دعوت از جهاددانشگاهی مازندران در قرارگاه تولید دانش بنیان و اشتغالزایی استان

۰۱ خرداد ۱۴۰۱ | ۰۸:۵۷ کد : ۴۳۹۴۲ عمومی
رییس دانشگاه مازندران در نشستی با جهاددانشگاهی مازندران، گفت: اکنون که ۹ کارگروه در حوزه‌های مختلف استان در کارگروه‌های قرارگاه تولید دانش بنیان و اشتغالزایی ایجاد کردیم، جهاد دانشگاهی می‌تواند در برخی از این کارگروه‌ها حضور فعال داشته باشد.
دعوت از جهاددانشگاهی مازندران در قرارگاه تولید دانش بنیان و اشتغالزایی استان

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی مازندران، حشمت‌الله علی‌نژاد رییس دانشگاه مازندران امروز ۳۱ اردیبهشت‌ماه در نشست با محمدرضا شافعیان رییس جهاددانشگاهی مازندران که در بابلسر برگزار شد، گفت: این نشست در سال تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرینی ضررت داشت و تلاش‌های جهاد دانشگاهی در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری قابل تحسین است و دانشگاه‌ها در این زمینه تکالیف مهمی بر دوش دارند.

وی با بیان این که، ما برخی صنایع همچون؛ نانو و تولیدات پزشکی و علوم پایه و فنی مهندسی به جهت دانش بنیان بودن قابل تحریم نمی‌دانیم، افزود: در کشور ما دانش این دست از موضوعات علمی وجود دارد.

علی‌نژاد با بیان این که قرارگاه تولید دانش بنیان و اشتغالزایی با ریاست استاندار مازندران و دبیری دانشگاه مازندران فعال است، تصریح کرد: این کارگروه سه ضلع دارد یک ضلع، مجموعه دانشگاهی ضلع دوم صنعت و جامعه و ضلع سوم دستگاه‌های اجرایی است.

وی افزود: ارتباط دانشگاه با صنعت، تا کنون به خوبی شکل نگرفت و دولت می‌بایست بستر لازم را برای ارتباط دانشگاه با صنعت مهیا می‌کرد تا شاهد شکوفایی بیشتر در این بخش باشیم.

علی‌نژاد گفت: موضوع پسماند، گیاهان دارویی و جلبک از مباحث لازم در کشور است و اکنون که ۹ کارگروه در حوزه‌های مختلف استان در کارگروه‌های قرارگاه تولید دانش بنیان و اشتغالزایی ایجاد کردیم، جهاد دانشگاهی می‌تواند در برخی از این کارگروه‌ها حضور فعال داشته باشد.

در ابتدای این نشست، محمدرضا شافعیان رییس جهاددانشگاهی مازندران اظهار کرد: جهاد دانشگاهی مازندران در حوزه تولید ریزجلبک اسپیرولینا پس از پشت‌سرگذاشتن مراحل آزمایشگاهی، در سال‌های اخیر به تولید نیمه صنعتی این محصول روی آورده و بارها در نمایشگاه‌های مختلف این محصول مورد توجه مجامع و مسئولان دانشگاهی قرار گرفت.

وی با بیان این که با پژوهش در حوزه ریز جلبک اسپیرولینا جهت مصارف انسانی، دامی زراعی و نیز آبزی به نتایج خوبی دست یافتیم، افزود: اکنون در حال توسعه فاز تولید ریزجلبک در زمینه شیلات هستیم.

شافعیان با اشاره به طرح‌های جهاددانشگاهی در حوزه پسماند و نیز استقرار یک شعبه رویان در دانشگاه علوم پزشکی بابل، تصریح کرد: جهاددانشگاهی بر طبق منویات رهبری به دنبال کارهای گزین و بر زمین مانده است و بنا داریم که در قالب یک کارگروه پژوهشی در زمینه شیلات به حفظ برخی از گونه‌های شیلاتی بپردازیم.

وی افزود: در حوزه فرهنگی خبرگزاری‌های ایسنا و ایکنا، مرکز افکارسنجی(ایسپا)، سازمان دانشجویان و چاپ کتاب فعال هستند و از سال گذشته معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی مازندران در دانشگاه مازندران مستقر شده است.

شافعیان درباره اراضی چپکرود جهاددانشگاهی، گفت: در حال حاضر با وجود و آبگیری چند آبندان از آبهای جاری در این سایت تولیدی - تحقیقاتی فعالیت‌های پژوهشی و اقتصادی در حال انجام است.

وی با بیان اینکه به دنبال آمارسازی نیستیم، ادامه داد: در زمینه اشتغال‌زایی، جهاددانشگاهی قراردادهای خوبی با اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و کمیته امداد منعقد کرده و در زمینه توسعه اشتغال خانگی گام‌های بزرگی برداشته است.

