کارگاه آموزشی رویکرد پیشگیری از آسیبهای اجتماعی توسط جهاددانشگاهی اردبیل برگزار شد
کارگاه آموزشی رویکرد پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بر مبنای توسعه خانواده به همت جهاددانشگاهی استان اردبیل و با مشارکت دفتر امور بانوان و خانواده استانداری اردبیل، 16 دی ماه در شهرستان نیر برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان اردبیل، در این کارگاه بهنام نیرومند مدرس روانشناسی دانشگاههای استان اردبیل، خانواده را یک نهاد به هم پیوسته عنوان کرد و گفت: در این مجموعه باید تک تک اعضای آن نسبت به حفظ منافع همدیگر تعصب داشته باشند و در راستای پیشبرد اهداف یکدیگر اقدام نمایند.
وی با بیان اینکه پدر و مادر باید برای پرورش صحیح فرزندان خود با روشهای نوین تربیتی آشنا باشند بیان کرد: مطالعه کتابهای مرتبط، مشورت کردن با صاحبنظران و الگوگیری از نمونههای موفق در این زمینه میتواند در این امر یاریگر والدین باشد.
این مشاور خانواده بر تلاش والدین برای تغییر رفتارهای نامناسب با فرزندان و مهارتافزایی در خود برای اصلاح رفتارهای نادرست بچهها تاکید و اضافه کرد: پدر و مادر باید با فرزندان خود مطابق با سلیقه و مطالبات روز آنها برخورد نمایند تا آنها را متوجه اشتباهات و انتخاب رفتار صحیح خود کنند.
نیرومند به شکاف بین نسلها اشاره کرد و ادامه داد: این شکاف طبیعی است و تنها میتوان با رفتارهای مناسب و تلطیف خواستههای دو نسل در کاهش این شکاف و آسیبهای آن در جامعه گام برداشت.
وی با اشاره به اینکه مداخله پدر و مادر در امور فرزندان باید اصولی و منطقی باشد، افزود: در خانواده باید والدین طوری رفتار کنند که حس بوجود آمدن دوست داشتن بیشتر یکی از فرزندان از جانب آنان باعث رنجش و عقدهای شدن دیگر بچههایشان نشود.
این مدرس دانشگاه تشکیل خانواده را پروسهای سخت دانست و گفت: قبل از ازدواج باید مؤلفههای آمادگی روحی و جسمی طرفین، شناخت صحیح و واقعی زوجین از همدیگر، توانایی مالی مرد و توانایی حل مشکلات احتمالی در زن و مرد وجود داشته باشد تا آنها بتوانند زندگی موفقی داشته باشند.
نیرومند خودآگاهی، تصمیم گیری، تفکر خلاق، ارتباط مؤثر، همدلی و کنترل خشم را از مهارتهای زندگی عنوان و مطرح کرد: در حال حاضر در جامعه با مشکلی به نام عدم قبول مسئولیت کارهای خود مواجه هستیم که باید برای تغییر این رفتار، تلاش و راهکارهای کاربردی ارایه شود.
نظر شما :