رییس جهاددانشگاهی در سومین جشنواره ملی مهدویت:

رشد علم و فناوری و به کمال رسیدن عقل از جمله ویژگی‌های جامعه مهدوی است

۰۲ خرداد ۱۴۰۱ | ۱۹:۰۳ کد : ۴۴۰۴۱ فرهنگی تاپ خبر
در آیین اختتامیه سومین جشنواره ملی مهدویت که با حضور رییس جهاد دانشگاهی، مدیر مرکز پژوهشی موعود(عج) ودیگر مسئولان استانی در تالار استاد شهید مطهری دانشگاه قم برگزار شد از برگزیدگان این جشنواره که با محوریت گفتمان سازی مهدویت با تکیه بر موعود یاوری با نگاه علمی و به دنبال ایجاد یک موج تبلیغ و ترویج معارف مهدوی و فرهنگ انتظار در جامعه دانشگاهیان فعالیت داشتند تقدیر به عمل آمد.
رشد علم و فناوری و به کمال رسیدن عقل از جمله ویژگی‌های جامعه مهدوی است

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی قم، دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی، پیش از ظهر امروز (دوشنبه 2 خرداد ماه 1401) در آیین اختتامیه سومین جشنواره ملی مهدویت که در تالار استاد شهید مطهری دانشگاه قم برگزار شد گفت: جهاد دانشگاهی از ابتدای تأسیس خود یعنی سال ۱۳۵۹ تلاش کرده است که در چند محور کار کند و این محورها از آرمان هایی است که در زمان حضرت مهدی (عج) نیز تحقق پیدا می‌کند که از جمله آن‌ها رشد علم است.

رییس جهاد دانشگاهی عنوان کرد: در گنجینه احادیث پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) بیان شده است که رفاه اقتصادی، امنیت اجتماعی، رشد علم و فناوری و به کمال رسیدن عقل از جمله ویژگی‌های جامعه مهدوی است.

وی ادامه داد: از حکومت های شیعه و کسانی که دوست دارند امان زمان(عج) زودتر ظهور کنند انتظار می‌رود که در این زمینه الگو سازی های موفقی انجام دهند.
وی بیان کرد: جهاد دانشگاهی از ابتدای تأسیس خود یعنی سال ۱۳۵۹ تلاش کرده است که در چند محور کار کند و این محورها از آرمان هایی است که در زمان حضرت مهدی (عج) نیز تحقق پیدا می‌کند که از جمله آن‌ها رشد علم است.

دکتر طیبی اظهار کرد: امروز در بحث روز جامعه یعنی درمان ناباروری در وضعیتی قرار داریم که نه تنها کسی به خارج از کشور نمی‌رود بلکه برای درمان به ایران می آیند هم‌چنین در علوم جدید نیز مانند سلول‌های بنیادی موفقیت های زیادی کسب شده است.

وی با اشاره به اینکه این امر ثابت کرد که می‌توانیم در مرز علم حرکت کنیم، گفت: بد است که در جامعه شیعه زندگی کنیم و کارمان فروش نفت و واردات از غرب باشد؛ زیرا اثبات شده توان انجام کارهای بزرگ داریم.

رییس جهاد دانشگاهی یادآور شد: در حوزه فرهنگی نیز کارها متعددی از جمله جشنواره مهدویت جهاددانشگاهی قم است.

مهدویت انرژی فوق هسته ای که به اندازه دو چراغ از آن استفاده شده است
حجت‌الاسلام والمسلمین پور سید آقایی، مدیر مرکز پژوهشی موعود(عج)، نیز در مراسم فوق عنوان کرد: مرکز تخصصی مهدویت ابتدا به صورت یک دوره محدود فعالیت خود را آغاز کرد؛ اما بعد از مدتی به دلیل اهمیت و گستردگی موضوع مهدویت این دوره به مرکز تخصصی تبدیل شد.

وی ادامه‌داد: مهدویت انرژی فوق هسته ای در دست شیعه است؛ اما ما از این ظرفیت فقط به اندازه روشن کردن دو چراغ استفاده کرده ایم.

حجت‌الاسلام والمسلمین پور سید آقایی با اشاره به اینکه برخی احادیث قابلیت سال‌ها بحث دارد، بیان کرد: حدیث «یَخْرُجُ‏ ناسٌ‏ مِنَ الْمَشْرِقِ فَیُوطِئُونَ لِلْمَهْدِیِّ» بیان می‌کند که حوزه و دانشگاه ما باید زمینه ساز باشد اما این زمینه سازی باید چگونه باشد؟

وی با اشاره به اینکه از همین حدیث هزاران باب گشوده می‌شود، گفت: مهدویت بحثی اجتهادی است و کسانی باید وارد شوند که بحث روش استنباط و تحلیل را بلد باشند.

