دعوت به نجات زندهرود؛ پیام جشنواره داستان کوتاه زایندهرود
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان، داریوش اسماعیلی سه شنبه (11 دی) در نشست خبری سومین دوره جشنواره سراسری دانشجویی داستان کوتاه زایندهرود با اشاره به ویژگیهای این جشنواره اظهار کرد: جشنواره داستان کوتاه زایندهرود در تقویم فعالیتهای فرهنگی ملی جهاد دانشگاهی ثبت شده است و فعلا به صورت دوسالانه برگزار میشود، ولی امیدواریم که در سالهای آینده به شکل سالانه برگزار شود، زیرا با با توجه به استقبال گسترده دانشجویان از آن، ظرفیت برگزاری سالانه را نیز دارد.
وی افزود: دانشجویان سراسر کشور در این جشنواره شرکت میکنند و جشنواره رویدادی ملی محسوب میشود، ضمن اینکه مخاطب آن دانشجویان داخل و خارج از کشور هستند، در واقع وجه تمایز آن با جشنوارههای ادبی مشابه، دانشجومحوری است که رنگوبوی خاصی به جشنواره داده و ویژگیهای دانشجویی را که همان صراحت، شجاعت، جسارت، خلاقیت و دغدغهمندی نسبت به مسائل مختلف است، با جشنواره تلفیق میکند.
اسماعیلی تصریح کرد: زایندهرود قهرمانی اسطورهای برای مردم ما محسوب میشود که در مقال فقر، خشکسالی، ناامیدی و هوای مسموم ایستادگی و از شهر دفاع کرده است، ولی اکنون به خاک افتاده و ما باید زیر شانههای آن را گرفته و بلندش کنیم. زایندهرود راوی روایتهای تلخ و شیرین زندگی در بستری بوده است که در آن جریان مییافته.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان بیان کرد: زایندهرود از یک طرف شبیه آتنا، الهه خرد و فرزانگی و جنگ در یونان باستان و محافظ شهر آتن است که روح فرزانگی و معنویت نهفته در این رود و مبارزه آن با بلایا و مصیبتها، زایندهرود را شبیه آتنا ساخته است. از طرف دیگر، زایندهرود به آتیس، الهه حاصلخیزی یونان باستان میماند، چرا که امید کشاورزان به این الهه حاصلخیزی است تا مزارع آنها را سیراب کند. آفرودیت نیز الهه عشق و امید است و زایندهرود با خودش امید میآورد و با نبودنش ما را ناامید و افسرده ساخته است. زایندهرود به اطلس نیز شباهت دارد، اطلس با خدایان جنگید و محکوم شد تا جهان را بر دوش خود نگه دارد، زایندهرود نیز با خدایان بیتدبیر صنعت جنگید که تنش را زخمی کرده، به خاک انداختند و آن را محکوم کردند که بار غم مردم این منطقه را بر پشت خود حمل کند.
وی ادامه داد: زایندهرود شبیه این اسطورهها است، ولی بیش از آنها نیز هست. پیامبر اکرم(ص) در روایتی میفرمایند اگر شاخه درختی شکسته شود، مثل این است که بال فرشتهای شکسته شده و از طرف دیگر، در روایات، رودها به عنوان یکی از عناصر اصلی بهشت ذکر شده است. در واقع میتوان گفت زایندهرود مثل فرشتهای بود که در میان ما زندگی میکرد و حیات میبخشید، ولی ما میزبانان خوبی برای آن نبودیم و قدر آن را ندانستیم. زایندهرود، رودی بر گونه اساطیر است، اسطورهای که به خاک افتاده و در حال مرگ میباشد و ما باید آن را نجات دهیم. پیام این جشنواره، نجات زایندهرود است که باید آن را از میان لبهای خشکیده زایندهرود شنیده و به گوش باد بسپاریم، شاید به فریادی تبدیل شده و زایندهرود دوباره زنده شود.
جایزه زاینده رود برای نجات یک تمدن است
همچنین در این نشست، رضا روحانی اظهار کرد: انسان موجودی است که میتواند تمدن ساز باشد و اساس شکلگیری جوامع بشری اصلا همین موضوع تمدن سازی است و خوشحالیم که جایزه زاینده رود برای نجات یک تمدن تلاش میکند.
معاون فرهنگی-هنری سازمان فرهنگی، تفریحی و ورزشی شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه مشکلات و چالش های امروز جامعه با خلاقیت رفع خواهد شد، گفت: امسال در جشنواره زاینده رود موضوع فراملی نیز مطرح شده است و از این لحاظ یک گام به پیش برداشته شده است.
عضو شورای سیاست گذاری سومین جشنواره داستان کوتاه زاینده رود خاطرنشان کرد: امیدواریم جهاد دانشگاهی در حوزههای دیگر فرهنگی نیز وارد شود چراکه توان و امکاناتش را دارد.
اول اسفند؛ مهلت ارسال آثار به جشنواره داستان کوتاه زاینده رود
همچنین سیاوش گلشیری اظهار کرد: در دوره اول جشنواره حدود ۳۰۰ اثر به دبیرخانه ارسال و جشنواره نیز در خردادماه ۹۴ برگزار شد. در دوره دوم حدود ۳۶۰ اثر در دو بخش آزاد و زایندهرود به دبیرخانه ارسال و جشنواره در خردادماه ۹۶ برگزار شد که با بزرگداشت محمد کلباسی، پیشکسوت عرصه داستاننویسی همراه بود.
دبیر علمی جشنواره داستان کوتاه زایندهرود افزود: در سومین دوره جشنواره، بخش ویژه داستانهای دانشجویان خارج از کشور در کنار بخش مینی مال یا داستان کوتاه کوتاه نیز در نظر گرفته شده است. ثبتنام در جشنواره از طریق سامانه ثبتنام جهاد دانشگاهی واحد اصفهان به نشانی reg.jdisf.ac.ir انجام میشود و علاقمندان میتوانند آییننامه و جزئیات مربوط به جشنواره را در این سامانه مشاهده کنند.
نظر شما :