رییس جهاددانشگاهی مازندران، گفت: جهاد دانشگاهی در زمینه پژوهش و تولید گیاهان دارویی در کشور پیشقراول است لذا برای توسعه این مهم می‌توانیم در غنی‌تر کردن ظرفیت دانشی در این حوزه کمک کنیم.

در ادامه فاطمه قلی‌زاده معاون پشتیبانی جهاددانشگاهی مازندران، اظهار کرد: معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی مازندران در حوزه‌های آبزی‌پروری و تکثیر و پرورش ریزجلبک‌ها فعالیت دارد.

وی افزود: طرح‌های متعددی درباره بهره‌گیری از ریزجلبک‌ها در تغذیه طیور و آبزیان اجرا شد که تغذیه ماهیان خاویاری و مزارع گرمابی نمونه‌ای از اجرای این طرح‌ها با همکاری شیلات استان مازندراناست.
این محقق گفت: با توجه به کاربرد وسیع جلبک‌ها در صنایع مختلف، توسعه بخش تولید و فرآوری جلبک‌ها به عنوان طرح فناورانه در کشور انتخاب شد و اجرای آن در دستور کار این معاونت قرار گرفت.

در ادامه مرتضی علویان معاون فرهنگی دانشگاه مازندران گفت: جهاد دانشگاهی عضو حقوقی دانشگاه است و از حضورشان در جلسات شورای فرهنگی دانشگاه استقبال می‌کنیم.

علویان اظهار کرد: سعی داریم نشست ماهانه شورای فرهنگی دانشگاه‌ها را برگزار کنیم و سیاست‌گذاری کلان دانشگاه‌ها را به جلسات شورای فرهنگی دانشگاه ببریم.

وی افزود: برای اجرای هر نوع همکاری لازم است تفاهمنامه همکاری در حوزه‌های پژوهشی، فرهنگی و آموزشی میان طرفین منعقد شود.

در ادامه سیده زینب تقوی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی مازندران، با اشاره به اجرای برنامه‌های نیازسنجی در دانشگاه بر محور سبک زندگی و اشتغال، گفت: مسابقات ملی مناظرات دانشجویی، جشنواره کتاب سه دقیقه ای، برگزاری یازدهمین دوره مسابقات مناظرات دانشجویی از جمله فعالیت‌های معاونت فرهنگی در دانشگاه است.

وی ادامه داد: جشنواره کتاب سه دقیقه‌ای در خردادماه سال جاری در دانشگاه مازندران برگزار می‌شود و برترین‌ها به مسابقات ملی راه پیدا می‌کنند.
تقوی با بیان این که معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی و خبرگزاری‌های ایکنا و ایسنا و مرکزافکارسنجی و انتشارات در دانشگاه مازندران مستقر است، تصریح کرد: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) رسالت دارد تا اخبار، نوآوری و اختراعات  دانشگاه را منعکس کند.

وی افزود: خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) یک رسانه بین‌المللی است که به 19 زبان دنیا خبر ارسال می‌کند و این خبرگزاری بستر خوبی برای پوشش اخبار فرهنگی، دینی و معارفی در سطح دانشگاه است.

عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی مازندران، با بیان این که سایت بازار کار برای فارغ‌التحصیلانی که ایده دارند، فعال است، گفت: حوزه معاونت اشتغال جهاددانشگاهی مازندران، طرح ملی توانمندسازی زنان خانوار را دنبال می‌کند که در این طرح تا کنون 2 هزار و 300 نفر شناسایی و آموزش و مشاوره داده شد تا بتوانند به سهولت به بازار فروش اتصال پیدا کنند.

در ادامه مهندس محمد نژاد مدیر سایت تولیدی تحقیقاتی شهید سلیمانی جهاددانشگاهی مازندران، گفت: مجموع اراضی جهاد دانشگاهی در منطقه چپکرود جویبار 100 هکتار است که از این مجموعه40 هکتار به پرورش ماهیان گرمآبی و تولید و تکثیر بچه ماهی اختصاص یافته و 60 هکتار باقی‌مانده به زیر کشت بهاره و پاییزه می‌رود.

در ادامه محمد‌پور مدیر مرکز آموزش بابلسر با اشاره به تلاش معاونت آموزشی جهاددانشگاهی مازندران در راستای فراهم کردن آموزش کوتاه مدت مهارتی برای دانشجویان، گفت: مجوز تبلیغ در سطح دانشگاه یکی از نیازهای جهاددانشگاهی است که می تواند برای جذب دانشجویان مفید باشد.

 


نظر شما :