وی با بیان اینکه دو سال است که با برخی از هنرمندان در رابطه با مهدویت و چگونگی ورود به هنر در مسئله مهدویت بحث می‌شود، اظهار کرد: نگاه هایی که در هنر وجود دارد نگاه کوتاهی است.

رییس موسسه آینده روشن با اشاره به حدیث هر کسی امام زمان(عج) خود را نشناسد و بمیرد به مرگ جهالیت مرده است، گفت: این حدیث نشان می‌دهد مهدویت اصل است.

وی بیان کرد: افزایش روزی، شرح صدر و رسیدن به آرزوها و خواسته از جمله اثرات کار کردن برای امام زمان (عج) است.

مهدویت عامل هم‌بستگی و اتحاد در جامعه است
 همچنین دکتر محمد حیدری رییس جهاد دانشگاهی قم نیز گفت: مهدویت یکی از موضوعات اساسی است که موجب اتحاد و هم‌بستگی در جامعه شده است.
دکتر حیدری با اشاره به اینکه این سومین دوره این جشنواره در شهر قم برگزار شد، اظهار کرد: نخستین دوره این جشنواره در راستای پاسخ به شبهات مهدویت بود که متاسفانه در جامعه در حال گسترش هستند.

وی افزود: تمدن‌سازی و آمادگی ظهور در دومین دوره و گفتمان‌سازی مهدویت با تکیه بر موعودآوری موضوع سومین دوره جشنواره مهدویت بوده است.

رییس جهاد دانشگاهی قم با بیان اینکه چند موضوع است که هویت مردم ایران را شکل داده است، عنوان کرد: یکی از موضوعاتی که این هم بستگی و هم دلی را در کشور ایجاد کرده است، اعتقاد به مهدویت است چراکه مردم با هر نژادی به این موضوع اعتقاد دارند.

وی با اشاره به اینکه فلسفه انتظار نیز یک موضوع جذاب است، مطرح کرد: انسان منتظر به وضعیت فعلی رضایت ندارد و شیعه در طول تاریخ همین‌گونه بوده است و به دنبال بهتر کردن اوضاع بوده است.

دکتر حیدری با بیان اینکه انسان منتظر تا زمانی که به موعود خود نرسد طعم آرامش را نخواهد چشید، خاطرنشان کرد: به دنبال این هستیم با برگزاری این جشنواره‌ها منتظران واقعی و افرادی که دغدغه مهدویت را دارند را ترقیب کنیم تا با آثار خود همگان را بهره‌مند کنند.

وی با اشاره به اینکه بخش هنری جشنواره در قالب عکس و پادکست بوده است، تصریح کرد: اجتماعات مهدوی به خصوص اجتماعات مسجد مقدس جمکران و برگزاری جشن‌های خانگی با محوریت امام زمان(عج) برای عکس و عاشقانه با امام انتظار(عج)، آوای انتظار و کتاب‌ها بخش‌های پادکست بودند.

رییس جهاد دانشگاهی قم افزود: در قالب بخش ادبی جشنواره شعر را با موضوعات امیدآفرینی، آینده روشن، اشعار انتقادی نسبت به خلاء امام زمان در جهان داشته‌ایم.

وی با بیان اینکه هدف گذاری ما بیش‌تر جامعه دانشگاهی بوده است، ابراز داشت: بخش‌های ایده‌پردازی و نوآوری در قالب تولیدات و ایده‌های جدید در راستای ترویج فرهنگ مهدویت در قالب انتظار را نیز داشته‌ایم.

حیدری با اشاره به اینکه این جشنواره در سال ۱۴۰۰ مقارن با روز نهم ربیع الاول که آغاز امامت ایشان است آغاز به کار کرد، بیان کرد: همچنین تبلیغات خود را نیز در قالب پوستر، پیامک و اخبار اطلاع رسانی کرده است.

وی با بیان اینکه نشست‌های متعددی با متولیان ترویج فرهنگ مهدویت داشته‌ایم، اظهار داشت: از جمله آن‌ها می‌توان به مسجد مقدس جمکران، بنیاد مهدی موعود، شورای شهر قم، شهرداری، وزارت علوم، وزارت بهداشت، شعبه های مختلف جهاد دانشگاهی، جامعه الزهرا(س)، حوزه علمیه خواهران، مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه، حوزه هنری و ... اشاره کرد.

رییس جهاد دانشگاهی قم با اشاره به اینکه به دلیل استقبال مطلوب از این جشنواره تاریخ ارسال آثار تا ۱۵ اسفندماه تمدید شد، عنوان کرد: در مجموع ۲ هزار و ۵۵۱ اثر در این قالب‌ها به دست ما رسید که در نظرداریم از برخی آثار به عنوان نمایشگاه استفاده کنیم.

وی با اشاره به برگزاری مسابقه کتاب‌خوانی مهدویت، مطرح کرد: برندگان مسابقات کتابخوانی را نیز در تاریخ ۱۸ اسفندماه اعلام کرده‌ایم.

