در راستای تقسیم کار ملی حوزه زیست فناوری انجام می پذیرد؛

حمایت ستاد توسعه زیست فناوری از برنامه های مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران

۱۷ خرداد ۱۴۰۱ | ۱۵:۴۶ کد : ۴۴۷۶۹
ستاد توسعه زیست فناوری و مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاددانشگاهی در زمینه حمایت از فعالیت‌های زیست فناوری این مرکز بر اساس تقسیم کار ملی حوزه زیست فناوری، توافق نامه همکاری امضا کردند.
حمایت ستاد توسعه زیست فناوری از برنامه های مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر رضا آذربایجانی معاون علمی و فنی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در خصوص این توافق نامه همکاری گفت: براساس مذاکرات انجام گرفته با ستاد توسعه زیست فناوری در خصوص واگذاری بخشی از ماموریت های این حوزه به مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، با توجه به زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری مرکز و توان و تجارب موجود برای توسعه علم و فناوری ، حمایت از سه محور فعالیت حوزه زیستی در دستور کار این توافق نامه قرار گرفت.

آذربایجانی افزود: این حمایت بر اساس تعاملات گسترده و بلند مدت ستاد توسعه زیست فناوری با دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی زیست فناوری برای پیشبرد و توسعه بیوتکنولوژی کشور در چارچوب چشم انداز سند توسعه زیست فناوری انجام می شود.

معاون علمی و فنی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، سه محور اصلی در این توافق نامه را "تولید و تامین کلونها و رده های سلولی انسانی و جانوری راهبردی"، "تولید و تامین میکروارگانیسم های فراسودمند مورد استفاده در صنایع و با قابلیت های زیست فناورانه" و "تولید و تامین سویه های صنعتی استراتژیک با استفاده از فناوری های نوین ژنتیکی" عنوان کرد و گفت: در قالب این توافق نامه از طرح ها ، مقالات، رساله ها و فرصت های مطالعاتی و ... در راستای محورهای ذکر شده حمایت می شود.

وی همچنین گفت: این مرکز با چشم انداز کسب جایگاه قطب و مرجعیت علمی در کشور در حوزه بانکداری زیستی راهبردهای کلانی را در سه سال گذشته در افق برنامه های عملیاتی خود قرار داده است که ماموریت های ملی مذکور در نقشه تقسیم کار ملی حوزه زیست فناوری کشور ضمن ارتقا و تحکیم جایگاه اجرایی مرکز، دستیابی به بخش مهمی از این اهداف را تسریع و تسهیل می کند.

آذربایجانی بخشی از مهمترین اهداف راهبردی مرکز را در افزایش تعداد نمونه های تقاضامحور و با در نظر گرفتن اولویت های حفظ تنوع زیستی و کاربردی بودن نمونه های زیستی عنوان کرد و افزود: افزایش ارایه نمونه و تامین نیاز جامعه مخاطب و ارتقای شاخص های کیفی از مهمترین اولویت های این مرکز است.

وی ادامه داد: احیا منابع زیستی منقرض شده و حفظ گونه های استراتژیک و در خطر انقراض، از برنامه های بسیار مهم مرکز جهت نقش آفرینی موثر در حفاظت از منابع ژنتیکی مهم کشور با رویکرد کاهش تبعات منفی تغییرات اقلیمی است. همچنین توسعه زیرساخت های فیزیکی و سخت افزاری جهت نگهداری ایمن نمونه های زیستی، کسب ماموریت های ملی کلان در حوزه های امنیت غذایی، سلامت و ژنتیکی کشور، توسعه تعاملات و ارتباطات با دستگاه های دولتی و حاکمیتی و ایجاد ظرفیت همکاری مشترک از دیگر اهدافی است که دنبال می شود.

وی بیان کرد: به لطف الهی و تلاش بی وقفه جهادگران مرکز دستاوردهای چشمگیری در تحقق هر یک از اهداف مذکور حاصل گردیده است .

آذربایجانی با ذکر این نکته که این مرکز به عنوان یک زیرساخت پشتیبان زیست فناوری، نقش چشمگیری در صرفه جویی ارزی کشور و کاهش زمان انجام پروژه های مختلف ایفا کرده است، از رشد چشمگیر و کسب حد نصاب جدیدی در سال گذشته در ارایه نمونه های زیستی خبر داد و اصل رضایتمندی ذینفعان از کیفیت نمونه های استاندارد و شناسنامه دار را مزیت اصلی این مرکز عنوان کرد.

کلیدواژه‌ها: مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران


نظر شما :