مرکز علمیکاربردی جهاددانشگاهی خوزستان در جمع برترین مراکز کشور
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان، دکتر علی اثنیعشری با اعلام این خبر، اظهار کرد: مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی از سال 1377 با دو رشته کاردانی در حوزه کامپیوتر شروع به فعالیت کرد و در حال حاضر که در بیستمین سال تاسیس این مرکز هستیم، حدود 22 رشته در دو مقطع کاردانی و کارشناسی در این مرکز وجود دارد.
وی افزود: در سال 77 کار خود را با 70 دانشجو شروع کردیم، اما در حال حاضر حدود 2 هزار دانشجو در مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی در حال تحصیل هستند و بالغ بر چهار هزار نفر نیز از این مرکز فارغالتحصیل شدهاند. گروههای آموزشی مختلفی مانند گروه حسابداری، حقوق، شیمی، زبان، کامپیوتر و IT در جهاددانشگاهی وجود دارند و در سالهای 96 و 97 نیز دو گروه دیگر به گروههای آموزشی این مرکز اضافه شدند و ما در رشتههای علوم تربیتی وارد شدیم. در حوزه پزشکی نیز در سال 96 در رشته کاردانی تجهیزات پزشکی اتاق عمل در مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی پذیرش دانشجو داشتیم. با توجه به پتانسیلهای موجود در استان، برنامه داریم که این رشته را گسترش دهیم.
رییس مرکز علمی کاربردی جهادانشگاهی خوزستان درخصوص میزان اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاه علمی کاربردی، گفت: دهم دیماه، دکتر امید رییس دانشگاه علمی کاربردی به اهواز آمد وبراساس آماری که ارائه داد، حدود 75 درصد فارغالتحصیلان دانشگاه علمی کاربردی در کشور شاغل هستند. برخلاف دانشگاههای نظری افرادی که وارد دانشگاه علمی کاربردی میشوند اغلب شاغل هستند و شرایط سنی دانشجویان ما نیز با دانشجویان دانشگاههای نظری متفاوت است. براساس آمار ما بیش از نیمی از دانشجویان ما شاغل هستند.
اثنیعشری تصریح کرد: مزیت علمی کاربردی نسبت به دانشگاههای دیگر این است که از همان ترم اول دانشجویان با دروس کاربینی با محیط کار آشنا میشوند. در این دروس دانشجو باید محیط کار و شرایط آن را ببیند و با محیط آشنا شود. در ترمهای دوم و چهارم نیز دانشجویان ما دروس کارورزی را باید بگذرانند. این درسها تا حدی دانشجو را با محیط صنعت مرتبط میکند تا در زمان فارغالتحصیلی در این زمینه موفق باشند.
راهاندازی مرکز نوآوری مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی
وی درباره راهاندازی مراکز نوآوری در مراکز علمی کاربردی گفت: در مراکز نوآوری ایدههای مختلف دانشجویان بررسی میشود. در این مراکز ایده پردازی انجام میشود و تسهیلات مناسبی نیز برای تجاری سازی ایدهها در نظر گرفته شده است که این مساله در دانشگاه علمی کاربردی بسیار نوپا است. تلاش میکنیم دانشجویان از این طریق بتوانند وارد بازار کار شوند. در حال حاضر در تلاش هستیم تا با فراهم کردن شرایط مناسب، مجوز یک مرکز نوآوری در مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی را تا ابتدای سال 98 داشته باشیم. این مراکز به دانشجویانی که ایدههایی را در ذهن دارند بسیار کمک میکند.
رییس مرکز علمی کاربردی جهادانشگاهی خوزستان تصریح کرد: مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی در سال 96 در حوزه فرهنگی به عنوان مرکز نمونه استان معرفی شد. در سال 96 ما در حوزه انجمنهای علمی دانشجویی، دبیرخانه علمی دانشجویی خوزستان را برعهده داشتیم.
اثنیعشری گفت: سال 97 دانشگاه علمی کاربردی کشور برای اولین بار در راستای کیفیت بخشی و بهبود مراکز علمی کاربردی، سطح بندی و ارزیابی مراکز علمی کاربردی را در دستور کار قرار داد. حدود یک هزار و 100 مرکز علمی کاربردی در کشور وجود داشتند که از این مراکز حدود 600 مرکز در ارزیابی و سطح بندی شرکت کردند. سطح بندی مراکز در سه مرحله انجام شد؛ مرحله اول خود اظهاری بود که در این مرحله، مراکز علمی کاربردی مدارک و مستندات لازم را در سایت آپلود کردند. مرحله دوم، راستی آزمایی این اطلاعات توسط واحدهای استانی بود. مرحله سوم تایید توسط دانشگاه علمی کاربردی کشور بود. این کار در تیرماه انجام شد.
مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی خوزستان جزو 17 مرکز علمی کاربردی برتر کشور
وی افزود: در نهایت مراکز از سطح دو تا چهار تقسیم بندی شدند. 17 مرکز علمی کاربردی در بالاترین سطح قرار گرفتند که مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی خوزستان نیز در بین این مراکز بود. 66 مرکز در سطح چهار قرار گرفتند. این سطح بندی قرار است هر سال انجام شود.
رییس مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی خوزستان درباره فعالیتهای فرهنگی در مراکز علمی کاربردی گفت: ضعفی که دانشگاه علمی کاربردی در این زمینه دارد، پراکندگی مراکز است. این تا حدی تجمع دانشجویان در کنار یکدیگر را سخت میکند. مساله دیگر نیز قشر متفاوتی هستند که وارد مراکز ما میشوند؛ سن دانشجویان مراکز علمی کاربردی متفاوت است و این افراد اغلب شاغل هستند. این عوامل تا حدی دانشجوهای ما را از فضای مشارکت فرهنگی دور میکند.
اثنیعشری افزود: در مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی همکاری ما با موسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی امتیاز مثبتی برای ما ایجاد کرده است. طبق مجوزی که دانشگاه به ما داد، اولین دوره متمرکز اعزام دانشجویان به مشهد توسط ما انجام شد. بهمنماه نیز دومین اردوی متمرکز توسط ما برگزار میشود. در ارزیابی که جهاد دانشگاهی در برنامه ششم توسعه انجام داد، مشخص شد رضایت خوبی از مرکز علمی کاربردی وجود دارد. ما بیشترین جمعیت دانشجویی استان را داریم.
وی درخصوص گسترش رشتههای دانشگاه علمی کاربردی گفت: برای گسترش رشتههای دانشگاه دو بحث مطرح است؛ یکی بحث ماموریتگرایی مراکز علمی کاربردی است که ماموریت ما نیز در حوزه کامپیوتر و IT است. علاوه بر این امسال بخشنامه دولت موجب شد مراکز وابسته به دستگاههای اجرایی، پذیرش دانشجو نداشته باشند. برخی از رشتههای مراکز علمی کاربردی دادگستری، امور مالیاتی و بهزیستی به ما واگذار شد. ملاک مد نظر ما حفظ رشتههای موجود است.
رییس مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی خوزستان گفت: امیدواریم در سال 98 رشته کارشناسی حوزه تجهیزات پزشکی را در مرکز داشته باشیم. بهمن ماه نیز دو رشته جدید کاردانی مددکاری خانواده و کارشناسی تربیت مربی پیش دبستانی به رشتههای ما اضافه می شوند.
اثنیعشری افزود: در دانشگاه علمی کاربردی کارشناسی ارشد وجود ندارد. البته بحثهایی برای ایجاد رشتههای مقطع کارشناسی ارشد به صورت پروژه محور در مراکز دانشگاه علمی کاربردی مطرح بوده است. قرار بود این کار در سال 98 اجرایی شود اما ممکن است این کار به سال 98 نرسد.
وی تصریح کرد: سیاست دانشگاه علمی کاربردی معتقد است که تکنسینپرور است. دانشگاه جامع علمی کاربردی در پذیرش رشتههای دانشگاه اعتقاد دارد تناسب پذیرش در رشتههای دانشگاهی باید رعایت شود. زمانی که میخواهیم در بهمن ماه پذیرش دانشجو داشته باشیم، 60 درصد افراد پذیرفته شده باید کاردانی باشند و 40 درصد کارشناسی. البته دانشگاه جامع میخواهد این درصدها را نیز تغییر دهد، به گونهای که 70 درصد پذیرشها در مقطع کاردانی و 30 درصد در مقطع کارشناسی باشند. دانشگاه جامع علمی کاربردی با توجه به نیازهای کشور، رشتههایی را برنامهریزی میکند. رشتههای ما کاربردی و متناسب با بازار کار طراحی و تدوین میشوند.
ایجاد رشته طراحی اپلیکیشنها و برنامههای کاربردی موبایل در انتظار مجوز
رییس مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی خوزستان گفت: در مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی رشتهای به نام طراحی اپلیکیشنها و برنامههای کاربردی موبایل برای مقطع کاردانی را تدوین کردهایم. این رشته هماکنون در شورای گسترش دانشگاه علمی کاربردی کشور منتظر دریافت مجوز است. اگر این رشته تصویب شود، سال آینده در این رشته پذیرش دانشجو خواهیم داشت. رشته بسیار خوب و کاربردی است. همچنین درصورت دریافت مجوز این رشته تا یک سال هیچ مرکز دیگری نمیتواند در این رشته پذیرش دانشجو داشته باشد
نظر شما :