دکتر حیدری با بیان اینکه روند داوری جشنواره با همکاری نهادهای مختلف به خصوص حوزه هنری و انجمن عکاسان بود که در سالروز میلاد امام زمان(عج) اسامی آن‌ها اعلام شد، خاطرنشان کرد: در بخش‌های جنبی جشنواره ورکشاب‌های تخصصی را نیز برگزار کردیم.

وی ادامه داد: خلاقیت و ایده پردازی، عکاسی، نقد فیلم و بازی‌های ضد مهدویت، نشست‌های تخصصی در موضوعات شبهات، نشست بررسی کتاب از حسین(ع) تا مهدی(عج)، نشست شناسایی جریان‌های مهدویت، تدوین خروجی جشنواره در قالب محتوای دیجیتال ازجمله موضوعات این نشست‌ها بوده است.

رییس جهاد دانشگاهی قم با اشاره به اینکه نشست‌هایی به اسم سه شنبه‌های مهدی نیز برگزار می‌شد، تصریح کرد: مخاطبین ما اساتید، دانشجویان، پژوهشگران حوزه و دانشگاه، جهادگران و عموم مردم بودند.

وی در پایان یادآور شد: کمیته علمی، کمیته روابط عمومی و تبلیغات و همچنین کمیته داوری کمیته‌های این جشنواره را تشکیل می‌دهند.

بیانیه هیئت داوران سومین جشنواره ملی مهدویت 
گفتنی است در این مراسم بیانیه هیئت داوران سومین جشنواره ملی مهدویت به شرح زیر منتشر شد:

باور به مهدویت؛ اثرات و نتایج مختلفی در جامعه به لحاظ فردی و جمعی دارد و مهمترین آن امید به آینده ی روشن و غایت مندی زندگی است. با توجه به اهمیت شناخت مهدویت و ضرورت پاسداشت این رکن اعتقادی و برای به منصه ظهور رساندن نقش فرهنگی و هنری این حوزه در جامعه به اشکال مختلف باید در قالب های هنری، ادبی، نوآورانه و فناورانه در فضاهای مذهبی، علمی و عموم جامعه به نمایش گذاشت و این جشنواره به دنبال تحقق آن است و با در نظر گرفتن این موضوع فراخوان سومین جشنواره ملی مهدویت در ۴ بخش ادبی، هنری، ایده پردازی و کتابخوانی اعلام شد.

بیانیه حاکیست: رویکرد دبیرخانه جشنواره ترویج فرهنگ مهدویت، معارف مهدوی، فرهنگ انتظار و معرفی و تقدیر از شرکت کنندگان خالق و مستعد جشنواره در زمینه های یاد شده است که به شکل خالقانه، مدبرانه و هنرمندانه به موضوع مهدویت پرداختند.

در ادامه آمده: در این جشنواره تعداد ۲۵۵۱ اثر پس از ارزیابی های دقیق، موشکافانه و عمیق داوران بهترین آثار انتخاب شده است که بشرح ذیل می باشد:
- در بخش عکس هیئت داوران از میان آثار ارسال شده به دبیرخانه، ۳ نفر را شایسته تقدیر اعلام کرده و هیچیک از آثار را برگزیده نداشتند.

- هیئت داوران در بخش شعر ۳ نفر را شایسته تقدیر اعلام کردند.

- در بخش قطعه ادبی هیئت داوران ۲ نفر را شایسته تقدیر اعلام کردند.

- در بخش ایده پردازی با جدید بودن این بخش و اضافه شدن به سایر بخش ها، آثار قابل توجهی ارائه شده است که ۱ نفر
برگزیده و ۳ نفر شایسته تقدیر اعلام کرد.
- در بخش کتابخوانی نیز با محوریت کتاب "شهدا بهترین الگو منتظران" ۱۰ نفر به عنوان برگزیدگان این بخش معرفی گردیدند.

- در بخش پادکست هیئت داوران هیچ یک از آثار ارسالی را برگزیده و شایسته تقدیر اعلام نکرد و سطح آثار ارسالی در سطح جشنواره ملی مهدویت ارزیابی نشد.
سومین جشنواره ملی مهدویت ادامه دهنده مسیر روشن و چراغ راه برای معرفی تولیدات غنی، خالقانه و محصوالت نوآورانه در حوزه ترویج فرهنگ مهدویت از میان استعدادهای جوان در آینده کشور عزیزمان ایران می باشد.

در پایان جشنواره هیئت داوران، ضمن ارج نهادن به تالش برگزارکنندگان و مشارکت کنندگان در این جشنواره، امید دارد که در آینده در سایه چنین رویدادها و جشنواره هایی، جامعه فرهیخته گان و دانشگاهیان نقش برجسته ای در ترویج فرهنگ مهدویت، فرهنگ انتظار و ارائه آثار فاخر در این حوزه را داشته باشند.

کلیدواژه‌ها: جهاددانشگاهی قم


نظر شما :