نشست کتابخوان توسط جهاددانشگاهی همدان برگزار شد
بهگزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی همدان، شخصیت کتاب «رد پابرهنهها» گفت: یکی از نکات خوب دوره دفاع مقدس این بود که اگر غریبهای وارد گردان میشد، نمیتوانست تشخیص بدهد که فرمانده و فرمانبر کیست؟
سردار مرتضی نادر محمدی اظهارکرد: یکی از نکات خوب دوران دفاع مقدس این بود که اگر غریبهای وارد گردان میشد نمیتوانست تشخیص بدهد که فرمانده و فرمانبر چه افرادی هستند، فضای دوستی بین رزمندگان حاکم بود و در عین این دوستیها هرکس وظیفه خودش را به خوبی انجام میداد.
وی با بیان اینکه از وظایف گردان تخریب، ایجاد میدانهای مین مقابل دشمن بود، ادامه داد: پاکسازی میدان مین برای عبور نیروهای خودی و در بعضی موارد هم انفجار جادههای مواصلاتی دشمن از جمله وظایف گردان تخریب بود.
محمدی با اشاره به اینکه شعار ما در گردان تخریب این بود که اولین اشتباه آخرین اشتباه است، افزود: هر مأموریتی که بچههای تخریب قبول میکردند مانند این بود که برگشتی از این مأموریت نیست و همگی آماده شهادت بودند.
وی با بیان اینکه علت اصلی که تصمیم گرفتم تا کتاب «رد پابرهنهها» را بنویسم، شناساندن بچههای بسیجی به مردم بود، افزود: بنابراین با کمک قلم شیوای حمید حسام و با کمک دیگر اعضای گردان تخریب این کتاب نوشته شد.
سردار میرزامحمد سلگی، شخصیت کتاب «آب هرگز نمیمیرد» نوشته حمید حسام نیز گفت: بسیار بهتر خواهد بود اگر فضا و شرایطی فراهم شود تا افراد بیشتری در اینگونه برنامهها حضور پیدا کنند تا نفرات بیشتری با خاطراتی که گفته میشود، آشنا شوند.
وی ادامه داد: خیلی خوب است تا این خاطرات به نسلهایی که شاید چندان در این وادی نیستند و این مسائل و خاطرات را نشنیده و آشنایی چندانی ندارند منتقل شود و در این جلسات همه افراد حتی افرادی که آشنایی و دغدغه چندانی بر انقلاب و نظام و فرهنگ دینی ندارند حضور یابند.
سلگی با بیان اینکه ما راضی به بیان این خاطرات نبودیم و بهدنبال گمنامی بودیم، ادامه داد: پس از تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «اگر رزمندهای خاطرات دوران دفاع مقدس خود را نگوید رزمش کامل نیست و باید این خاطرات گفته شود» ما هم تصمیم گرفتیم این خاطرات را بیان کنیم.
وی در ادامه گفت: تشکیل بسیج به فرمان امام خمینی(ره) و حضور این همه نیروی مردمی از بزاز، بقال، کاسب و استاد دانشگاه تا طلبه در جنگ و پیروزی این نیروهای مردمی در این جنگ با وجود تمام تحریمها باید برای نسل جدید گفته و باز شود.
سلگی با بیان اینکه جنگ ما هنوز تمام نشده است، ادامه داد: با توجه به شناختی که از قشر جوان دارم اعتقاد من این است که الان هم همین طور است و اگر الان اتفاقی بیفتد باز هم جوانان و مردم حضور پیدا خواهند کرد.
وی ادامه داد: علاقه بیشمار جوانان، دانشجویان و مردم برای ثبتنام و حضور در سوریه و دفاع از حرم زینب(س) از همین موارد است که متأسفانه عدهای سعی دارند به مردم و جوانان بگویند چرا باید در سوریه حضور داشته باشیم؟!
در ادامه یکی از همرزمان مشترک سردار میرزا محمد سلگی و سردار مرتضی نادرمحمدی در نشست کتابخوان با موضوع بررسی آثار حمید حسام از خاطرات این دو فرمانده که یکی در تیم اطلاعات عملیات دفاع مقدس و دیگری در گردان تخریب بودهاند، میگوید.
