولوژیا در سال 1399 پس از بررسی فعالیت 20 ساله مراکز در سطح جهانی و معرفی 10 مرکز تأثیرگذار، نام پژوهشگاه رویان در این لیست بود.

رییس جهاددانشگاهی ادامه داد: امیدواریم تلاش آنی جهادگران و با این انباشت دانش در این مدت خدمت (که بطور مثال پژوهشگاه رویان 8 خرداد امسال وارد 31 سالگی خود شد) این فرصت را ایجاد کنند تا ضمن رفع مشکلات مردم نیازمند این خدمت به موضوع روز و در بعد دانش همچون گذشته قدم بردارند و نام جهاددانشگاهی که به عنوان پلی است بین دانشگاه و نیازهای جامعه هر روز بیشتر بدرخشد.

دکتر دهقانی فیروزآبادی با اشاره به این که پژوهشگاه رویان 22 دوره کنگره و جشنواره بین المللی را تجربه کرده است، گفت: این پژوهشگاه امروز از این تجربه استفاده و یک حرکت منطقه ای را آغاز کرده و به منظور انتقال دانش و تجربه به کشورهای مسلمان به ویژه غرب آسیا و شمال آفریقا گام های اولیه را برداشته و امیدواریم با حمایت سازمان های بین المللی به خصوص کشورهای اسلامی این حرکت نیز توسعه یافته و بتواند با نشر این دانش ها مثل پزشکی تولید مثل، همانندسازی یا شبیه سازی و علوم سلولی و سلول های بنیادی موجب رشد دانش در جوامع اسلامی شود.

وانا به آخرین دستاوردهای علمی در حوزه ناباروری می‌پردازد

 

دکتر عبدالحسین شاهوردی رییس پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی اظهار کرد: تجربه ۲۲ ساله در برگزاری کنگره‌ها و برنامه‌های علمی بین‌المللی پژوهشگاه رویان را بر آن داشت جهت شکل‌گیری تعامل و همکاری‌های مشترک با کشورهای اسلامی و کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا موسوم به وانا مسیری تازه برای مشارکت‌های آموزشی، پژوهشی و درمانی با مراکز آموزشی، تحقیقاتی، درمانی و همچنین محققان و متخصصان این کشورها باز نماید.

وی عنوان کرد: از این‌رو کنگره بین‌المللی وانا(WANA Congress)  به عنوان زیرشاخه‌ای از کنگره بین‌المللی رویان به ابتکار معاونت آموزشی پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی و با مرکزیت جمهوری اسلامی ایران معرفی شد. با تلاش محققان در کشور و پژوهشگاه رویان موفقیت‌هایی در زمینه پزشکی تولید مثل، علوم سلولی، سلول‌های بنیادی و بیوتکنولوژی حاصل شده و در منطقه نیز شاهد پیشرفت‌هایی در این زمینه‌ها هستیم.

عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی بیان کرد: تمرکز این رویداد علمی بیشتر بر گسترش تحقیقات و مطالعات در زمینه تولید مثل و کارآزمایی‌های بالینی و همچنین افزایش ارتباطات منطقه‌ای به ویژه با کشورهای همسایه، کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقاست. از این‌ رو امید می‌رود با برگزاری و اجرای برنامه‌ها و پروژه‌های علمی مشترک یا آموزش‌های کوتاه و بلندمدت انتقال دانش به کشورهای هدف صورت پذیرد.

وی خاطرنشان کرد: امیدوار هستیم با حمایت سازمان‌های بین‌المللی به ویژه سازمان کنفرانس اسلامی و همچنین کشورهای اسلامی برگزاری این کنگره محدود به ایران نشود و با همکاری کشورهای منطقه وانا به یک حرکت منطقه‌ای تبدیل گردد؛ به گونه‌ای که هر سال کنگره وانا در یکی از کشورهای منطقه وانا برگزار شود. برای برگزاری اولین کنگره وانا موضوع پزشکی تولید مثل در دستور کار قرار گرفت.

عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی اظهار کرد: با توجه به این که هر سال یک حوزه از فعالیت‌های نامبرده دنبال می‌شود، امید است سال آینده سلول‌های بنیادی موضوع کنگره وانا باشد. تفاوت وانا با دیگر کنگره‌ها این است که با بهره‌گیری از امکانات مجازی می‌توان از سخنرانی‌ها در سطح چند کشور به صورت زنده بهره برد.

وی گفت: برنامه ۲ روزه امسال در پنج کشور به صورت مستقیم پخش می‌شود. امیدواریم که در برنامه‌های آتی نیز بتوانیم در سطحی گسترده‌تر این برنامه را در کشورهای بیشتری به صورت زنده پوشش دهیم. همچنین باید یادآور شوم همکارانم تمام سعی خود را داشته‌اند تا حد امکان مطالب به روز باشد تا همه متخصصان و پژوهشگران بتوانند از آن بهره لازم را کسب کنند. 

در این همایش دکتر حمیدرضا بیدخوری رییس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی افزود: منطقه جغرافیایی وانا مخفف غرب آسیا و شمال آفریقاست و یک طبقه‌بندی اجتماعی فرهنگی متشکل از سرزمین‌هایی با شباهت‌های متعدد است، برگزاری اولین کنگره بین‌المللی وانا در شهر مشهد انتخابی هوشمندانه از سوی مدیران پرافتخار پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی بوده است.

رییس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی با بیان این که مشهد مقدس در منطقه وانا موقعیتی استثنایی دارد، نه صرفا از نظر جغرافیایی بلکه به دلیل پیوندهای عمیق فرهنگی ایفای نقش می‌کند، افزود: مشهد دومین شهر مقدس بزرگ جهان، سالانه بیش از ۲۰ میلیون گردشگر و زائر را به خود جذب می‌کند که بسیاری از آن‌ها از منطقه وانا می‌آیند.

دکتر بیدخوری خاطرنشان کرد: سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی به دلیل چهار دهه فعالیت‌های موثر پژوهشی، فناوری و خدمات تخصصی پزشکی خود به جامعه شهرت دارد. ویژگی ممتاز این نهاد در اولویت قرار دادن اقشار کمتر برخوردار است. مراکز تحقیقاتی ما روی سلول‌های بنیادی، سرطان و عفونت‌های منتقله از طریق خون تمرکز دارند و خدمات پزشکی جهاددانشگاهی خراسان رضوی شامل پنج آزمایشگاه تشخیصی، ۲ کلینیک دندانپزشکی، یک مرکز سرطان، یک کلینیک داخلی و یک کلینیک چندتخصصی ژنتیکی است.

وی با اشاره به این که پژوهشگاه رویان در ۱۵ سال گذشته در کنار جهاد خراسان رضوی و دانشگاه فردوسی مشهد نقش موثری در کنسرسیوم بین‌المللی سلول‌های بنیادی مشهد MashhadStemCells ایفا نموده که نتایج بسیار ارزشمندی داشته، ادامه داد: مشارکت پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی در زمینه پژوهش‌ها و درمان ناباروری در استان ما بسیار مبارک است.

کلیدواژه‌ها: کنگره وانا پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی جهاددانشگاهی


نظر شما :