مصطفی عبدالعلیزاده معروف به عمو مصطفی در همدان که از جانبازان هشت سال دفاع مقدس و از همرزمان دو شخصیت اصلی کتابهای عنوان شده که در برخی از خاطرات بیان شده هر دو کتاب «آب هرگز نمیمیرد» و «رد پابرهنهها» حضور دارد درباره کتاب«آب هرگز نمیمیرد» که خاطرات «سردار میرزا محمد سلگی» است، گفت: حمید حسام قبل از انتشار رسمی کتاب یک نسخه از آن را به من داد تا با مطالعه آن اگر غلطهای املایی مشاهده کردم به وی اطلاع بدهم.
وی ادامه داد: با اینکه در بخشی از خاطراتی که حاج میرزا محمد سلگی درکتاب بیان کردند، کم و بیش حضور داشتم اما حاج میرزا محمد سلگی اینقدر زیبا خاطرات را بیان کرده و حمید حسام نیز با قلم شیوای خود آن ها را در کتاب آورده بود که موقع خواندن کتاب نمیشد از آن جدا بشوم.
عمو مصطفی با بیان اینکه قصه اصلی که در کتاب «آب هرگز نمیمیرد» مرا با خودش همراه میکرد، قصه ارادت خاص حاج میزا محمد سلگی به حضرت عباس(ع) بود، اضافه کرد: اینکه در هرجایی که حاج میرزا محمد سلگی در زندگی گیر کرده است، از حضرت عباس(ع) مدد میخواهد.
وی در ادامه گفت: بعد از گذراندن یک پروسه حاج میرزا محمد سلگی فرمانده گردان می شود و وقتی از حاج میرزا محمد سلگی میخواهند اسم گردان را مشخص کند، ایشان بدون معطلی اسم گردان را گردان حضرت ابوالفضل(ع) میگذارد و این اسم تا آخرین لحظات حضور حاج میرزا محمد سلگی و شاید تاکنون باقی مانده است.
این جانباز دفاع مقدس با اشاره به یکی از نقاط اوج داستان، یعنی تنگه احد یا همان حماسه جاده فاو-اُمالقصر، افزود: حماسهای که فرمانده وقت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، محسن رضایی درباره آن گفت "کاری که بچههای لشگر انصارالحسین(ع) همدان در نگهداری جاده فاو-اُمالقصرانجام دادند، دقیقا مثل نگهداری تنگه احد در زمان پیامبر بود."
وی ادامه داد: این کار توسط حاج میرزا محمد سلگی و نیروهای آن انجام میشود و چقدر زیبا در کتاب "آب هرگز نمیمیرد" این درگیریهای عاشقانه را بیان میکند، درگیریهایی که هرچند شهادت و مجروحیت بچهها و غصه خاصی دارد اما عاشقانه جنگیدن را نشان میدهد.
وی با بیان اینکه موضوعی که حاج میرزا محمد سلگی را برای خود من اسطوره کرده است، رجزخوانی حاج میزا محمد سلگی در تنگناها و مشکلات است، اضافه کرد: شاید این موضوع در شاهنامه و سایر کتابها آمده باشد اما شاهنامه شاید خیلی به واقعیت نزدیک نباشد و به آن پروبال داده شده است.
خداحافظ سالار را جوانان قبل از شروع زندگی مشترک بخوانند
وی افزود: در یکی از مناطق کوهستانی جنگ، برای بردن یکی از افراد زخمی به بالای تپه حاج میرزا سلگی با پای مصنوعی مسیر را برای بردن آن زخمی که روی برانکارد بود به سختی پیمود، این یکی از دلایل نامگذاری رهبر معظم انقلاب و دادن لقب «شهید زنده» به ایشان بود.
عمو مصطفی با بیان اینکه توصیه میکنم دو کتاب «آب هرگز نمیمیرد» و «ردپابرهنه ها» را حتما مطالعه کنید، ادامه داد: کتاب «خداحافظ سالار» برای نسلی که میخواهند ازدواج کنند بسیار مناسب است.
وی ادامه داد: نسلی که میخواهند ازدواج کنند اگر یک الگو زندگی اسلامی بین زوج را میخواهند پیدا کنند که با دست خالی و رنجهای زیاد زندگی میکنند، حتما کتاب «خداحافظ سالار» را مطالعه کنند.
نظر شما :